../images/Emo35.gif

שלום לכולם אני הגעתי לפורום הזה כדי לשאול אתכם שאלה- אתם לא חושבים שלסוע לפולין בגיל הזה מעודד את הנוער לחשוב "אנחנו עם מדוכא שכל הזמן מתאכזרים אליו" בעצם מחנכים את הנוער להיסטוריה של אבל ורדיפות. מה עם לימוד התרבות היהודית המפותחת? אני לא חושבת שזהו הגיל המתאים לנסיעה לפולין. ועוד שאלה- עשו לכם הכנה לפני שיצאתם? הייתם ביד ושם?

thunderstorm

New member
שלום../images/Emo13.gif

לשאלתך - לדעתי לא. לנו עשו הכנה מאוד ארוכה בארץ, ביד ושם לא היינו, אבל היינו בלוחמי הגטאות והיו לנו די הרבה מפגשים עם המדריכים וההכנות היו ארוכות ומקיפות. אני חושבת שזה גיל מצוין לנסיעה, כי זה הזמן שבו אנחנו מתחילים להתגבש כבני אדם. לדעתי המסע הזה הוא יותר ממסע הנצחה וזיכרון לשואה ולגיבוש הזהות היהודית-לאומית וכל מה שנלווה לזה, זה גם מסע שלנו כבני אדם, לקבל דעות ורעיונות חדשים, צורת המחשבה משתנה, ולדעתי זה תורם המון, דווקא בגיל הזה. אני לא חושבת שמחנכים את הנוער להיסטוריה של אבל ורדיפות. מלמדים את ההיסטוריה, את העובדות, אבל גם שמים דגש על ההווה ועל העתיד, ועל שינויים שיכולים להתרחש אם רק נעז לבצע אותם.

אבל זה נכון....

מדוכאים אנחנו כבר לא.... אבל מתאכזרים אלינו לצערניו עדיין נכון ע"ע הכתבה בעיתון הטורקי... על למה היטלר זיהה ראשון את הבעיות של העם היהודי ומחליף אותו הטרוריסט בין לאדן.... עדיין מתאכזרים אלינו ע"ע הפלסטינים.... עדיין יש אנטישמיות "איטבח אל יהוד" עדיין לא מת.... לצערנו... "עם שאין לו עבר הוא עם שאין לו עתיד" כן עברנו (לפחות אני סדרת הכנה כולל ביקור ביד ושם)

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gif שלום

אהלן סוזנה
לשאלתך,
לדעתי, זה לא מעודד את הנוער לחשוב ש"אנחנו עם מדוכא שכל הזמן מתאכזרים אליו".. פשוט מראים לנו את ההיסטוריה, אנחנו מחליטים מה להסיק ממנה. דווקא למדנו בפולין הרבה על התרבות היהודית המפותחת
היינו בהמון בתי כנסת, בתי קברות וכדומה.
עשו לנו הכנה, הרבה מפגשים לגיבוש ושיחות על הנושאים.. היינו אפילו במשואה. היינו אמורים ללכת גם ל"יד ושם" אבל בסוף זה בוטל. היית במסע לפולין

שלום סוזן../images/Emo24.gif

לפי דעתי הגיל מאוד מתאים לנסוע כי אתה כבר בוגר (רוב מי שיוצא למסע כי זה כיתות יא יב) וזה מלמד הרבה מבני הנוער המפונק להעריך את מה שיש לך שיש לך אוכל שאתה חוזר הביתה שיש לך מדינה משלך שאתה גר בא וזה מלמד אותך להעריך את החיים ולא לקבל אותם כמובן מאליו. מה לעשות שיש לנו עם רדוף אבל אנחנו צריכים מתישהו להתמודד עם זה ולהבין שאנחנו עם שהיה רדוף עכשיו הוא רדוף ועד סוף ימי חיינו ניהיה רדופים מה לעשות אלה החיים שלנו כיהודים אבל המשעמות הגדולה יותר היא להבין שאנחנו שורדים ולא נכנעים לנסיות של הגוים להשמיד אותנו אבל אני חושב שהגיל שבחרו להוציא את התלמידים גיל מצוין ולא סתם בחרו בו

ודרך אגב

שכחתי לענות על השאלה השניה שלך ליד ושם לא הוציאו את התלמידים אבל זה לא בא במכה מתחילים בערך את התהליך כמעט חצי שנה עד שבע חודשים לפני המסע עצמו מפגשים עם המדריכה,נושאים הקשורים סמינרים פגישה עם ניצולת שואה עוברים על הדרך שלהם וכמו שחברי לפורום כבר אמר עם שאין לו עבר אין לו עתיד משפט נכון ומצוין אני חושב שיענה לך על השאלה

GAL 1986

New member
המבע לפולין

באשר לשאלותייך רוב בני הנוער שטסים לפולין הינם בני 17-18 בעיני זה גיל מתאים ונכון לצאת למסע המשמעותי הזה.. זהו גיל בו אתה עובר שינויים, מתבגר ומתחיל לעצב לעצמך זהות ייחדוית התואמת את הערכים שלך ואת דרכך האישית. היציאה למסע בגיל כזה מאפשר להחשף לחוויה משמעותית שמשאירה חותם עצום ומשמעותי לאורך כל חייך. יכול להיות שיש מקום לטוס שוב לפולין בגיל מאוחר ולעמוד על נקודות נוספות במסע כי במסע הזה יש איןסוף נקודות למחשבה וכל אחד מאמץ לעצמו חלק מהן... ובקשר לשאלה השנייה: כן בעיני זוהי חובה שכל מי שטס לפולין יעבור הכנה כלשהי הכוללת הכנה היסטורית רגשית חברית... אי אפשר לעבור את החוויה המקסימלית ללא ההכנה

למעלה