כתבות וחדשות

גולדי2002

New member
../images/Emo36.gifכתבות וחדשות../images/Emo26.gif

נא לשרשר לכאן. ונפתח עם כתבה מוואלה: קבוצה של אנשים כבדי משקלך מארה"ב תובעים את מקדונלד´ס באחריות לבעיות המשקל שלהם, בטענה שהם מוכרים ביודעין מזון מזיק לבריאות. השאלה שלי היא: האם אין צורך לחוקק חוק שיחייב את סניפי רשתות המזון המהיר לפרסם את הערכים התזונתיים (או חוסר הערכים התזונתיים) במזון שלהם ולהצהיר (כמו בסיגריות) שמזון זה אינו בריא וכך מי שרוצה - יאכל את הזבל הזה על אחריותו. כך הם גם יגנו על עצמם מפני תביעות (לא שמקדונלד´ס צריכים לפחד בגלל תביעות. ראינו מה הם עשו לשני המובטלים באנגליה. קרעו אותם לחתיכות.

גולדי2002

New member
ומכיוון שכיסחו אותי בפורום בוואלה

ארחיב קצת על הרעיון שלי: קודם כל אודה, שלפי דעתי כל רעיון התביעה הזאת מטומטם לחלוטין וחסר סיכוי. עכשיו ככה: מכיוון שיש מצד אחד אנשים שלא נותנים את דעתם על האוכל שהם אוכלים (כי יש הבדל בין מה שאתה יודע בתת המודע שלך לבין מה שאתה רואה בעיניים) ומצד שני, כשהציבור חשוף לפרסום אגרסיבי כמו של מקדונלד´ס שמפתה אנשים לאכול אוכל שמזיק לבריאותם בכדי להיות "קולים", "מהחבר´ה", לא פעם הבריאות מוקרבת על מזבח ה"קוליות" (מה לעשות, אנשים עושים דברים שמזיקים להם בכדי להיות "קולים"). עכשיו בקשר לסימון מוצרים: לפי דעתי זה לא מוגזם לדרוש סימון הערכים התזונתיים במזון מהיר ואפילו מתבקש. אם על מוצרים בסופר עושים את זה (וזה אחרי לחץ של הציבור. להזכירכם, פעם לא היו מסמנים על המוצרים בסופר ערכים תזונתיים ואחרי שהתחילו חצי מהמוצרים עפו מהמדפים, או ששיפרו אותם) אז למה על מזון מהיר לא? אין שום סיבה שמזון מהיר לא יסומן בערכים תזונתיים כמו מזון בסופר (שגם שם יש הרבה זבל ואנשים יכולים לבחור, אם מאכל מסוים שיש בו הרבה שומן הם יקחו משהו דומה שיש בו פחות שומן). להזכירוך, אחרי שיצא החוק לסימון מוצרים פתאום התחילו להכניס באוכל סיבים תזונתיים, ויטמינים, להוריד כמויות מלח, לעשות 5% שומן, 9% שומן, דל קלוריות, מועשר בסידן). ואולי סוף סוף יתחילו לשפר באמת את הערכים התזונתיים המזעזעים שבמזון המהיר. אנחנו בתור ציבור של צרכנים זכותנו לדעת מה נותנים לנו לאכול, בלי קשר אם אנחנו יודעים את זה בתת ההכרה שלנו או לא. זוהי זכותנו וזוהי זכות חשובה שאין לזלזל בה. זו חלק ממה שנקרא צרכנות נבונה - לדעת את האמת ואז להחליט בעצמנו. הרעיון שאני מעלה פה דורש משני הצדדים לקחת אחריות. לא רק אנחנו גם מי שמוכר לנו את המזון. זו מהפכה צרכנית.

tipid

New member
תודה החומר ממש מאלף .

ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות . תמר

גולדי2002

New member
ועוד בעניין מקדונלד´ס

חרם ערבי מוסלמי על מקדונלד´ס. בירדן נסגרו 2 סניפים ובשאר מדינות ערביות גם נרשמה ירידה חדה במכירות. כתבה מוואלה

shanty.G

New member
46 לוויתנים ניצלו בחופי ארה"ב

תשעה נוספים לא שרדו
כתבה מוואלה חדשות: תושיית התיירים הצילה את הלוויתנים 55 לוויתנים התקרבו אתמול לחופה המזרחי של ארה"ב, ונקלעו למצוקה; תיירים במקום מנעו את התייבשותם והצליחו להציל 46 מהם; מומחים: חלק מהיונקים עלולים לשוב בטעות לחוף

shanty.G

New member
לעומת זאת: דיונוני ענק שנשטפו לחוף

היוו "חגיגה" לדייגים. מזכיר, ולא במקרה, את הדיון למעלה על כלבים מול תרנגולות.... כתבה מוואלה חדשות: מתקפת דיונוני הענק מאות דיונוני "ג´מבו" שוטפים בימים האחרונים את חופי קליפורניה; הדייגים המקומיים מאושרים; המדענים מודאגים: זאת השפעת ה"אל ניניו"; באוסטרליה התגלה לאחרונה זן ענק של דיונון

למעלה