כתבות וסיפורים לשבת

גולדי2002

New member
../images/Emo36.gifכתבות וסיפורים לשבת../images/Emo26.gif

והשבוע: ספיישל חמורים, בעקבות הכתבה על חתונת החמורים בהודו, שנועדה לפייס את אל הגשם ההינדי כדי להפסיק את הבצורת. נקווה שזה עבד. הרעיון מקורי יש לציין. אחרי הכתבה מקבץ קטן על חמורים. הגיע הזמן ללת קצת יחס לחיה החכמה והמעניינת הזאת, שבארץ היא אחד הקורבנות הקשים של התעללות מצד יהודים וערבים כאחד. (אצלנו בעיקר אצל הבסטונרים עם העגלות של האבטיחים, ונערים שמוצאים חמורים בשדות ומתעללים בהם, ואצל הערבים החמור משמש ככלי תחבורה ומשא עיקרי, ובגגל הנטיה שלהם לא ללכת כשלא בא להם (מה שיצר את סטיגמת הטיפשות שהודבקה לחמורים) הם חוטפים.

גולדי2002

New member
קצת על חמורים

קצת על חמורים, מתוך האינציקלופדיה יבנה לארוס: החמור בוית ע"י האדם במצרים לפני 7,000 שנה בערך, עוד לפני שבוית הסוס. קיימים שלושה סוגים של חמור בית: החמור האפור, קטן הקומה, שמוצו ממצרים; החמור הגדול והכהה, שמוצאו מקפריסין; והחמור הלבן והגדול, שמוצאו מדרום חצי האי ערב. החמור והסוס, הנמנים שניהם עם משפחת הסוסיים, הם מינים כה קרובים, עד שאפשר להכליא חמור עם סוסה, או סוס עם אתון, ולקבל כצאצא את הפרד, שהוא בעל חיים עקר. לחמור מיוחסות תכונות של טפשות ועקשנות, אם כי למעשה הוא פיקח מן הסוס ומויו גדול משלו. עקשנותו נובעת ממנהגו לקפוא על מקומו בשעת סכנה או משבר. הצליפות והמכות הניתכות על גבו בשל עקשנותו זו אינן מכאיבות לו במיוחד, בשל עורו העבה. לעומת זאת, חמור הזוכה ליחס טוב מצעירותו נוטה להיות נוח וממושמע. החמור עמיד יותר מן הסוס בפני מחלות ותלאות זג האויר, ואינו בררן במזונות כמוהו. הוא אוכל עשב, חציר וצמחי בר ואינו מעלה גרה. מבנה גופו של החמור מאפשר לו תנועה בשטחים קשים ובשבילים הרריים, אף כאשר הוא נושא על גבו משא כבד ממשקל גופו. הריונה של האתון, נמשך כ-12 חודשים והיא ממליטה ולד אחד, הנקרא עיר (פתח בח´). תוחלת החיים של החמור הוא 20-30 שנה. חמור הבר האסייתי נפוץ מאסיה המרכזית עד סוריה. גם הפרא, הנזכר במקרא בספר איוב, הוא מין חמור בר שהיה נפוץ מאירן ועד סוריה. מחמור הבר הקפריסאי בוית חמור הבית. עד לשנות ה-40 וה-50 היו בארץ עשרות אלפי חמורים, ששימשו לרכיבה ולנשיאת משאות באזורים כפריים ולחלוקת חלב בקנקנים בערים, אך כיום אפשר למצוא אותם בעיקר ב"פינות חי" בגני חיות ובקיבוצים. (ושכחו להוסיף, בכפרים הערביים) לפי המסורת היהודית יגיע משיח בן דוד לירושלים רכוב על חמור לבן, בעקבות הפסוק בזכריה ט´, פסוק ט´: "גילי מאד בת ציון הריעי בת ירושלים הנה מלכך יבוא לך צדיק ונושע הוא עני ורוכב על חמור" (למרות שיש כאלה שאומרים שהוא כבר כאן וראו אותו בבת-ים)

גולדי2002

New member
וזה סיפור על גמל וחמור

מתוך: ממלכת החיות - אגדות וסיפורי עם בדווים על בעלי חיים אחלה סיפור

גולדי2002

New member
ועוד 2 סיפורים על חמורים

נסיך וחמור: עבדאללה בן מעאוויה (מעאוויה בן אבו ספיאן ייסד את שלטון בית אמייה והיה הח´ליף הראשון מח´ליפי בית אמייה) עמד פעם בפתח ביתו של טוחן וראה חמור מסובב את הריחיים ולצווארו פעמון קטן. אמר לטוחן: "פעמוןזה שלצוואר החמור - לשם מה?" אמר הטוחן: "אולי אנמנם או אירדם... אם לא אשמע את קול הפעמון אדע שהחמור נעצר מלכת, ואז אזרז אותו וימשיך בתנועתו." הנסיך הניע את ראשו לצדדים. "ומה אם יעמוד החמור ויניע ראשו עם הפעמון לכאן ולכאן?". אמר הטוחן: "ומנין לי שחמור שכלו כשל נסיך?" (תרגום: ד"ר מנעם חדאד) שם הסיפור: תחילת דרכו של רבי עקיבא בע"ח המוזכרים בסיפור: חמור לפני שהלך רבי עקיבא ללמוד תורה , רועה היה את צאנו של כלבא שבוע, שהיה מעשירי ירושלים. לכלבא שבוע הייתה בת יחידה ושמה רחל ,מידי פעם התבוננה רחל בעקיבא ,ראתה בו רחל צניעות ומידות טובות ונאצלות ,חשבה רחל החכמה בליבה: אם ייטוש איש זה את הצאן, עדיו לגדול בתורה. פעם אחת פנתה רחל לעקיבא ,ואמרה לו: מוכנה אני להינשא לך בתנאי שתלך ללמוד תורה .הסכים רבי עקיבא מאושר היה לשאת את רחל הצנועה והטובה לאשה. כאשר נודע לכלבא שבוע הדבר כעס על ביתו וגרשה מביתו .חיי צער ועוני חיו עתה עקיבא ורחל והיו עקיבא ורחל שמחים בחלקם המועט. יום אחד אמרה רחל לעקיבא: בעלי עקיבא ,הנה הגיעה העת לקיים את הבטחתך אשר הבטחת לי לך ולמד תורה . הלך רבי עקיבא ולמד תורה עם ילדים קטנים ,הוא בן ארבעים והם בני ארבע. לעגו לו הקטנים . חזר רבי עקיבא מבויש הביתה , ואמר לרחל רוצה אני לקיים את הבטחתי אך מה אעשה והילדים לועגים לי?. אמרה רחל החכמה: לך לשוק , וקנה לי שם חמור אשר יש שקעים בגבו. לא הבין רבי עקיבא לשם מה לה, לרחל, חמור זה, אך עשה כדבריה . קנה עקיבא במעט הכסף שהיה להם חמור כזה והביאו אל רחל. ורחל החכמה שמה עפר בתוך השקעים , ושתלה שם פרחים וצמחים. וכך כשהחמור טעון גינה על גבו בקשה רחל מעקיבא שיתלווה אליה למחרת לשוק, בלכת עקיבא ורחל לשוק התקבצו אצלם המון רב של אנשים ופרצו בצחוק . מוזר היה לראות חמור טעון גינה על גבו .והיה הדבר לשיחת היום בשוק, וכל סקרן בא לחזות במחזה . כאשר למחרת אמרה רחל לעקיבא : גם היום יוצאים לשוק עם החמור , נענה עקיבא ויצאו לשוק, וראה זה פלא האנשים צחקו פחות, כי התרגלו לראותם. שבוע ימים יצאו עקיבא ואשתו בוקר בוקר לשוק עם חמורם ,התרגלו האנשים לראותם, ופסקו מצחוק להם. הבין עקיבא שאף אם לועגים לו בני הארבע הרי כאשר יתרגלו לראותו כתלמיד בכתתם יחדלו מצחוק לו, שמע עקיבא לאשתו ,והלך ללמוד תורה, כאשר היה עקיבא רב גדול בתורה היו לו עשרים וארבע אלף תלמידים, אמר להם רבי עקיבא דעו לכם תלמידיי היקרים ,כי התורה שלי ושלכם שלה הוא. (נכתב ע"י ליליאן, בי"ס ארבל, נצרת עלית)

גולדי2002

New member
החמור עושה קאמבק

כתבה מ"וואלה" חדשות, על הפופולריות של החמור בשטחים

גולדי2002

New member
ולסיום: אגודה חדשה בירדן

בירדן הוקמה אגודה חדשה להגנה על חמורים. אחד הפעילים היה בעבר איש החזית העממית לשחרור פלסטין, שהחליט להגן על החמורים מ"יחס של סאדיזם מכוער". קופי ענאן התלהב מהרעיון. עד כאן ספיישל חמורים. בשבוע הבא - ספיישל קופים. שבת שלום אורן

למעלה