נדודי שינה

../images/Emo36.gifנדודי שינה ../images/Emo26.gif

מה עושה בחור בן 23 עם נדודי שינה . הוא רוצה לישון ולא נרדם . הוא עסוק כל היום . לומד , עושה ספורט ועסוק רוב היממה ובכל זאת לא נרדם ....

SilverPearl

New member
דווקא אצלי אישית הגרביים מפריעות

להירדם והשינה פחות טובה איתן. אמנם חשוב שהרגליים יהיו חמות, כיוון שקשה במיוחד להרדם עם כפות רגליים קרות, אבל הגרביים תמיד מציקות לי

פלטרון

New member
מניסיון - צריך לקום מוקדם + עיקשות

1. לי יש "בעייה" שאני קם כל יום ב-12:00-13:00 והולך לישון ב-4:00-5:00 . קשה לי להפוך את הסדר יום שלי חזרה ל"נורמלי" ( לקום ב-7:00-8:00 ולישון ב-00:00-1:00 ). אבל זה בעיקר בגלל 2 טעויות שאני חוזר עליהן פעם אחר פעם : א. אני מכוון שעון לשעה 8:00 או 9:00, אבל כשהוא מצלצל אני לוחץ על הסנוז, ושוב .. ושוב.. ולבסוף מכבה אותו וחוזר לישון עד 13:00. ב. כשאני כבר קם יחסית מוקדם (נניח 10:00 ומטה) אז אני "חוטף" עייפות חזקה באיזור 19:00-20:00, ובמקום להילחם בה, אני הולך לישון וקם אחרי שעתיים. וזו כמו שנת "צהריים" שלא מאפשרת לי לחזור לישון שוב ב- 00:00-1:00 . שורה תחתונה - לא לישון מאוחר מ-8:00, ולא להתפתות לישון "צהריים" ( כלומר לשעתיים בלבד ) בשעה 20:00-21:00 , כי זו לא תהיה שנת לילה ! זה קשה, אבל אחרי כמה ימים של התמדה ומלחמה בעייפות הכפויה הזו, הגוף מתרגל. ( מצד שני - אם יש בעיה רפואית עמוקה יותר, אולי כדאי ללכת לנירולוג ) 2. ולמה כתבתי למעלה - סדר יום "נורמלי".. עם מרכאות ..? כי יש כאלו שהם טיפוסים של לילה, ויכולים לקום מוקדם אבל זה לא יהיה עבורים בקלות כמו למי שהוא טיפוס של יום. אז נשאלת השאלה - כל עוד אפשר להימנע ( נניח סטודנט) מהמלחמה הזו, אז למה ללכת נגד מה שטבעי לגוף. כל אחד ומה שטבעי לו. זו דעתי פלטרון

M a x i1

New member
אם אתה שואל אותי...

לא בריא לגוף להתרגל לשעות ה"לא קונבנציונאליות" שלך... אני מניחה שאתה לומד לימודי ערב אבל מה יהיה אם תצטרך לקום בבקרים? אתה מזכיר לי את ידיד שלי... הוא לא יכול להרדם בלילות (לכן קבע משמרות לילה) ונרדם רק ביום, כלומר מ7 בבוקר כשחוזר מהעבודה עד 14:00. האמת שהוא סובל מזה...

פלטרון

New member
אבל זו הנקודה - שלא כולם אותו הדבר

את יודעת שבעבר היה נהוג להרגיל ילדים לכתוב רק ביד ימין, ולא שמאל. אבל לבסוף הבינו שעבור חלקינו המוח "בנוי" ככה שדווקא שמאל נחשב יותר קל. אז מה הפיתרון - ללכת נגד מה שהגוף והמוח מכתיבים ? כלומר, יש כאלו שהגוף שלהם "סובל" דווקא כשהם הולכים לפי הקונבנציונאלי. ויש כאלו שהגוף שלהם סובל באורח החיים שלי. כלומר - יש כאלו ויש כאלו . מה שבריא לגוף שלי מזיק לשלך. וזה מה שחשוב ( לדעתי ). לתת לגוף מה שהוא רגיל אליו .. אבל ....... יש דברים שלא משתנים. למשל - כל אדם צריך כמה שעות של אור טבעי בכל יום. זה חשוב מהרבה בחינות. אז חשוב במיוחד בחורף לא לקום בשעה 13:00 כאשר ב-16:00 כבר מתחיל להחשיך..

למעלה