../images/Emo36.gifנכנסים לסרטים../images/Emo26.gif
מר קו שיוצא לחפש אהבה, אכילת בוטנים דרך הראש ומורטל קומבט בתור לסופר
הראיון עם גרופר ודורון, שני הזוכים של "פרויקט ביפ", היה הכל חוץ ממשעמם
עכשיו הם יוצאים למופע חדש, ואנחנו תפסנו אותם לשיחה בשש עיניים (ובערך 159 שיניים) מאת כ"נ נעמה רק [email protected] בסוף שנת 2007 עלתה בערוץ ביפ תחרות המערכונים "פרויקט ביפ", פרויקט שאפתני אשר מטרתו, כך הוגדר: "למצוא את נבחרת הקומיקאים הבאה של ישראל". בגמר התוכנית, ששודר ממש לא מזמן, נבחרה אותה נבחרת קומיקאים צעירה ומבטיחה, ולמרות שלא היה דירוג ברור של מקום ראשון-שני-שלישי, אלא רק נבחרת, היה ברור לכולנו מי הם הזוכים האמיתיים של הפרויקט: יונתן גרופר ודורון קניסברג, הלוא הם הצוות "גרופר ודורון" שלקחו את הגמר בהליכה. שנייה לפני תחילת הראיון מתקיף את הצמד גדוד של מעריצים בגיל בית ספר יסודי ודורש לקבל חתימה מגרופר. דורון, שנשאר בצד, לא מרגיש מקופח. הוא דווקא מרוצה ולטענתו הוא גבה שקל מכל ילד שהגיע לבקש חתימה. זה קבוע, ההיסטריה הזאת? גרופר: "תלוי איפה. בעיקר ליד "צוותא" אחרי הופעות, באזור של צילומים... גם מזהים אותנו ברחוב הרבה". הפרס בו זכו מנצחי הפרויקט, מלבד סיבוב הופעות ברחבי הארץ, הוא תוכנית משלהם בערוץ "ביפ". על התוכנית כבר התחילו לעבוד, והופעת הבכורה של הנבחרת התקיימה במועדון צוותא בחודש שעבר. ארבעה ימים מיום פרסום המופע כבר לא היה ניתן למצוא אפילו כרטיס אחד לרפואה בכל תל אביב. זקנה וערס הולכים מכות להבדיל מצוותים שהגיעו יחד (כמו מאור ולירון), גרופר ודורון הפכו לצמד רק במהלך האודישנים. לפני התוכנית גרופר עשה קצת סטאנדאפ, הופיע בתוכנית "עובר כל גבול" ב"יס" וגם בספיישל הצחוק של יומטוב. בשביל דורון מדובר בהתנסות ראשונה. שניהם למדו אנימציה באותו המחזור בבצלאל ושניהם עובדים בתחום ברמת החי"ל בתל אביב. ועדיין, עד הפרויקט, לא היה ביניהם שום קשר. איך אתם כותבים מערכון? דורון: "אממ, בגדול? בוחרים נושא...". ובקטן? "נניח, כשעשינו את מר קו: יום אחד אני בא ליונתן ואומר לו שמחר עושים מר קו. אז יונתן אומר 'איפה היה הכי מצחיק לראות את מר קו?' אנחנו מציעים רעיונות: בצבא? לא. בעבודה? לא. בדייט - בום! ישר עולים לנו רעיונות ואנחנו נקרעים מצחוק. את מר קו כתבנו בחצי שעה-שעה, זה היה ניצוץ". איך זה לראות את המערכונים שלכם בטלוויזיה? דורון: "לי קצת קשה". גרופר:"גם לי, אני נראה מוזר". דורון: "לראות את עצמי בטלוויזיה זה משהו שלא עשיתי לפני. אני לא יכול ליהנות כמו צופה רגיל שרואה את המערכון. אנחנו רואים אותו באיזושהי צורה בראש, בצורה שאנחנו מציגים אותו. אף פעם לא ראינו אותנו עושים אותו, ואז אנחנו מקבלים אותו פרונטלי ואומרים 'וואלה, ככה אני נראה?! פאק, יצא גרוע לאללה' ופתאום אנחנו מקבלים מלא טלפונים 'אחייייי, יצא גדול! ענק! קרעתם אותי!' תגיד, אתה בטוח שראינו את אותו מערכון?" ואיזה מערכון שלכם אתם הכי אוהבים? גרופר: "אני אגיד כמה. אני מאוד אוהב לעשות את מר קו. אני מאוד נהנה לעשות את דוקטור דוליטל, וגם מהפרפר הלא נחמד". דורון: "גם אני אוהב מאוד את הפרפר הלא נחמד, אבל נראה לי שליונתן יש בשבילו פינה חמה בלב, תמיד הוא מגדיר את זה ככה... עבדנו, ולילה אחד יונתן בא ומספר לי שהוא ישב מול המחשב והתחיל לכתוב, והוא ממש בנה את זה". כמה מרגש. "כמה פעמים הוא סיפר לי את זה וירדו לי דמעות ממש". גרופר: "זה מאוד בסגנון שלנו. זה גם מהמערכונים הראשונים שמאוד מאוד הצחיקו אותנו". אתם מתעסקים הרבה בתוכניות ישנות. כשנגמרים הרעיונות אתם מחפשים תוכנית שעוד לא עשיתם? גרופר: "לא ממש, אבל כמו שאמרנו קודם, אנחנו זורקים רעיון, נניח 'פרפר נחמד', לאוויר ומתחילים לירות. הראש שלנו הוא קצת אחר. אנחנו באים מעולם בלי גבולות - אנימציה. המציאו אותה בשביל שאפשר יהיה לעשות דברים שאי אפשר לעשות בקולנוע. וכשאת באה מהמקום הזה, את כבר יורה מאוד גבוה". אגב, ברוב המערכונים דורון הוא הרציני וגרופר עושה פרצופים מצחיקים. זה בכוונה? דורון: "אני לא חושב שזה מדויק, אני חושב שבכל צוות יש בו דינאמיקה מסוימת שעובדת. למשל כשאני לא עם יונתן יש לי את כל השטויות, אבל שאני עם יונתן ואנחנו עובדים הוא המשוגע, אני הרציני. הוא משתמש באלסטיות של הפנים שלו (גרופר מחייך חיוך קריפי) ואני משתמש ברצינות של הפנים שלי. אנחנו יוצרים ניגוד שיוצר את הקומדיה". אבל תכל'ס כולם זוכרים את מי שעושה חיקויים. "לי באופן אישי זה לא משנה. אני רוצה את טובת המערכון. אני עולה עם העיפרון, יונתן עושה את מר קו, כל המדינה מדברת על זה. ממש לא אכפת לי אם זה אני או לא, זה לא העניין." הכתבה המלאה בגליון מעריב לנוער של היום 26.3.08
מר קו שיוצא לחפש אהבה, אכילת בוטנים דרך הראש ומורטל קומבט בתור לסופר
![](https://timg.co.il/f/Emo41.gif)
![](https://timg.co.il/f/Emo41.gif)