צומת גלילות - שאלה!

TERROR

New member
../images/Emo36.gifצומת גלילות - שאלה!

נניח פיספסתי את הפניה ימינה לפני צומת גלילות (לכביש 2) והגעתי לצומת גלילות המרומזר, האם יש שם אפשרות לפנות ימינה ? או שאפשר ימינה רק במחלף שפיספסתי...? מצורפת תמונה, שיהיה יותר קל להסביר, ולא מצאתי פורום אחר שמתאים לפרסם בו ...אני מניח שיש פה לא מעט שנוסעים בכביש הזה אז אולי אתם יודעים. תודה מראש.

be_roo

New member
כן, יש שם פניה ימינה ברמזור

מהנתיב הימני ביותר כמובן מבין השלושה, יש שם י תנועה קטן ומינו מעבר לפונים ימינה לכיוון צפון

be_roo

New member
ובמקרה הכי גרוע שגם את הפניה הזו

פיספת, מהנתיב השמאלי ביותר פונים שמאלה וברמזור הקרוב מבצעים פרסה.

wil

New member
העצה הזו נכונה לשמן מאוד מוגבל../images/Emo70.gif

לכשייפתח הגשר החדש (ביום רביעי הקרוב לפנות בוקר) יישתנו סדרי התנועה בצומת הנ"ל ופניית הפרסה שתיארת לא תהיה אפשרית יותר. במקרה כזה יהיה צריך לנסוע לכיוון חוף הים ולהסתובב שם, או לחלופין לנסוע בדרך נמיר, שמאלה בקק"ל, ולעלות על איילון שם.

be_roo

New member
אתה בטוח שזה יתבטל?

לא משאירים את הפניה הנוכחית עבור מי שצריך להכנס לפי גלילות או לאוטובוסים?

wil

New member
מה אני נראה לך, מהנדס תנועה? ../images/Emo8.gif

תשאלי את בר-טל. לדעתי לא ישאירו את הכניסה הקיימת, אין סיבה שאוטובוסים לא יסעו על הגשר, ופי גלילות נסגר כבר מזמן. אם בכ"ז מישהו רוצה להיכנס לפי-גלילות פעם בשנה אז שיתכבד לעשות פרסה (מותרת אאל"ט) בקק"ל ולהגיע מדרום, או לפנות ימינה לכיוון החוף, לפרסס שם, ולנסוע ישר ברמזור, או להגיע ברגל, או לא יודע מה.

be_roo

New member
נהיה חכמים יותר בשבוע הבא ../images/Emo3.gif

בנתיים אני בכלל בספק באשר ליכולת של הגשר לפתור את המצב. רוב הסיכויים שעם התכנון בארץ, הפקק פשוט יעבור 500 מטר מזרחה לרמזור של איילון.

be_roo

New member
בחדשות נאמר כי בנתיים משאירים את

הפניה הישנה לתקופת הסתגלות. אולי בסוף כן יורידו לגמרי.

wil

New member
אכן היתי שם היום והפניה הישנה קיימת

על כל 3 הנתיבים שלה. די ביזארי להגיע לשם בשבע בערב ולראות 2-3 מכוניות ממתינות ברמזור ההוא במקום מאות בפניה הנ"ל. לגעתי הגשר כן יקל במידה מסויימת על הלחץ - למיטב הבנתי לנתיבי איילון הפניה תתאפשר ללא המתנה ברמזור שציינת. הפתרון המלא יהיה כאשר הרמזור הנ"ל יבוטל בעוד כשנתיים עם השלמת הגשר השני, ואז גם יוקל הלחץ באיילון צפון.

be_roo

New member
לצערי גם לי כבר יצא לעבור במקום

החוכמולוגים השאירו את הפניה הישנה שמאלה אבל הורידו את השילוט שלה. מה שמשאיר שילוט ל-5 נתיבים כאשר בפועל יש הרבה יותר, וכמובן שהם לא מסומנים. נהג שרוצה להמשיך דרומה לדרך נמיר מסתכל על השלט שאומר שהוא צריך לבחור את אחד משלושת הנתיבים השמאליים, כאשר בפועל ישנם עדיין עוד 3 נתיבים משמאל. לא מעט נהגים שראיתי התבלבלו מאוד מהעניין, וגם אני שהכרתי את המקום נאלצתי לנווט את דרכי בזהירות עד שהצלחתי לאתר את הנתיב המתאים. אכן הבנתי שבשלב הבא מתכננים לבטל את הרמזור במפגש עם היוצאים מאיילון, זה באמת יפתור לא מעט מהבעיה, עד אז, חוששתני שהגשר הזה הוא הרבה רעש על פרויקט שיש לו עוד דרך ארוכה.

למעלה