סוסים בלחץ

../images/Emo37.gif../images/Emo26.gifסוסים בלחץ

הדיון הוא לא כולו על סוסים בלחץ, פשוט לא מצאתי שם יותר טוב
כשאתם רואים סוס בלחץ באורווה- מה אתם עושים? אם ניגשים אליו ומנסים להרגיע אותו? אולי מתעלמים ונותנים לו להירגע לבד? אתם הולכים לבדוק מה מלחיץ אותו? או שזה בכלל לא מעניין אתכם? כשהסוס נלחץ ברכיבה- מה אתם עושים? ישר מתעקשים על מה שביקשתם? מנסים לחשוב מה גרם לסוס להילחץ? מנסים להרגיע את הסוס? או מתעלמים, וממשיכים לעבוד כשאתם בטוחים שהוא יירגע כבר לבד? זה לא שאלון, אלה שאלות מנחות
מוזמנים לקחת לכיוונים נוספים

תמיד אני מנסה לחשוב

מה הלחיץ את הסוס, ואם זה דבר שאפשר להימנע ממנו- אני אדע להימנע ממנו בפעם הבאה. אבל אם אני יכולה, אני אנסה ללמד את הסוס שאין לו ממה להילחץ מהדבר הזה. כשסוס בלחץ בזמן רכיבה ובכלל עבודה איתו (מהקרקע וברכיבה) אני אנסה להרגיע אותו. לדעתי אי אפשר להמשיך לעבוד בצורה טובה כשהסוס בלחץ, כי הוא לא יהיה איתך, אלא רובו יהיה קשוב יותר לסביבה, עירני יותר לסביבה, דרוך יותר, בגלל הלחץ. גם בעבודה מהקרקע, אינ אנסה להרגיע אותו. כשהסוס סתם בתא באורווה, ומשהו מלחיץ אותו, אני אבדוק ואחשוב מה זה יכול להיות. אני גם אנסה להרגיע אותו. לא יהיה מצב שאני סתם אתעלם מזה, כי לדעתי מצב של התעלמות יכול לגרום לסיכון של הסוס במקרה וזה משהו רציני שמלחיץ את הסוס.

doron225

New member
עונה

כשאתם רואים סוס בלחץ באורווה- מה אתם עושים? -עושים קולות שירגיעו אותו אם ניגשים אליו ומנסים להרגיע אותו? -כן אולי מתעלמים ונותנים לו להירגע לבד? לפעמים אתם הולכים לבדוק מה מלחיץ אותו? -לא... או שזה בכלל לא מעניין אתכם? -לפעמים כן לפעמים לא חח כשהסוס נלחץ ברכיבה- מה אתם עושים? -מנסה לראות מה קרה ישר מתעקשים על מה שביקשתם? -כן.. מנסים לחשוב מה גרם לסוס להילחץ? -כן מנסים להרגיע את הסוס? -כן או מתעלמים, וממשיכים לעבוד כשאתם בטוחים שהוא יירגע כבר לבד? אי אפשר להתעלם כי אתם על הסוס אז די בעיה..

Ticklish

New member
עונה

כשאתם רואים סוס בלחץ באורווה- מה אתם עושים? ישר יוצא לי מהפה קולות של הרגעה. זה באינסטינקט. אם ניגשים אליו ומנסים להרגיע אותו? זו שאלה של באיזה מצב הסוס נמצא. אם אפשר לגשת אליו אז כן. אולי מתעלמים ונותנים לו להירגע לבד? לפעמים כן ולפעמים לא. אין לזה נוסחה, בסוף את תעשי מה שאת מרגישה ומה שנראה לך בכל מצב שונה. אתם הולכים לבדוק מה מלחיץ אותו? כן או שזה בכלל לא מעניין אתכם? אם הסוס בלחץ זה צריך לעניין. כשהסוס נלחץ ברכיבה- מה אתם עושים? מנסה להרגיע אותו. ישר מתעקשים על מה שביקשתם? לא תמיד, השאלה אם זה משהו שטוטי או שזה משהו רציני שבשיל זה צריך לעצור ולחכות. מנסים לחשוב מה גרם לסוס להילחץ? כן מנסים להרגיע את הסוס? כן או מתעלמים, וממשיכים לעבוד כשאתם בטוחים שהוא יירגע כבר לבד? השאלה מה הלחיץ אותו. לפעמים זה גם שתם שטויות או משחקים.

למעלה