אבחנה מבדלת

zvuli

New member
../images/Emo39.gifאבחנה מבדלת

לאחי(יש כאלה?)ולאחיותי קודם כל תודה על על התשובות!!! אבחנה מבדלת הצעד הראשון לאבחנה מבדלת של אי ספיקת כליות כרונית הוא בקביעת דרגת הכרוניות שלה,כגון בשלילת גורם חד עיקרי. האמצעי השכיח ביותר לקביעת כרוניות המחלה הוא בדיקת על שמע של כליות:באמצעות זה ניקבע גם גודל הכליה.באופן כללי הסבירות שכליות שהתכבצו ניפגעו ממחלה כרונית היא גבוהה,ואילו כליות שהכווצו באופן סגולי סביר משמשות סמןעם רגישות בנונית בלבד לאי ספיקת כליות:לדוגמא קיימים מספר מצבים שכחים יחסית בהם מחלת כליות יכולה להיות כרונית מבלי שגודל הכליה יקטן. נפרוטיה שמסוכרת(diabetic nephropathy),זיהום ב HIV המלווה בנפרופתיה ומחלות תסניניות(infiltrative) כגון מיאלומה נפוצה יכולים להיות מלווים בכליות גדולות יחסית למרות כרןניות המחלה. היפרפוספטמיה והפרעת מטבוליות אחרות אינם משמשות מדדים אמינים להבדלה בן מחלה חדה למחלה כרונית.ברגע שקבענו שהמחלה היא כרונית הקביעה עצמה מסייעת בקביעת האטיולוגיה.....מקווה שלא בילבלתי אותכם יש מיספר גורמים שכיחים לאי ספיקת כליות כרונית 1.נפרופתיה שמסוכרת 2.טרשת כלייתית שמיתר לחץ דם(hypertensive nephrosclerosis) 3.HIV 4.דחיית שתל-אני מיתכוון לדחיה כרונית ועוד..... יש גם את מימצאי המעבדה שהם מאוד חשובים לקביעת האטיולוגיה והחומרה של מחלת כליות כרונית לדוגמה פרוטאינוריה קשה,היפואלבומינמיה וכו".....וואלה אני עייף אני מקווה שהייתי ברור בהסברים..... אני הולך לישון.............. I will be thinking about you זבולי.

../images/Emo2.gif טוב אתה !!!

אבל גם אני לא היית רחוקה... אבל סך הכל מתוך 100% שלך - יש לי איזה 95 - לא??? האמת? לא היה לי צל של מושג ש HIV גורם לבעיות כלייה, אולי משום שהתרחקתי קצת מהתחום. מחכים לשאלה הבאה, אבל דיר-בלאק, בלי התקָלות...

למעלה