לארי, הערה אחרונה בענין (אני מקווה)
"ביקורת היא דבר חיוני ורצוי" כתבת, אבל מה עם 'נאה דורש נאה מקיים'? אתה פתוח לביקורת, לארי? אתה הרי מאפשר אותה רק כשהיא נוחה לך. לא יודע מאיזה בית מדרש צמחת אבל לומר באותו משפט "ביקורת אצלנו בכפר האורנים נשמעת כשצריך ולא נשמעת כשלא צריך" זו כבר סתירה לוגית, שאינה עומדת בשום מבחן ערכי-דמוקרטי. זה כמעט פתאטי. מי קובע מתי "צריך" ומתי "לא צריך" - הצנזור הראשי? לארי? ביקורת יקירי, באה לבקר. לא להלל, לא לשבח, לא להתלקק - לבקר. לעיתים בעקיצה, לעיתים בהתרסה, ולעיתים אפילו בבוטות (מה שהקפדתי לא לעשות כמובן). זו טבעה של ביקורת, לשם כך היא נועדה. גם אם ללארי, שנדמה לי כי אינו מבין את מהותו של חופש הביטוי, זה לא ממש "נוח" או "מתאים". האם היה משהו בדברי הכתובים למעלה, ושכל כך מיהרת לצאת נגדם, שניתן לייחס לו האשמה של "השמצות" כדבריך? "התלהמות"? "זריעת הרס"? "שליליות"? "התססת איש ברעהו"? הסלקטיביות שלך בשיפוט כל דבר שחורג מהאמיתות שלך, והתפיסה לפיה מי שאיתנו צודק ומי שחושב אחרת מאיתנו טועה, אסור שיהיה לה מקום בפורום הזה או בשום פורום אחר. אתה חייב להבין שלא באסטה אתה מנהל כאן. זהו פורום ציבורי פתוח באינטרנט. הוא פתוח לכל דיכפין, בעל כל דעה, גם אם היא מנוגדת ולא מוצאת חן בעיני המנהל ירום הודו. כל זאת ובלבד שאף אחד לא פוגע בזולתו. וראה זה פלא, כשאחד כמו אברהם ג. כותב כלפי פנינים עילגות כמו "ביננו (שששששששש... אף אחד לא שומע), אני מקווה שתהליך הסקת המסקנות הלוגיות שלך, בהיר יותר מהבנת הנקרא שלך שגם היא, איך נאמר, לא מי יודע כמה...." זה בסדר גמור מבחינתך. זה הרי לא "השמצות" והתלהמות". בסולם הערכים של לארי זה מותר, כי זה הרי מתאים לדעות האישיות של לארי. אני חושש שיש לך חוסר הבנה בסיסי בהבנת עקרונות הדיון הציבורי ולא פחות חמור מכך בערכים דמוקרטיים בסיסיים. לא הייתה לי שום בעיה עם זה, אלמלא היית מנהל פורום ציבורי-קהילתי. כאן זה כבר ממש גובל באבסורד. היה זה דקאנט, אם אני לא טועה, שאמר: אני חולק עליך לחלוטין, אבל אני מוכן להיהרג על מנת לאפשר לך לומר את דעותיך" לא יזיק לך ליישם מעט מן התובנה הזו. (וכן, גם אני מצטרף לברכות ולמחמאות לאותה טל כספי על התנדבותה והשקעתה למען הקהילה בה היא חיה).