ביתן ש.ג.

OneNote

New member
זה מה שקורה כשמדברים

עם קונסילירי במקום עם וועד הישוב נסחפים אחרי שיטות העבודה שלהם הכביש המחבר בין לפיד לכפר האורנים ישאר פתוח לנצח נצחים!!!

ronpel

New member
לא הבנתם אותי

ואמרתי זאת גם בישיבה עם טימי. אין לי או למישהו אחר סמכות להתחייב על סגירת כבישים ולכן אין שום כוונה להתחייב על כך. הבעתי את דעתי האישית לגבי הנתק שיש לדעתי בין דעת הרוב של תושבי לפיד לבין העמדה שהוצגה בישיבה ע"י הוועד והתועלת שמפיקים תושבי שני הישובים מן החיבור הנ"ל בהווה ובעתיד. מכיוון שהתנאי שהוצג בישיבה לתמיכת וועד לפיד לקידום הכביש הנוסף הוא התחייבות לסגירת המעבר- הצעתי שנקדם את הקמת הכביש ולאחר הקמתו נחזור להתווכח על החיבור הנוכחי כי הרי הכל ישתנה עד אז. לצערי לא קיבלו את עמדתי.

צב בר2

New member
תודה על ההבהרה

זכור שיש המון ישובים בארץ שדרכם עוברים ואף אחד לא עושה עניין. מהכביש שיוצא ממכבים עוברים כל יום פי 3 מכוניות אז מה. בעתיד יוכלו תושבי לפיד לצאת דרכנו לירושליים וגם זה יהיה בסדר.

באמת??

אבל הכביש הזה לא עובר מטר וחצי מהבתים של מכבים,אלא חצי ק"מ מהבתים שלהם.

הרבה

אנשים בישראל נוסעים יום-יום בכבישים שעוברים בערים אחרות. אולי יסגרו את צומת גהה למעבר מכוניות מפתח תקוה לתל אביב ? הבעיה שבכביש מסויים יש עומס יתר בשעות מסוימות. הפתרון הוא עוד כבישים שיווסתו את העומס, לא סגירה של כביש. דרך מוצא נוספת מהישוב שלנו הוא בדיוק פתרון כזה. את הפתרון הזה כולם צרכים לנסות לקדם. אם אח"כ ירצו לסגור את המעבר - בבקשה. באופן אישי לי לא נורא חשוב שהמעבר הזה ישאר. אני גם חושבת שהתעקשות על זה היא פשוט מטופשת.אני חושבת שזה יפגע בתושבי שני הישובים (נסיעה לגנים, חוגים, חברים). יהיה כביש נוסף והעומס לא יפחת אפשר אז לסגור את המעבר. אם יש סיבה טובה לסגור אותו למה מתעקשים עכשיו על התחיבות לסגירה. למה לא לחכות לראות מה קורה ? אם הבעיה לא נפתרת והחוק מאפשר סגירה - לסגור . אם בעיית העומס נפתרת אז הכל טוב. למה ההתעקשות עכשיו? ודבר אחרון - הויכוחים האלה משניים לחלוטין לעומת הבעיה החריפה יותר וזה בעיית בטיחות בכביש הזה. העובדה שכורחים את הנושאים האלו בפתרון הבעיה הבטיחותית היא שערוריה !!! הכותרות בעיתון בימים האחרונים הם תזכורת למה מחדלים בטיחותיים יכולים לגרום. אסור לחכות שגם שמנו יופיע בעמוד הראשון .

papageno1

New member
נירית, התגובה שלך מעידה על חוסר

הבנת הבעייה, ועל אטימות לסבל של תושבי לפיד. פה לא מדובר בצומת גהה או בכביש מכבים רעות. פה מדובר בתושבים, שחשבו שהם עוברים לסביבה כפרית, ובמקום זה קבלו במשך 24 שעות בימממה כמעט, תנועה סואנת, רעש, פחד לעבור את הכביש, פחד על בטחון ילדיהם - לא בכביש גהה. לא בכביש מכבים רעות. אלא ממש מתחת לבית שלהם. איכות החיים שלה הם ציפו כל כך, כשקנו את הבתים בלפיד, איכות החיים הזאת נפגעת באופן אנוש בגללכם, בגלל תושבי כפר האורנים!!! תנסי רגע לעשות את הסוויץ' בראש ולחשוב בראש של תושב לפיד. אולי תצליחי להבין על מה מדובר (מומלץ, אגב, בנוגע לכל סכסוך). בינתיים, צריכים כולם פשוט לסוע ל א ט. שבת שלום, שחר

הבנה ?

אני ואף אחד אחר מכפר אורנים , לא תיכננו, אישרנו או סללנו את הכביש. את הטענות בדבר הרס איכות החיים שלכם תפנו בבקשה לגורמים שתיכננו את הכביש. וועד כפר אורנים הצליח להביא לעיכוב שלב ב של כפר אורנים בגלל כביש הגישה הנוסף. את זה שאתם לא השכלתם למנוע את בניית הפרוייקטים בכפר אורנים עד שיהיה כביש גישה נוסף תפנה לאנשי הוועד הקודמים שלכם ולאוזלת ידם. גם ברחוב בו אני גרה יש עומס גבוהה מהמתוכנן בגלל שאין כביש גישה נוסף . גם פה זה מהווה סכנה. אז מה אני אפגין מול הבית של רונן? אגדף ואחרף כל היום את הוועד ואת כל מיש עובר ברחוב שלי כי אין להם דרך אחרת לעבור בה ? למרות מה שנדמה לך , אני מודעת היטב ומבינה את המצב הבילתי נסבל אליו נקלעתם. אבל משחק ההאשמות הזה הוא ,ותסלח לי על הבוטות, אינפנטילי. אתם אשמים, לא אתם אשמים. איך זה עוזר במשהו ? כולנו נקלענו למצב מגעיל. יש חלק שסובלים מכך יותר ועל כך אין ויכוח. אפשר להמשיך להאשים, אפשר לנסות לבצע מניפולציות כדי להשיג יתרון מדומה במאבק לא קיים. אפשר גם להבין שהדרך הנכונה ביותר היא להתקדם פתרון קטן ועוד פתרון קטן עד שיפתרו כל הבעיות. וכל זה לחלוטין לא קשור להסדרת הבעייה הבטיחותית בכביש המעבר. מישהו יפגע. זה יכול להיות השכן שלי או שלך או מישהו שהגיע מרחוק. אבל יש פה מפגע שניתן להסדיר ובכל זאת מונעים את זה. את האבסורד שבזה אתה מבין?

EldadAdar

New member
נירית, את צודקת

די מטופש להתווכח ברמה ובסגנון שכמה חברים אצלכם ואצלנו מנסים לגרור אליו, בקטע של "מי אשם". זו בכלל לא הנקודה. הויכוח האמיתי הוא על הפיתרון . יש כאן שתי גישות : האחת גורסת כי יש לפעול יחדיו על מנת להביא את הגורמים המתאימים לאשר ולסלול כביש גישה חלופי לכפר האורנים ואז להשאיר את השער המחבר בין הישובים פתוח. גישה זו גורסת כי מאז ומתמיד המעבר אליכם צריך להיות דרכנו וכך זה ישאר לעולמים. גם כשהישוב שלכם יגדל בעוד כ - 1600 יח' דיור. הגישה השנייה גורסת כי יש אכן לפעול על מנת לסלול כביש חלופי, אבל אז לסגור את השער בין שני הישובים ולאפשר לתושבי לפיד לחיות כפי שמתכנני הישוב ותושביו רצו מאז ומעולם. כל יתר התלהמויות והטיעונים יוצאים מתוך הויכוח הזה. לצערי, יו"ר הוועד שלך מעדיף לנקוט בעמדה שכמה קיצוניים המתבטאים בוולגריות ובבוטות ראויה לשימצה מובילים בפורום שלכם ושלנו. (כמעט כולם אגב כל כך אמיצים שהם מסתתרים כאן תחת שמות בדויים). אם ועד כפר האורנים היה מקבל את העמדה הגורסת סגירת השער לאחר סלילת כביש חלופי, כל הויכוחים היו נמנעים. רונן הוא הכתובת לפתרון הויכוח.

OneNote

New member
למה אתם מתנגדים לתיקון הכביש?

אתה אלוף העולם בספינים כאלה ואחרים תחת מעטה של נאורות וניאו פלצנות אתה מציע דיון שקט ואיניטיליגנטי אבל אתה בכח כותב רק מה שנוח לך ומתעלם מהדבר האמיתי אנחנו מוכנים לממן את תיקון הכביש ואתם מתנגדים הוויכוח שאתה מעונין לנהל לא רלונטי בכלל הנהגתכם (ואתה בא כוחה בפורום) נוהגת באופן כוחני, מתנה דבר בדבר מתנגדת לתיקון הכביש בחזקת "נוציא לעצמנו עין העיקר שלהם נוציא שתי עיניים" "שיסבלו מהמצב על מנת שזה יהווה תמריץ לקידום סלילת הכביש" אולי שיטות אלו הם יכולים להפעיל על תושבי לפיד איתנו זה לא ילך הדרישה לתיקון הכביש לא יוצאת משום ויכוח היא עומדת בפני עצמה והסכנה רבה בכל יום שעובר. ועוד דבר תפסיק כבר עם טענת העילום שם זה מה שטוב באינטרנט ומזה אתם מפחדים כי אין לכם שליטה על האנשים כבעבר אז תפסיק אם הנושא הנדוש אף אחד לא הכריח אותך לחשוף את זהותך ומאחורי כל כינוי יש תושב.

קודם כל ולפני

הכל להסדיר את הבעיה הבטיחותית . לעניות דעתי ,העיכוב וההתניה של פתרון הבעיה הבטיחותית בנושאים אחרים היא חסרת אחריות (במקרה הטוב) ושערוריתית !!! באופן אישי, אני חושבת שנעשה פה שימוש ציני בבעיה אקוטית כדי לנסות להגיע להישגים בנושאים אחרים. אני יודעת שזו אמירה חריפה אבל זו התרשמותי. כבר יותר מעשר שנים אני רואה , בעבודתי, יום יום את נפגעי תאונות הדרכים . שומעת את הסיפורים על המפגע שכולם התריעו עליו והוא לא נפתר. לא קוראת בעיתונים, שומעת מהאנשים שנפגעו.אני לא רוצה לפגוש את השכנים שלי או שלך במצב הזה. כשיש מפגע בטיחותי קודם כל פותרים אותו. אח"כ אפשר להתפנות לויכוחים אחרים. כפר אורנים מתוכנן לגדול בעוד 750 יחידות דיור לא 1600 . האם המספרים נזרקים לאויר כחלק מניסיון לדמוניזציה ? תשאל את מי שמסר לך את הנתון הזה. אני תוהה אם אותם תושבי לפיד שילדיהם בגנים בכפר אורנים מעונינים בסגירת השער. או אלו שיש להם חברים קרובים. אני לא יודעת. נראה לי שמעבר בין הישובים ישרת את כולנו יותר משיפגע. אבל כאמור זה ויכוח שאפשר לנהל בעתיד. כשהפתרונות יהיו באופק. כפי שאני רואה את המצב, היחידים שפועלים קונסטרוקטיבית זה רונן וועד אורנים. למרות כל המחסומים , הגישה של "יהיה יותר גרוע לפני שיהיה טוב" ,ההשמצות והגידופים הם היחידים שעובדים ,מול היזמים, הרשויות ומי לא כדי סוף-סוף לסלול את הכביש הנוסף. אתה יכול שוב להביע את דעתך (כפי שעשית בעבר) על פעולותיו של רונן.במקום זה אשמח אם תתקן אותי ותביא לי דוגמאות קונקרטיות לפעולות של וועד לפיד לקידום הכביש הזה. מה רונן עושה קראתי מדיווחיו. איזה פעולות קונקרטיות וועד ישובך עושה ? או אחרים?

idopel

New member
שתי גישות

לועדי שני הישובים אין שום סמכות לסגור שום כביש לכן אין שתי גישות למעשה יש אחת - לפעול יחד לסלילת כביש חלופי. לכן כל "התרגילים" שלפיד עושים כדי "ללחוץ" על תושבי כפר האורנים (ובדרך גם מסכנים חייהם) לא משנים כלום, אלא להיפך הם מנציחים את סבלם של שני הישובים (התנגדות להעמדת מתדנדבים בבקר, התנגדות לשפור צומת לפיד, וכו)כי גם אם ועד כפר האורנים יחליט מחר פה אחד לסגור את הכביש זה בדיוק כמו שתושבי פתח תקוה יחליטו לסגור את כביש גהה, תושבי חדרה את כביש החוף הישן, תושבי מודיעין את הכביש לכוון לטרון (הרשימה ארוכה כמעט כמספר כבישי הארץ). ברור לך שאף אחד בכפר האורנים לא נהנה מהמצב ובטח לא נהנה לראות את שכניו סובלים. להזכירך גם תושבי כפר האורנים עומדים בפקק, אני אישית עובר כ-20 "באמפים" עד לצומת לפיד, לכן כל הויכוח שלך כנגד תושבי כפר האורנים הוא עקר, אתה משכנע את המשוכנעים. לכן אני מציע שתפנה את מרצך לדרכים יותר מעשיות ותעזוב אותנו ואת הועד שלנו בשקט.

EldadAdar

New member
לנירית ולעידו

נירית רוצה "קודם כל ולפני הכל להסדיר את הבעיה הבטיחותית" אבל אני חושב שהבעיה הבטיחותית היא קודם כל באימונים של פרחי הטיס המתבצעים ברחוב הזית. שם הרבה יתר מסוכן מבכל מקום אחר בשני הישובים כי שם, בירידה (ובעליה) אוי ואבוי לילד שינסה לחצות את הכביש. סכנת חיים אמיתי, בישוב שצריך להתאפיין בתנועה דלילה עד כדי בלתי נראית. ייתכן ולא דייקתי בנתוני האיכלוס של כפר האורנים. אולי בר סמכא אצלכם יתקן. אני יודע על עוד 1600 בתים בסך הכל (אולי 750 בשלב ב' ואחריו עוד איזה 900?). בכל מקרה מדובר על ישוב גדול מאוד ביחס לתיכנון של לפיד. אני (ולדעתי אני מייצג בכך את רוב תושבי לפיד) מעדיף את הישוב לפיד קטן ועם נפח תנועה הולם. כפי שתוכנן במקור. הרחובות שלנו לא אמורים לאכלס את כל נפח התנועה שלכם. עידו, אולי לא הבנת. אף אחד לא אמר שלועדי הישובים יש סמכות לסגור כבישים. בטח לא במצב הנוכחי. אבל אפשר להגיע להסכמות. וכאשר יהיה לכפר האורנים כביש גישה רחב וחדש, בהחלט אפשר יהיה גם לפעול, בצורה חוקית, לסגירת השער בין שני הישובים. לא סתם ללפיד יש גדר ולא סתם מוצב שם שער. וכפי ששער יכול להיות פתוח הוא יכול להיות גם סגור, כל עוד יש דרך חלופית מסודרת, כמובן. לא ידוע לי על "התנגדות להעמדת מתנדבים בבוקר". מאיפה לקחת את זה? מתושב לפיד אחד שיצא נגד הליך הכשרת המתנדבים? אז הוא אמר, אז מה? לא רציני. אני לא משכנע את המשוכנעים כי יו"ר הועד שלך משוכנע בדברים הפוכים. צר לי עידו אבל אני לא אעזוב אף אחד בשקט. לא את הוועד שלך ולא את הוועד שלי. אני חושב שיש שתי דרכים בחיים להתייחס לאמיתות לא נוחות - להתעלם מהן או להתמודד איתן. אתה אולי מעדיף להתעלם. אני לא. ותאמין לי שאני אכן "מפנה את מרצי לדרכים יותר מעשיות".

OneNote

New member
לנירית עידו ושאר תושבי כפר האורנים

אי תיקון כביש הגישה לישובנו (שחלקו הגדול נמצא באחריות מועצה איזורית חבל מודיעין) לא תורם בכלום להגברת הבטיחות ברח' הזית או בכל רחוב אחר בלפיד יש כאן ניסיון ל"סחיטה" פשוטו כמשמעו! למרות הדיון "התרבותי" לכאורה שמנסים לנהל כאן ולהתעלם מהאמת הפשוטה הזאת "הדרכים המעשיות יותר" כוללות ניסיון להפיכת כביש הגישה לשטח פתוח ציבורי ע"י שינוי תב"ע תוך אי הצגת עובדות שזהו כביש גישה לישוב שכן. רק שתדעו עם מי יש לנו עסק כאן אבל אל תדאגו הכביש הזה ישאר פתוח (במצב היום לא בטוח בכלל שיהיה כביש חלופי)

EldadAdar

New member
הדמיון שלך אכן פורה

אם כי קצת חולני לטעמי. "הדרכים המעשיות יותר" הן לא הפיכת הכביש לשטח פתוח. זה הרי לא מעשי, ולא יכול להתבצע. וכבר אמרתי, אתה לא תושב כפר האורנים אלא תושב לפיד.

OneNote

New member
כרגיל גיבוב של שטויות

אין לך שמץ של מושג מי אני ולא תצליח להלך אימים על אף אחד או לחילופין ליצור דוק מיסתוריות כביכול, אולי יש לך מושג מי אני שיטותיך ושל אדוניך ידועות אבל הפעם זה לא ילך לכם אתה יכול להמשיך להגיד מה שאתה רוצה זה עדין לא הופך אותי לתושב לפיד

EldadAdar

New member
ארזים, למען הדיוק.... ../images/Emo8.gif

...ונכון, זה ממש לא חשוב. זכותך להיות מי שאתה. no one's perfect אבל מי שמנצל את אופציית האנונימיות על מנת ללכלך על אחרים, לשקר במצח נחושה, לפגוע באופן אישי כשאין לו טיעונים משכנעים ולהפוך כל ויכוח לגיטימי למלחמה מכוערת...וכל זה בלי לקחת אחריות מינימלית על דבריו (הוצאת דיבה ולשון הרע בשפה המשפטית) שלא יתפלא אם עקב שטויות שהוא עושה האנונימיות שלו נחשפת (כמו גם שקריו).

OneNote

New member
עכשיו אחרי ש"חשפת" אותי תענה לשאלה?

מדוע אתם מתנגדים לתיקון הכביש?

idopel

New member
דמיון חולני?

איך תסביר את התרגיל האחרון של ועד לפיד להצבת עמוד לשער כמעט באמצע הכביש שממילא אינו רחב בכניסה לישובינו, עמוד שהוצב בניגוד לחוק תוך ניצול לרעה של כספי ציבור (גם שלך) יאמר לזכותם של המתקינים שהם הדביקו שני פסים זוהרים לתפארת על העמוד... שום תרוץ בעולם לא מצדיק את קיומו של הכביש בצורתו הנוכחית, זאת פשוט בריונות שלך ושל הועד שמייצג אותך. אני אישית רוכב על אופניים וכל פעם שאני עושה את הקטע האחרון בעליה אני מזיע ולא מהמאמץ. אינני רוצה לדמיין איך ילדינו עולים שם. ברור לך כי במצב האיכלוס הנוכחי אף גורם לא יממן שום כביש גישה מעבר לקיים, כביש שכזה ייבנה אך ורק כאשר יישובינו יורחב והתניה כזו כבר קיימת, והאמן לי שועד היישוב יעשה כל שביכולתו לקיימה. לכן אין שום קשר לשיפור הכביש הקיים!! עידו

ושוב אותו ניגון ...

"אבל אני חושב שהבעיה הבטיחותית היא קודם כל באימונים של פרחי הטיס המתבצעים ברחוב הזית”. בבקשה, אם יש לזה פתרון מידי – נשמח לעזור. איך קיום כמה בעיות בטיחות מצדיקות מניעת פתרון אחת מהם ? די. זו היתממות. שוב , כורכים בעיה אחת בשנייה כדי לא ליישם את הפתרון. כאמור, פתרון מידי לבעיה דחופה חייבים לבצע במהירות האפשרית לפני שמישהו יפגע. המידע שלך לגבי גודל הישוב מוטעה. חד משמעית. מי שמוסר לך את המידע טועה או מטעה. תבדוק בעצמך. "ולדעתי אני מייצג בכך את רוב תושבי לפיד" . לדעתי אולי כן ואולי לא . כל זמן שלא נעשה משאל (חשאי ) בעניין זו רק דעתך. עדיין לא ענית לשאלתי – מה הצעדים הקונקרטיים שנעשו על ידי וועד לפיד לזירוז סלילת כביש גישה נוסף ? אתה כמובן לא חייב לי כלום ובוודאי לא תשובה אבל זה מעניין.

EldadAdar

New member
נירית היקרה, את לא חייבת לקבל

את דברי, כמובן. אבל רמזתי לך בעדינות שכדאי לך לבדוק, אז תאמיני לי...כדאי לך לבדוק. עד כמה שאני יודע, תוכנית המיתאר של כפר האורנים מתוכננת לכ - 1700 יח' דיור נוספות על מה שיש כיום. לא שלב ב' ולא ג'. תוכנית המתאר. תבדקי. אני לא אחראי על קבלת ההחלטות בלפיד. לא חבר וועד. מימי לא הייתי חבר ועד ומימי לא השתתפתי (עדיין) באף ישיבת ועד. לפיכך, אני לא מייצג את עמדת ועד לפיד ולא את עמדת התושבים. רק את עמדתי. ובמקומות הבודדים שבהם אני מניח או מעריך שאני חושב שמרבית תושבי לפיד חושבים כמוני, אני מוכן לקחת את הסיכון ולציין שאני לא טועה. אני חושב שעד היום גם לא טעיתי. ימים יגידו. עד כמה שאני יודע, ועד לפיד לא מוסמך לקבל החלטות כלשהן בקשר לכביש עוקף/ חלופי לכפר האורנים. זה לא בשטח השיפוט שלנו ולא של המועצה שלנו. הועד שלנו כן יכול להפעיל את קשריו במועצה ועם ראש המועצה על מנת לקדם את העניין במסדרונות השלטון ומול ישובים שכן נמצאים בשטח שיפוט המועצה (כפר רות?) ושטח הכביש המיועד. אם אני לא טועה היו אלה נציגים של כפר האורנים שפנו לנציגים שלנו בבקשה שיסייעו להם בעניין ואם אני לא טועה אכן החלו מאמצים משותפים. אבל (!) אם מצד אחד היו אומרים לך עיזרי לנו במהלכים לאישור כביש חלופי, ומצד שני היו אומרים לך ובכל מקרה גם אם תעזרי לנו ויהיה לנו כביש חלופי לא נסגור את השער ונמשיך לעבור לך בתוך הישוב, מה את היית עושה? הרחבת התוואי ליד השער ביננו וסלילת מדרכות לאורכו רק ינציחו את המעבר הזה ולו הדברים היו בידי, הייתי ממליץ להמנע מכך. המשך המעבר מסכן את ילדינו ואותנו כל יום ופוגע באיכות החיים שלנו. אם תביני את זה תביני גם מדוע אני נאבק כאן על דעותי.

למעלה