תשובה לרונן, יו"ר כ.א. בנושא הכביש
(לאור חשיבות העניין הוכנסה גם כהודעה נפרדת חדשה). רונן היקר, צר לי שאני נאלץ לענות לך. חשבתי שכבר אמרנו כמעט את כל מה שעוד אפשר היה לומר בנושא. לא הצלחנו לשכנע זה את זה אבל בהחלט התחלנו לייגע את קוראי הפורומים ולכן אני לפחות חשבתי שמיצינו את הנושא, לפי שעה לפחות. אבל אתה ממשיך. תחת הכותרת המטעה "עובדות" אתה מציג מיצג לא נכון עובדתית, ומגייס חצאי אמיתות על מנת לעשות נפשות לעמדתך הקיצונית. אני חושב שאסור שדבר כזה ייעשה. להלן העובדות המלאות, לשם שינוי: 1. פעילות הכשרת המתנדבים אכן כנראה נעצרה בעקבות פעילותו של גרשון. אבל "שכחת" לציין שגרשון פעל על דעת עצמו בלבד ובניגוד גמור לעמדת תושבי לפיד וועד לפיד. הוא גם חטף קיטונות של ביקורת על כך מתושבי לפיד. אתה לעומת זאת טענת/ רמזת (וטרם התנצלת על כך!) שגרשון פעל כשליח וועד לפיד. זה היה כמובן קשקוש מוחלט שהפצת על מנת להתסיס את האוירה, ולא לחינם הודעתך המתלהמת בנושא זה צונזרה על ידי מנהל הפורום. אני לפחות מקווה שלמדת את הלקח החשוב מהפרשייה הזו של מכווני התנועה. אגב, השמועות אומרות שמזה זמן רב השוטר הקהילתי של כפר האורנים מכוון את התנועה בבקרים ב...יציאה מחשמונאים לכביש 446. האם זה נכון? ואם כן, יש לך מושג איך זה יכול להיות? ואם אפשר שם מדוע לא גם אצלנו? ואיך ועד חשמונאים מצליח ואתם לא? 2. אתה טוען במסגרת "העובדות" שכאילו הוצג לכם "תנאי" בעניין הכביש, לפיו יש לשלם מראש על הכביש העוקף. לדבריך "זה תנאי אבסורדי וברור שאין לנו אפשרות לקבל זאת ולכן זה מטרפד את הקמת הכביש". מי שלא מכיר את העובדות עוד יכול לחשוב שועד לפיד ביקש את הכסף מוועד כפר האורנים, אחרת הוועד שלנו ימנע את סלילת הכביש. וכך אתה יוצר תמונה מעוותת כאילו הוועד שלנו מטרפד לכולם את הכביש. כמובן שגם זה קישקוש מוחלט. ועכשיו לאמת, לשם שינוי: מי שביקש שיזמי כפר האורנים (ולא הוועד) ישלמו מראש (ו/או יפקידו כספים בחשבון מוסכם ו/או יגישו ערבות בנקאית) לפני סלילת הכביש היו גורמים במועצה האזורית חבל מודיעין ובישוב כפר רות. וכנראה שהייתה להם סיבה טובה מבחינתם. הסיבה נעוצה בכך שבעבר הלא רחוק, לאחר שהוסכם בין שתי המועצות האזוריות שלנו על תיקון מערכות הביוב שלנו,במימון של 1/3 מטה בנימין ו - 2/3 חבל מודיעין, המועצה שלכם לא שילמה את חלקה בהוצאה, כמוסכם. אגב, הסיבה לתיקון מערכת הביוב: אתם חוברתם למערכת שלנו בצורה פירטית מה שגרם לקריסת המערכת. עם סיום העבודות, כשהמועצה שלנו ביקשה את הכספים ממטה בנימין החלו שם להערים קשיים והיתנו לפתע תנאי חדש, שלא היה קיים עד אז, לפיו התשלום יינתן רק בתנאי שכביש המעבר בין הישובים יורחב. מעניין מי נתן להם את הרעיון האווילי הזה. כך יוצא שכל מי שאמור לסייע לכם בסלילת הכביש (מועצה אזורית חבל מודיעין וכפר רות) מסרב כעת לשתף פעולה עד שלא יראה את הכסף בפועל, מראש. פשוט תוצאה של חוסר אמון על בסיס אי תשלום בעבר, שללפיד אין בה יד ורגל, מעבר לעובדה שגם בנושא הביוב אתם "התלבשתם" על המערכות שלנו. אגב, ראוי שתושבי כפר האורנים ידעו שהם כבר שילמו כסף רב תמורת הכביש הזה, שטרם נסלל. הכסף הזה שולם במסגרת תשלומי הפיתוח שלכם והוא אמור להיות בכיסם של היזמים.שילמתם על כביש של קיבלתם עדיין. אם הכסף שולם ליזמים, מדוע הם לא מפנים אותו לסלילת הכביש? מדוע אתה לא דורש מהם את זה? מה הקשר של ועד לפיד לפרשייה הזו? מדוע אתה יוצר תמונה כאילו ללפיד יש יד ורגל בעניין? אם זו לא מניפולציה, מהי מניפולציה?