בקשות שונות

שלום לכולם

אני מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי. אני מכינה לחבר שלי קלף ובו אני רוצה לכתוב קטע רומנטי משיר השירים. קטע - 4-5 שורות - קראתי בשיר השירים ויש מלא מלא קטעים מדהימים אבל אני ממש מתלבטת אני מחפשת קטע יפה במיוחד ומילותיו יהיו חזקות. תודה מראש חיפו.

motiml77

New member
מעלות המנורה

משהו יכול להביא לי מידע על "מעלות המנורה" כוונתי ל3 המדרגות שבהם עלה הכהן להטיב את הנרות..

Lord BeNToN

New member
איך נראה פסל האשרה??

הפסל שהציב המלך מנשה? איך הוא אמור להיראות? תודה רבה

S l a s h 1

New member
שלום, אני מחפש חומר על נושא:

קסבה. אני לא יודע אם זה ממש קשור לתנ"ך אני רק יודע שזה היה בתקופת הרומאים אני צריך כמה שיותר חומר בנושא וגם את ההגדרה של המילה אני מאוד אודה לכם אם תוכלו לעזור לי במהרבה. תודה רבה יוני.

מה התאריך העיברי היום?

מה התאריך העיברי היום, 06.01.2006 ? בבקשה אם תוכלו לתת לי תאריך עיברי מלא, אפילו אם תוכלו לתת לי את השנה שלפי התנך, כלומר כמה שנים עברו מאז בריאת העולם... לפי דעתי זה 5600 בערך... תודה.

שאלה לגבי אמירות

יש כל מיני סוגים של אמירות שאומרים במצבים מסוימים... לדגומא: במצב של פחד או משהו כזה אומרים "שמע ישראל" גם כן אומרים שלפני שנירדמים מומלץ להגיד "שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד"... אז יש לי שאלה, איזה אמירה אומרים שקמים בבוקר? וזה נכון שלפני שינה צריך להגיד "שמע ישראל"..? ואיך בידיוק אומרים את זה, רק "שמע ישראל" או ממש את כל המישפט שכתבתי למעלה..? וצריך גם להוסיף "לעולם ועד"? ויש עוד משהו שאני רוצה לישאול, שמעתי פעם מישהו אומר "ברוך אתה ה' אלקוינו מלך העולם, אשר הגיענו וקיימנו והחיינו עד עצם היום הזה" אז אני רוצה לדעת איך אומרים את המישפט הזה בצורה הכי נכונה. וכמובן, צריך להגיד אמן אחרי כל אמירה שכתבתי הנ"ל? תודה.

פלגיה

New member
שלום לך

כמה תשובות (למרות שזה פורום תנ"ך ולא "שאל את הרב") 1. לא חייבים לומר "שמע ישראל" במצב של פחד, כמו שלא חייבים לומר "אמא'לה". 2. כן אומרים "מע ישראל לפני השינה". יש נוסח מלא הכולל את כל הפסוק שאמרת, ועוד מספר פסוקים. אפשר למצוא את הנוסח "קריאת שמע על המיטה" בכל סידור תפילה. 3. ברכת שהחיינו: "ברוך אתה ה' אלקוינו מלך העולם, שהחיינו וקיימנו והיגענו לזמן הזה". נאמרת בזמן שמחה - למשל קניית בגד חדש (וכמובן רכישה של כל דבר גדול המשמח את הלב כמו בית, מכונית, וכדומה) ואכילת פרי חדש. 4. אמן - נאמר לאחר ברכה - ע"י מי ששנע ולא ע"י מי שבירך. שמע ישראל אינו ברכה, ולכן אין צורך לומר אמן אחריו.

שלום פלגיה,

תודה על תגובתך. לגבי תשובה מיספר 2, אתה יכול לכוון אותי לגבי הפסוקים האלה שאומרים לפני השינה? וכמובן, יש אמירה כל שהיא שאומרים בבוקר?

פלגיה

New member
הפסוקים

שְׁמַע, יִשְׂרָאֵל: יְהוָה אֱלֹהֵינוּ, יְהוָה אֶחָד. ה וְאָהַבְתָּ, אֵת יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּכָל-לְבָבְךָ וּבְכָל-נַפְשְׁךָ, וּבְכָל-מְאֹדֶךָ. ו וְהָיוּ הַדְּבָרִים הָאֵלֶּה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ הַיּוֹם--עַל-לְבָבֶךָ. ז וְשִׁנַּנְתָּם לְבָנֶיךָ, וְדִבַּרְתָּ בָּם, בְּשִׁבְתְּךָ בְּבֵיתֶךָ וּבְלֶכְתְּךָ בַדֶּרֶךְ, וּבְשָׁכְבְּךָ וּבְקוּמֶךָ. ח וּקְשַׁרְתָּם לְאוֹת, עַל-יָדֶךָ; וְהָיוּ לְטֹטָפֹת, בֵּין עֵינֶיךָ. ט וּכְתַבְתָּם עַל-מְזֻזוֹת בֵּיתֶךָ, וּבִשְׁעָרֶיךָ. {ס} (ספר דברים, פרק ו') יש גם נוסח ארוך יותר, אבל לא מצאתי אותו ברשת. בבוקר: "מודה אני לפניך מלך חי וקיים שהחזרת בי נשמתי בחמלה, רבה אמונתך"

S l a s h 1

New member
אתנה יכול בבקשה לתת לי קצת יותר

אינפורמציה או אולי להפנות אותי לאיזה מקור שיכול לעזור לי כי בספרים אני לא מוצא ורק באינציקלופדיה יש חומר, אבל ממש מעט.

למעלה