דת

../images/Emo39.gif דת ../images/Emo39.gif

כמה ציטוטים מתוך הספר: "ספר הציטטות היהודי הגדול ביותר" - פרופ' אדיר כהן.
"מה טעם לחיינו, מה טעם לחיי היצורים בכלל? לדעת תשובה לשאלה זאת, משמעו - להיות דתי" (אלברט איינשטיין)
"החוויה הדתית הקוסמית היא הכוח הדוחף הנאצל ביותר למחקר המדעי" (אלברט איינשטיין)
"המדע בלא דת דומה לפיסח, הדת בלי המדע דומה לסומא" (אלברט איינשטיין)
"... האומר לתקן את הדת הרי הוא בעיני כאילו אומר לקרר את האש, כלומר: שני הפכים בנושא אחד" (אחד העם)
"הדת חייבת להיות המושלת בחיים כולם ולא ארוע מקרי בהם" (בנימין דיזרעאלי)
"נשים יפות ללא דת הן כפרחים ללא ריח" (היינריך היינה)
"סבל אנושי גדול מידי מלשאת אותו ללא אמונה" (היינריך היינה)
"אינני יהודי חילוני, אני יהודי מאמין מאוד, שאינו שומר מצוות" (שמעון פרס)
"אין הדת מעוררת את האדם בשוט ברזל, אלא מושכת אותו בעבותות אהבה" (משה מנדלסון)
"פעם רציתי להיות אתאיסט אבל ויתרתי, אין להם חופשות חגים" (הני יונגמן)
"תתוקן הרחבה שלפני הכותל כדיסקוטק הגדול ביותר במדינת ישראל, וייקרא שמו "דיסקוטק השכינה" (ישעיהו לייבוביץ)
"היצירה היהודית היתה לבושה כולה לבוש דתי, וגם מי שאינו מקדש לבוש זה, אינו יכול לוותר על יצירה נצחית זו" (דוד בן גוריון)
"הכל בנפש - דת: כמיהה נאלמה, תהייה סתומה וחתומה בסתרי הנפש. והכל בטבע - אלוקים: אדיר נפלא, נאור, משפיע חיים ונורא, גלוי ונעלם, קרוב ורחוק לאין סוף" (א"ד גורדון) ולבסוף...הרי אי אפשר בלי הנ"ל... שלא יגידו שקיפחתי את החילוניים...
"חילוניות היא לא פחות מקודשת מכל דת אחרת" (הרב טומי לפיד) אגב, רוב הציטטות הן של אנשים חילוניים...
מקווה שלא יקראו לי מחבת"ית עכשיו...
שבוע טוב לכל עם ישראל

מתנדב

New member
אין ייאוש בעולם, מבחינתי את לא

מחבתי"ת, והם בעצמם גם לא יודעים מה משמעות המילה של מחב"ת, אני לא ראיתי בשום הודעה שלך שאת מנסה להחזיר בתשובה, אז מי שהצמיד לך את השם מחבתי"ת, הוא בבעיה רצינית....

blablash

New member
היה נחמד עד ש...

ב"ה התחלת עם הציניות, וכתבת "הרב" טומי לפיד. הכל היה ממש נחמד למה היית חייבת להרוס את הסוף?

blablash

New member
בדיחה צינית ולא מצחיקה.

ב"ה שאם הייתה נאמרת בכוון ההפוך העולם החרדי היה נרעש.

blablash

New member
קבלי ח"ח על ההתנצלות.

ב"ה וכמו שאמרתי קודם חוץ מהבדיחה בסוף. הקטע היה נחמד מאוד:)

בת יפתח

New member
יפה מאוד ! אהבתי ושמרתי!

אגב, ההורים שלי הם כמו שמעון פרס . ( דירבלאק מישהו קורא להם חילונים . הם דתיים בלב ...)

הנבצר...../images/Emo13.gif

לא הבאתי לכאן ציטוטים אנטי חילוניים, אלא ציטוטים על "דת" שברובם נאמרו ע"י אנשים חילוניים. נסה לקרוא, אני מוצאת שהם נחמדים...

למען האמת קראתי

(מניין לך שלא?) טוב, אנסח את שאלתי אחרת: אי"ב, תזדעקי אם אביא לכאן ציטוטים אתאיסטים?

הנבצר....

האם אני צודקת בתחושתי שאתה "רודף" אותי?
תביא לכאן ציטוטים אתאיסטים, אבל שאינם מעליבים את הדת או את הדתיים. אגב, הבאתי גם ציטוט של טומי לפיד.

נהה, לא בא לי.

והציטוטים שלך פשוט הצחיקו אותי, בחלקם. אגב אם ממש מתעמקים, מגלים בהם את הסיבות לכך שהאדם המציא את האלוהים, לכל מי שאי פעם תהה...

אהבתי ציטוט אחד במיוחד

של אלברט אינשטיין: "המדע בלא דת דומה לפיסח, הדת בלי המדע דומה לסומא" דתיים למיניהם- תפנימו.

למעלה