והסוס הכי טוב שיש הוא...

../images/Emo39.gifוהסוס הכי טוב שיש הוא...

בעקבות הדיון הקודם (בנושא מה עדיף- אופי או יופי) עלה בי רעיון לדיון חדש. מהו לדעתכם סוס טוב
סוס עם אופי חלומי? סוס עם יכולות מעולות? סוס עם מראה שיגרום לכולם להיות ירוקים? אולי זה סוס שמחזיר המון אהבה ולא משנה מהיכולות שלו? מוזמנים לקחת לכיוונים נוספים
יאללה, זזתי לישון (כמוה
)

אני מתכוונת....

למצב שבו את מעניקה לסוסך של אהבה והוא מחזיר לך .... אני מתכוונת לזה שהסייח שאת מגדלת...(למי שיש)...לא מפחד ממך...שהוא נותך לך לגשת אליו בלי להשתולל...

Whiskey 2

New member
הסוס הכי טוב לדעתי...

הוא סוס שמעוניין ללמוד. והינה ההסבר: לא משנה אם הוא עושה המון בעיות או אם כל רכיבה עליו מתחילה בבעיה, העיקר שבסוף הרכיבה הוא רגוע וקשוב לרכוב. בנוסף לפי דעתי חשוב שבין הרוכב לסוס יהיה קשר של האהבה (לפחות הרוכב לסוס) כי אז פשוט הרבה יותר כיף לרכב

אני חושבת שצריך מעבר לקשר של אהבה.

קשר של אהבה, של רצון לתת מעצמך הרבה בשביל השני, של הבנה. לדעתי ברכיבה, אהבה, לעומת הדברים האחרים, היא די שטחית. אתה יכול לאהוב את הסוס, אבל אתה לא חייב לנסות להבין אותו. אתה יכול לא לנסות להבין את הסוס, אבל זה לא אומר שאתה לא אוהב אותו.

Whiskey 2

New member
לא מסכימה לגמרי...

בין רוכב לסוס לא חייב להיות קשר של האהבה אבל ברגע שאתה עובד על סוס באופן קבוע והרבה אתה נקשר אליו וכתוצאה מכך מתחיל לאהוב אותו, ולא חייב האהבה שטחית. והבנה של הסוס זה אחד הדברים הכי חשובים ברכיבה (ווסטרן, אינגליש וגם טיולים).

shirli0811

New member
הנשמה של הסוס הכי חשובה.. יותר מהכוול!!

זה לא משנה אם יש לך סוס פוני [שהוא קטן ואתה לא יכול לרכוב עליו] או סוס ענק. זה לא משנה אם לסוס יש צלקות או פנים חלקות. זה לא משנה אם הרגל של הסוס במצב רע- שבורה או הסוס בכושר מעולה. הסוס הגדול, עם פנים חלקות ובכושר, זה רק תוספות. מעל לכול התוספות, כל סוס בנוי מלב, ונשמה, והכי חשוב זה שהנשמה תיהיה טובה. סוס צריך יותר מהכול לדעת לקבל אהבה, ולהחזיר אותה....
אני אישית הייתי נותנת הכול בשביל סוס אחד שאני אוכל לדבר איתו, והוא יענה לי במבטים מדהימים. בשביל סוס שאני אוכל לתת לו אהבה והוא לי, לא משנה אם הוא יקפוץ מטר עשרים או יפחד להכנס לקוולטים. העיקר הנשמה שלו

אני בטוחה שיום אחד תמצאי סוס כזה ../images/Emo13.gif

סוס שאיתו את יכולה לתקשר בצורה שמעבר לתקשורת רגילה בין סוס ורוכב
אני, את שלי, כבר מצאתי

shirli0811

New member
אני הכרתי סוסה כזאת, סוסת החלומות שלי..

היא סוסה מדהימה, אבל השארתי אותה מאחור בחוות צח [יפה למי שמכיר]

../images/Emo39.gif אני חושבת שסוס טוב זה סוס

שהאופי שלו טוב. ידידותי, מחזיר אהבה. סוס שרוצה ומוכן ללמוד, לשתף פעולה, לתת מעצמו הרבה. סוס שתומך ולא הולך נגד. סוס שמבין. כמובן שיש גם את הצד ה"עבודתי" יותר, של האם הסוס טוב למקצה זה או אחר. אבל זה כבר ספציפי מידי. לכן, סוס שיהיה טוב למישהו אחד לא בהכרח יהיה טוב למישהו אחר. הוא לא חייב להיות סוס יפה, חתיך, מדהים ביופיו. פשוט סוס עם אופי טוב.

SoosKatan

New member
אני לא חושבת שכל זה חשוב

סוס עקשן, עושה אותו לסוס לא טוב? סוס שלא אוהב בני אדם, עושה אותו לפחות טוב? סוס שלא מחזיר אהבה, עושה אותו לפחות טוב? ממש ממש לא. "אם מישהו לא אוהב אותך כפי שאתה רוצה שיאהב- אין זה אומר שאתה נאהב על ידו בדרכו שלו." אני לא חושבת שאם סוס לא מראה לך שהוא אוהב אותך זה סיבה לא לאהוב אותו. אני לא חושבת שסוס שלא עובד טוב עושה אותו לסוס פחות טוב. סוס זה סוס, ואי אפשר לומר לו שאתה רוצה שהוא ילך אחריך, שהוא יעשה מה שתגיד לו, כי בכל זאת- זה לא בן אדם, ולא צריך להתנהג אליהם כבני אדם, מה הם עשו רע?
סתם אני צוחקת, הבנתם אותי, נכון? בקיצור סוס זה סוס ואי אפשר למדוד סוס ע"י מונחים אנושיים, לדעתי זה פשוט לא נכון לעזות זאת.

cavallo

New member
לגמרי מסכים

זה שלסוס כלשהו לא בא שנרכב על הגב שלו לא הופך אותו לפחות טוב...

סוס טוב

אני יותר בכיוון של מחזיר אהבה... אין דבר יותר מחמם לב מאשר להשקיע בסוס שלך באופן יומיומי: לרכב עליו, לרחוץ אותו, להבריש אותו, להסתובב איתו ולדבר אליו. ושבסוף היום, הוא יתגרד עליך בעדינות לאות חיבה. זה שווה את זה. כי כששאר הסוסים מציקים לו, אז אתה שם בשביל לדבר אליו ולעזור לו ולטפח אותו ולאהוב אותו. וכשאתה במצב גרוע אז הוא עוזר לך. אין לי סוס משלי, אבל הייתה סוסה שהשקעתי בה כמו שלא השקעתי בסוס אף פעם! זה השתלם. אני עדיין מבקרת אותה כל שבוע, אפילו שבקרוב שולחים אותה למרעה (סוסה יחסית צעירה) בעקבות מחלה ברגל.... למרות שכשיהיה לי סוס, יהיה נחמד אם הוא יהיה בעל יכולות ואופי נסבל (לא אדיש יותר מדי ולא רגיש יותר מדי...) ולגבי יופי - כל הסוסים יפים.
אבל באופן כללי - סוס שמשקיעים בו מושלם מכל הבחינות. גם אם הוא לא שיא היופי - הטיפוח עושה אותו זוהר. והעובדה שהוא כ"כ אוהב את הרוכב שמטפל בו הרבה פעמים עוזרת בשעת הרכיבה. הסטייה הקטנה שלי זה סוס ערבי, גדול, שחור ושקסי

למעלה