חדשה באתר

ענ1ת

New member
../images/Emo39.gifחדשה באתר

הרופאה שלי איבחנה שאני סובלת מתסמונת התשישות הכרונית לפי מספר בדיקות דם שיצאו גבוליות ( כמו דלקת מפרקים קלה ). וכמובן לפי תופעות שאני התלוננתי עליהם. ברצוני לשאול- האם יש בדיקה ספצפית שאפשר על פיה לקבוע חד משמעית על כי אני חולה בתשישות כרונית ???????????אני שואלת כי הרופאה התעשוקתית שלחה אותי לבדיקות נוספות לשם ברור מקיף. תודה

sarche

New member
ענת, גם אני די חדשה פה - ../images/Emo24.gif

לגבי השאלה: את תסמונת התשישות הכרונית ותסמונת הפיברומיאלגיה מאבחנים על דרך שלילתן של מחלות אחרות, שניתן לאתרן באמצעות ממצאי בדיקות דם, צילומי רנטגן ובדיקות אחרות. לגבי התשישות הכרונית, למיטב ידיעתי צריכה להיות תשישות של למעלה מ- 6 חודשים שאין לה הסבר רפואי אחר. אם את סובלת מכאבי פרקים/שרירים/גידים/עצמות - ובדיקות הדם לא מראות כי ישנה דלקת - ייתכן כי את סובלת מפיברו. יש כמובן סימפטומים נוספים.... אני מניחה שתקבלי בהמשך תשובות מפורטות ומלומדות יותר. תהיי בריאה! שרצ'ה

sayv

New member
שלום ענת!

בקישורים שלנו (למעלה) תוכלי להגיע לאתרים (קישורים--->אתרים בעברית) שמפרטים אודות תשישות כרונית- הסימפטומים, דרכי אבחנה וכו'... כפי ששרצ'ה אמרה- אבחון נעשה ע"י שלילת כל האפשרויות האחרות ועמידה בקריטריון של מס' סימפטומים מתוך הרשימה.. אם כי- התסמונות הללו די 'חמקמקות'- לא תמיד הכל לפי הספר.. ממליצה לך לעיין באתרי הפיברו' והתשישות שמובאים- ולצבור קצת ידע.. לצערי אין איזו בדיקת דם או משהו כזה שיכול לקבוע חד משמעית- אך בהחלט יש רופאים שמומחים בתסמונות ויודעים לאבחן בצורה יותר בהירה- לא שמתי לב אם שרצ'ה כתבה זאת- אך- על פי רוב- איבחון של פיברומיאלגיה נעשה ע"י ראומטולוג ואבחון של תשישות רונית נעשה ע"י פנימאי (מקווה שאיני טועה). בפניה לעמותת אס"ף- עמותת חולי התשישות והפיברו'- לאתר של העמותה קישור בקישורים שלנו- תוכלי לקבל רשימת רופאים המכירים את התסמונות. שיהיה לך הרבה בהצלחה, ותרגישי טוב, ואת מוזמנת לעדכן אותנו בהתפתחויות..

ששרון

New member
ענת שלום

כדאי לך לצור קשר עם עמותת אס"ף, ובמענה הקולי השאירי הודעה עם שמך וכתובתך המדוייקת (דברי לאט וברור, שלא יהיה פספוס)-ומשם ישלחו לך חומר הכולל רשימת רופאים מאמבחנים למחלות, חומר מעניין רפואי+סיפורים אשיים, הן על תסמונת הפיברומיאלגיה (fms), והן על תסמונת התשישות הכרונית (cfs) ותוכלי לקרוא בו. כן תקבלי עלון הרשמה לעמותה, אבל אל תרשמי עד דשלא תאובחני שאכן אלו הן התסמונות מהן את סובלת. במידה וכן, כדאי להרשם לעמותה, כי העמותה פועלת לקידום המודעות למחלות ועוד... לגבי המחלות עצמן-אם את סובלת מכאבי פרקים, הכוון הוא יותר פיברומיאלגיה - בעקרון ראומטולוגים מאבחנים זאת. אם אינך סובלת מכאבים, אלא רק מתשישות - הכוון יותר תשישות כרונית, ואז המבאחן הוא רופא פנימי. יש חולים רבים הסובלים משתי התסמונות יחד. אבל בעקרון אם אין כאבי פרקים או כאבים בשרירים, רקמות חיבור נוספות ועוד - זה לא פברו כלל. הן לפיברו והן לסי אף אס, יש מרפאות מיוחדות בביה"ח איכילוב. לסי אף אס הבנתי שמומלץ לפנות במרפאה באיכילוב לד"ר פריד שנחשב לאחד המומחים בארץ בנושא התסמונת. לפיברו ניתן לפנות במרפאה לד"ר אבלין שמנהל אותה. רופאים מומלצים נוספים לתסמונות: רופאה פנימית וזיהומולגית שמאבחנת סי אף אס- ד"ר דליה רהב ראומטולוג מעולה שמאבחן פיברו- פרופסור דן כספי. שניהם מופיעים ברשימת רופאים מאבחנים שתוכלי לקבל מעמותת אס"ף. מה שכן, אני ממליצה לך לוודא שבמידה ואת סובלת מכאבי פרקים, לשלול את כל בדיקות הדם לדלקות פרקים, כי לעתים זה האבחון, ולא פיברו. רק אם אין שום דלקת בבדיקות ספציפיות לדלקות פרקים, והן בבדיקה כללית של שקיעת דם (שמעידה על דלקת)- אז שווה לחפש בכוון של פיברו'. כמו שהציעו לך פה אחרים, כדאי לך להכנס לקישורים של האתרים, ולראות אם מה שמתוארים שם כסימפטומים, הולמים את מה שיש לך. בהצלחה.

ששרון

New member
ענת, נזכרתי בעוד משהו

מדדי שבוע את החום שלך-פעם בבוקר ופעם בערב ותנהלי רשימה . במידה ואת רואה שיש לך חום, הביאי את הרשימה הזו לרופא המבחן. חום הוא אחד מהמאפיינים של התסמונות לעתים קרובות.

sarche

New member
נזכרתי בעוד משהו -

ענת, בהמשך למה ששרון המליצה לך, חשוב שתהיי במעקב של רופא פרקים לאורך זמן. אני הייתי במעקב למעלה משנתיים, כשכל 3 חודשים הגעתי לבדיקת ביקורת+בדיקות דם+צילומים, על מנת לברר אם אני מפתחת מחלת פרקים. שרון : לגבי חום - אצלי המצב הוא הפוך, וכשאני בנפילה, חום הגוף שלי דווקא יורד!

ענ1ת

New member
למדוד חום

תודה ! תודה ! ושוב תודה! האמת שעכשיו אני מרגישה הרבה יותר טוב. וכמעט חזרתי לעבוד שעות מלאות. אבל שאני בנפילה יש לי חום נמוך - שגורם לי תחושה מאוד לא נעימה. היתה לי תקופה של כמה חודשים עם יקיצה מוקדמת. רציתי לשאול- בבדיקות דם נימצא שיש לי דלקת פרקים קלה. אני לא מרגישה כאבים, והרגשתי כאבים רק שהתפרצה המחלה. למה הצורך להיות כל הזמן במעקב ,ולעשות בדיקות דם?? הרי אין לזה טיפול. רוצה לספר שאני שותה תערובת צמחים שקיבלתי מרופא טבעוני. וניראה לי שזה מה שמחזיק אותי. עד לפני כמה חודשים הייתי גם צועדת כ- 50 דקות כמעט כל יום. עכשיו בגלל החורף , מתעצלת, ונישארת מתחת לשמיכות.

ששרון

New member
הי ענת-תשובות

הי קודם כל, אם אבחנו לך דלקת פרקים, הרי שאינך סובלת מפיברומיאלגיה . ככל הנראה הסימפטומים שלך הם פרי דלקת הפרקים. יש חולים הסובלים בד בבד משתי המחלות. הכרתי מישהי שסבלה מדלקת פריקם שנקראת לופוס, ואחרי כמה שנים החלה לה גם הפיברו. היא סיפרה לי שהיא יודעת מתי זה הפיברו ומתי זסה הלופוס לפי זה שכשהיא מקבלת זריקות של סטרואידים לטיפול בלופוס, לפרקים, והזריקות משפיעות ומורידות הכאב-זה הלופוס פעיל, כשהזריקות לא משפיעות, סימן שזו הפיברו שמרימה ראש. מאחר וכרגע האבחנה שלך היא דלקת פרקים קונבנציונאלית, אנו בפורום זה באופן עקרוני איננו ממש ה"כתובת", מהסיבה הפשוטה שאנו חולים במחלה שונה, כך שקשה לנו לענות לך על השאלות. אני משערת שיש פורומים של חולידלקות פרקים, ושם בטח תקבלי תשובות יותר טובות מכאן, שכן אלו הן מחלות שונות עם ביטויים וטיפולים שונים לחלוטין. בנוסף, אני יודעת שיש עמותה נהדרת לחולי דלקות פרקים שנקראת עמותת ענבר. שמעתי עליהם המון טוב... ובטוחני שתוכלי להרשם אליהם ולקבל מהם את כל האנפורמציה שתעזור לך. אם תאובחני גם בפיברו (ואני מאחלת לך מכל הלב שתחסך ממך גם מחלה זו), אז על שאלות הנוגעות לפיברו, יהיה לי ולשאר פה יותר קל לענות... ובכל מקרה, ללא כל קשר, כמובן שאת תמיד מוזמנת לרשום פה, כי כיף לראות אותך! רק קחי בחשבון שאנו פחות בקיאים בדלקת פרקים ... ויותר במחלות עסקינן (סי אף אס, אף אם אס). אגב, איזו קלקת פרקים אבחנו אצלך??? ודבר אחרון, נזכרתי-לעמותת ענבר גם יש אתר אנטרנט נחמד, עם אנפורמציה עלהעמותה ועל המחלות. לא זוכרת את האתר אבל את יכולה להקיש במנועי חיפוש את המילה עמותת ענבר, וזה בטוח יתן לך את זה בהצלחה ותרגישי טוב! שרון

ענ1ת

New member
הי שרון- תשובות

אני בכל זאת לא חושבת שזו דלקת פרקים פרופר כי חלק מהתסמינים שיש לי לא קשורים לדלקת פרקים ( כך אני חושבת), כמו יקיצה מוקדמת בשלש לפנות בוקר, חום נמוך,. דרך אגב היה לי לפני שנה התנפחות בפנים ותחושה של הרדמות חלק מהפנים. תחושה מאוד לא סימפטית. האבחנה של הרופאה היתה:FATIGUE chronic RHEUMATIC ARTHRITIS susp

ששרון

New member
אה...ועוד משהו קטן לענת

יש גם פורומים של ראומטולוגים במחשב, בטוחני שתקבלי שם תשובות מדוייקות יותר לשאלותיך. יש פורום ראומטולוגי של ד"ר אלקיים, דומני ראומטולוגיה בוואלה... אני יודעת שהיא עונה זריז לשאלות של חולים. לגבי רופא מעולה לזה, ד"ר דן כספי, בת"א. ודבר אחרון -שאלת מדוע לעקוב- אז אני יודעת שמחלות פרקים משתנות, ויש בהן התפתחות לפעמים-שחיקת המפרקים מתקדמת, או עוד כל מני התפתחויות. לא ציינת באיזו מחלה "זכית", יש עשרות סוגים של זה, אבל בעקרון לאור זה שזה משהו דינאמי שיכול להתקדם , צריך כל הזמן לעקוב, להיות עם היד על הדופק, בשביל מניעה, או עזרה בהווה. ושוב, אני מאמינה שתשובות יותר מדוייקות תקבלי בפורום של ראומטולוגים, כדאי שתצייני שם את דלקת הפרקים הספציפית בה אובחנת כמובן. לילה טוב, והמון בריאות!!! שרון

sayv

New member
היי ענת! שמחה לשמוע שהשתפר!

את יודעת, כשאני בנפילה- החום דווקא עולה, לא בצורה היסטרית- אבל החום גוף שלי באופן רגיל ירד מאוד- בקושי 36, ואז- כשמתקרב ל37- שאצל אדם נורמלי לא נחשב חום- אני ממש מרגישה חום. אפילו כשאני לא בנפילה רצינית אלא מרגישה רק קצת לא טוב, או עייפה מאוד ורגישה.. ואז החום מתחיל להשתולל לו.. לגבי הדלקת פרקים- בפיברו' באמת אין דלקת- כמו ששרון אמרה, אבל אחרי הדלקת הספציפית מן הסתם- צריך לעקוב.. איזה תערובת צמחים את שותה? מה יש בה? לגבי ההליכות- מאוד מאוד מומלץ ובריא.. גם לי קשה לצעוד בגלל הקור.. נסיון אחד של חצי שעה ממש הפיל אותי. נחכה לימים יותר חמים, ובינתיים- חשוב לעשות התעמלות אחרת! אני אשמח אם תספרי לנו מה קורה מבחינת האבחון- מצאו פיברו', שללו.. מקווה שימשיך להשתפר לך!!!!

ענ1ת

New member
מענה לתערובת צמחים

האבחנה של הרופאה הכללית היא: FATIGUE chronic RHEUMATIC ARTHITIS susp עיפות כרונית את תערובת הצמחים, מכינים לי בבית מרקחת עפ"י הדרישה של המטפל הטבעוני . אני שותה ממנה 3 פעמים ביום 2 כפיות בכל פעם. ולהלן התערובת: Tarxacum.f 7 gr B.alba 75 gr Stelaria 50 gr B.pastoris 50 gr Echinacea 50 gr Spirea 50 gr Boldus 50 gr את התערובת משרים במים רותחים 20 דקות, ואח"כ מסננים. וכמובן שותים. אין ספק שלא לכל אחד מתאימה אותה התערובת, וכמובן זה תלוי בתלונות של כל אחד ואחד. התערובת מספיקה לי לשלושה חודשים בערך וכל פעם היא מכילה תערובת מעט שונה . לפני שלושה חודשים ניסיתי להפסיק , כי חשבתי שאני כבר חזרתי לעצמי , אך תוך שבועיים הרגשתי רע, חולשה , צמא, חום נמוך, ובקיצור, אותם תחושות לא נעימות כמו בהתחלה.

sayv

New member
ולגבי המעקב....

נראה לי שתוכלי להיעזר במה ששרצ'ה כתבה לך למעלה בנושא זה.. שהיא היתה במעקב כדי לשלול אפשרות שהיא מפתחת מחלת פרקים..

מרוצה

New member
../images/Emo23.gifענת,

קודם כל מזלך שנפלת על רופאה מתייחסת ברצינות. לא לכולם פה היה ה"תענוג" הזה. דבר שני כדאי לך לפנות למחלקה פנימית שתחום ההתמחות שלה זה ראומטולוגיה. (כל מחלקה פנימית מתמחה במשהו אחר). באיזור המרכז יש לך את בית חולים "מאיר". הפנימית המתמחה בראומטולוגיה, זאת פנימית א. את מתקשרת למרפאות חוץ מבקשת וקובעת תור. המומחה שלהם זה ד"ר סיבין. אם את באזור תל אביב אז לאיכילוב יש מרפאה מיוחדת לפיברו. באזור הצפון יש מחלקה מיוחדת ברמבם. בדרום יש בבית חולים סורוקה. הם כבר יעבירו אותך סידרת בדיקות שזה יתאים גם לרופאה התעסוקתית שלך. מאחלת לך שיצליחו לעזור לך.

daud

New member
ענת את עוד תלכי להמון בדיקות...../images/Emo13.gif

על תדאגי זה חלר מהעניין פשוט אין עדיין בדיקה שתראה שיש לך את התסמונת אז
האיבחון מתבצע על דרך השלילה
בודקים שאין לך מליון דברים אחרים, במידה ואין לך אותם אז מחליטים שמה שיש לך זו התסמונת. דרך אגב לפיברומיאלגיה יש בדיקה, הבדיקה לפיברומיאלגיה מתבצעת ע"י לחיצות, לחלק גדול מאינו הופיע הפיברומיאלגיה ביחד עם התשישות או אחריה. בכל מקרה צפי לסדרת בדיקות דם ועוד בדיקות שונות ומשונות שתלויות מאוד ברופא השולח.
אם כי אני לא בטוח מה זה אומר במקרה שלנו

למעלה