כמה תמונות שהצטברו לי במצלמה

אילנית12

New member
עוגת תפוזים

מופיעה במאמרים. עוגת תפוזים אוורירית וגבוההו ד ר ו מ י ת 1 ו 23:34 | 23/02/05 הכנה וצילום:אילנית12 מככבת בביתנו פעמים רבות. מתכון: עוגת תפוזים אוורירית וטעימה רכיבים: 6 ביצים מופרדות מס' 2 (או 5 ביצים מס' 1) כוס וחצי סוכר 2 שקיות סוכר וניל 1/2 כוס שמן קנולה 3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי קליפה מגוררת מתפוז שלם ומלימון שלם 2 כוסות קמח תופח אופן הכנה: 1) מערבבים במיקסר את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר, 2 שקיות סוכר וניל, 1/2 כוס שמן , 3/4 כוס מיץ תפוזים וקליפת התפוז והלימון המגוררת. 2) מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח התופח. 3) מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר לקצף קשה ומקפלים לתוך התערובת . אופים בתבנית עגולה מס' 26 או בתבנית קוגלהוף גבוהה (עם ארובה) בחום 180 מעלות בערך 40 דקות. (כך זה בתנור שלי, כדאי לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה...). העוגה יוצאת גבוהה מאד. מקור המתכון: ד ר ו מ י ת 1
 

אילנית12

New member
עוגת שיש אוורירית

יש במאמרים עוגת שיש אוורירית/מגזין שף מקור התמונה:אילנית12 תבנית בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש החומרים: 6 ביצים כוס וחצי סוכר 1 סוכר ווניל 1 אבקת אפיה 3 כפות שמן מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון ו2 כפות מים כוס ושלושת רבעי קמח. לצבע החום: 2 כפות סוכר 2 כפות קקאו 2 כפות מים 100 גרם מרגרינה או חמאה 1 כפית תמצית ווניל 2 כפות רום,או ליקר אחר. ההכנה: מכינים קודם את תערובת החומה: שמים את הקקאו,הסוכר,המים,מחממים על להבה בינונית עד שמתקבל נוזל,להוסיף את המרגרינה,ומערבבים עד שהיא נמסה. מורידים מהאש מוסיפים את הווניל והרום, מערבבים ומצננים. הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים,עם הסוכר להוסיף את הווניל,אבקת האפיה,מקציפים לקצף יציב,מערבלים באיטיות את החלמונים,השמן המיץ והקליפת לימון.והמים. מוסיפים את הקמח ןמערבבים ביד. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית. כעת יוצקים את התערובת החומה שהתקררה, לתוך העיסה שהשארנו בקערה.,מערבבים בתנועות קיפול.יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומערבבים בתנועות סיבוביות,לקבלת דוגמת שיש, אופים כשעה 170 180 מעלות.עד שקיסם יוצא יבש.שומרים יומים בטמפרטורת החדר,או עד חודשיים במקפיא.
 

אילנית12

New member
כדורי שוקולד,

יש במאמרים מאת: אנפה2 כדורי שוקולד שלי לפסח. מקור התמונה:אילנית תוכן: 100 גרם שוקולד , 4 כפות קקאו, כוס חלב או מים ויין בכמות של כוס, כוס סוכר, להמיס הכל על האש או במיקרוגל, להיזהר שלא ישרף, לצנן ולהוסיף לבפנים אילנית:שמתי כוס מיץ תפוזים. : כוס אגוזי פקאן שבורים גס כוס צימוקים (להשרות אותם במים חמים כחצי שעה). 3 כפות ליקר שאוהבים. )אילנית שמתי ליקר שוקולד) 2 כוסות קמח מצה. מערבבים את הכל ביחד, נותנים לנוח 1/2 שעה. ליצור כדורים בגודל הרצוי, לגלגל בתוך קוקוס מכל הצדדים. להכניס לעטרות נייר. אילנית:המתכון שפוי,ללא שומן. הכמויות מדוייקות. 12 יחידות גדולות,טעים מאוד..
 

אילנית12

New member
מאותו מתכון גם נקניק שוקולד

גילגלתי את התערובת על ניר אפיה,הידקתי היטב,ושמתי במקרר.
 

אילנית12

New member
קציצות בשר מעולות

אין במאמרים קציצות בשר/אילנית מקור התמונה:אילנית אפשר גם בפסח. בשר טחון,בערך חצי קילו 2 בצל קצוץ דק דק חצי חבילה פטרוזליה/כוסברה קצוצה דק תבלינים:בהרת לקציצות,כמון,מלח,פלפל שחור,מלח. ביצה ,קמח מצה,בערך חצי כוס. לערבב הכול,טוב,לשים למקרר למנוחה של חצי שעה. ולהתחיל לטגן,בשמן לא עמוק. הערות:לא בפסח,אני מכינה עם פירורי לחם. טיפ: קודם אני מטגנת קציצה אחת,טועמת ומתקנת תיבול אם צריך.
 

אילנית12

New member
סלט זיתים פיקנטי

סלט זיתים פיקנטי /Monday הכנה וצילום:אילנית12 1/2 ק"ג זיתים ירוקים מגולענים 10 שיני שום כתושות 5 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף פפריקה חריפה 3 כפות רסק עגבניות מלאות 1/2 לימון פרוס לפלחים דקים 1 כוס מים שמן לטיגון השום להשרות את הזיתים במים כשעתיים עד שלוש שעות ולהחליף מדי פעם את המים, (כך זה מוציא את המרירות). מסננים את הזיתים מהמים, מחממים בסיר שמן ומטגנים בו את השום הכתוש טיגון קל. מוסיפים את רסק העגבניות, התבלינים, הזיתים ופלחי הלימון ויוצקים את המים על הזיתים ומערבבים היטב הכל ביחד. מבשלים את הזיתים תחילה עד נקודת הרתיחה ולאחר מכן מעבירים אותו לאש נמוכה עד שהרוטב מסמיך והמים כמעט אוזלים ואז מסירים מהאש. מגישים קר. מבשלים בערך כ-20 דקות. הערות monday: סלט מעולה לאוהבי חריפות ופיקנטיות
 

אילנית12

New member
אחרון,סלט ארטישוק מומלץ

שוש הסלט זיתים והארטישוק ,אין במאמרים. סלט ארטישוק/שלי מפורום חלבי צילום והכנה:אילנית. . . מיצרכים קילו ארטישוק מקולף ומוכן במים עם לימון[כדי לימנוע השחרה] או פשוט מוקפא 6או7 שיני שום קצוצים מיץ לימון וכפית כורכום שמן מלח ומים. ההכנה. לחצות את לבבות הארטישוק ל4 לטגן מעט את השום עם השמן והכורכום להוסיף כוס מים ולערבב את הכל טוב, להוסיף את הארטישוק לתוך הסיר ולהוסיף שוב מים. מלח .ולבשל על אש קטנה עד שהארטישוק מתרכך.הרוטב גם צריך להסמיך ולהיצטמצם...ליקראת חצי שעה אחרונה להוסיף מיץ לימון.ולתת לזה להיתבשל בעדינות. להגיש קר. עצה לא לערבב בלי הפסק כי הארטישוק מיתבשל מהר וכך תוכלו לישמור על צורתו. הערות אילנית: השתמשתי בארטישוק קפוא,(הוא כבר בא עם לימון) כך זה התבשל מהר יותר. טיגנתי בשמן זית.. הוספתי לתבשיל פפריקה מתוקה, וחריפה. מומלץ.
 

pirge

New member
אילניתוש, כמה טוב לראות את המטעמים שהכנת,וכמה

טוב שחזרת.
 

Y A E L I 37

New member
אילנתי נעלמת לנו מתוקה

והיית מאוד חסרה. תמונות כאלה לא מחביאים במצלמה אלא מתגאים בהם....
שמחה שחזרת אלינו .
יעלי
 

Y A E L I 37

New member
שמחה שנהנתם והכי חשוב שאת איתנו../images/Emo140.gif

נעים עכשיו באילת נכון?
 
למעלה