לכולם כרגע חזרתי מהחונכות

..שיר..

New member
../images/Emo39.gif לכולם כרגע חזרתי מהחונכות

מלאת חויות ואני רוצה לשתף אתכם ,הגעתי אל הילד וכרגיל חופש אז קשה לנתק אותו מהכבלים אז ראינו בייחד תוכנית ויצאנו החוצה להסתובב וכשהיגענו לקניון לפני הכניסה הילד אומר לי אם ישאלו אותך מי את אז תגידי שאת אחותי טוב ? אז הסכמתי , והוא שותק רגע וממשיך בעצם יכול להיות שאת אחותי כי יש לנו סוד משותף נכון ? (ואז למרות שלא היה בה לי לדבר שוב על הנושא של האימוץ לא יודעת מאיפה אגרתי כח וניהלנו שיחה מעניינת ביותר ) אמרתי לו יכול להיות כן באמת יש לנו סוד משותף שנינו מאומצים ,ואז הוא ממשיך כן לשנינו יש בבית "אמא כאילו" אז שאלתי למה כאילו ? והוא המשיך כי יש אשה אחרת שילדה אותי והיא אמא שלי כמו שלכול הילדים יש אמא שילדה אותם והיא האמא שלהם , והוא המשיך לשאול תגידי למה אמא שלי נתנה אותי ? למה היא לא גידלה אותי? אז אמרתי לו שהיא רצתה שיהיה לא טוב אולי היא לא יכלה לגדל אותו כי היא היתה צעירה מידי ולא היה לה כסף והיא רצתה שיהיו לך חיים טובים שתהיה אצל משפחה שתוכל לגדל אותך בצורה טובה ,אז הוא שואל אותי אבל עכשיו היא גדלה ובטוח יש לה כסף אז למה היא לא לוקחת אותי בחזרה ? למה היא לא עשתה הסכם שמתי שיהיה לה כסף אני יחזור אלהה? (הוא כזה מתוקקקק
) אמרתי לו שיש לו אמא בבית שמאוד אוהבת אותו ושיחשוב מה היה קורה אם היו לוקחים אותו מימנה היום איך הוא היה מרגיש? מה אמא שלו היתה מרגישה ? אז הוא מיד חזר לעצמו ואמר מה פתאום אף אחד לא יקח אותי מאמא שלי .. אז אמרתי נכון ! הוא המשיך לספר לי שיש ילד אחד שמעצבן אותו מאוד ואומר לו שהוא מאומץ והוא לא יצא מהבטן של אמא שלו והוא יתום , אז אמרתי לו שזה לא נכון כי יתום זה מי שאין לו אבא ואמא ולא כן יש אבא ואמא אז הוא חזר ואמר לי נכון יש לי אבא ואמא בכאילו לא באמיתי ,אז אמרתי לו שיתום זה מי שאין לו אבא ואמא ביכלל ולך יש אבא ואמא באמת והוא המשיך לי יש עוד אמא ואמא שאולי הם מתו מאיפה את יודעת ? אז אולי באמת אני יתום אז אמרתי לו יכול להיות שכן ויכול להיות שלא יכול להיות שהם בחיים אבל זה לא משנה כי לך יש הורים ואתה לא יכול להיות יתום אמרתי לו תסתכל בתעודת זהות של אמא מה רשום שם בילדים ? אז הוא אמר אותי ואת אחותי אמרתי לו ורשום שם ההורים נכון ? אז הוא אמר כן את השם של אבא ואמא נכון אז יש לך הורים , ואז הוא המשיך גם לך יש הורים נכון ? הורים בכאילו והוא התעניין איך קוראים להם , והוא אומר לי איך בה לי להיות החונך שלך
,אמרתי לו שיש לי בלב מגירה ששיכת רק למתן אז הוא אומר לי גם לי יש מגירה ששיכת רק לך (ואני מאוד התרגשתי ..) והוא המשיך את יודעת אך השם שהאמא והאבא הקודמים שלי נתנו לי אז הוא אמר לי את השם ,ושאלתי אותו נו אתה אוהב אותו ? אז הוא אמר לי כן מאוד ,שאלתי אותו אתה היית רוצה שיקראו לך כך ? אז הוא אמר כן אפילו יש בכיתה שלי ילד שקוראים לו כך , אז אמרתי לו נו אז אם היו קוראים לך כך היתה בעיה היו 2 תלמידים שהיו קוראים להם אותו דבר וזה לא היה מיוחד כך יש רק שם אחד איך שקוראים לך וזה שם מיוחד מאוד כי ההורים שלך חשבו עליך , אז הוא שואל אותי איך השם שהאמא והאבא הקודמים שלך נתנו לך אז אמרתי לו והוא אומר לי איכס זה בכלל לא מתאים לך
אני עוצרת כאן כי זה ארוך ואמשיך בהודעה נוספת אוהבת את כולכם שולחת
שיר

..שיר..

New member
../images/Emo39.gif המשך חויות מהחונכות ...

אמרתי לו דווקא אני אוהבת את השם הזה , והוא הוסיף אז רק תדעי שאני לא הולך לקרא לך בשם הזה אף פעם אמרתי לו טוב איך שאתה רוצה. ואז הוא המשיך אני רוצה לשאול אותך משהו שאני לא מבין תחשבי נגיד שיש לי תינוק בבטן ונגיד שאני יולד אותו 9 חודשים הוא אצלי בבטן מה אני לא יודע שלא יהיה לי כסף לגדל אותו ? אז למה בכלל אני הבאתי אותו ? (תאמינו לי איזה שאלות יש לו כאלה נכונות וחכמות והוא רק בן 9 ) אז ניסיתי להסביר לו שיש מצבים שלא תמיד לוקחים את כל האפשרויות מראש ואמרתי לא תחשוב מה היה קורה מה לא היית רוצה להיות כאן ? אז הוא אומר לי מה פיתאום אז לא הייתי פוגש אותך .. ואולי את אחותי
הוא לוחש לי באוזן. ועוד הוא התעניין למה באתי דווקא אליו ,וכשהסברתי לו איך הגעתי אליו הוא ממשיך ואומר אני אומר לך זה גורל ... הוא שאל איך היה לאמא שלו את הטלפון שלי , ולמה אני לא יכולה לגור אצלו הוא מאוד רצה לבוא לבית שלי הוא שאל מי בבית ואיך הוא נראה אז הבטחתי לו שאני יקח אותו פעם (פשוט אני צריכה לעשות את זה כשכמה אנשים כאן בבית יתאוורו ) ואז חזרנו הביתה והפרידה היתה קשה מאוד הוא התחיל ליבכות ואמר לי אני מתחנן אל תלכי בבקשה , וחזרתי ואמרתי לו שאני מגיע שבוע הבא ושלא ידאג לאחר מכן דיברתי עם האמא ששיתפה אותי שהיא זוכרת שתמיד היה לו קשה מעברים ופרידות והיא יודעת שזה קשור לאימוץ היא שאלה אותי עם גם אצלי זה היה ככה , אז התחמקתי ואמרתי שאני לא זוכרת את האמת אני יודעת שעד היום פרידות ומעברים מאוד קשים לי ובכאיבים (אבל אצלי אני לא יודעת עם זה קשור להרכב המישפחתי המורכב או לאימוץ וביכלל מה זה משנה ??
) אז אלו החויות שלי מהחונכות נהנתי מאוד עם הילד למרות שזה שוב העלה אצלי דברים שאני חושבת עלהם ומאוד קשה לי לדבר עלהם , ביחוד שפתאום אני שומעת את עצמי אומרת את הדברים בקול רם זה כאילו נותן תוקף . עדיין חושבת על כל הבלאגן שלי ומרגישה בבית כמו עגבניה בסלט מלפפונים
, אני קופצת לאכול משהו כדי ל"פצות " את הנפש יש לי ימים של ארוחות שחיתות ויש ימים של חוסר תאבון נו טוב לפחות יש איזון מה היה קורה אם כל הזמן הייתי אוכלת היו צריכים לבנות לי הרחבה בדלת
! אהה ועוד משהו קטן ששכחתי לספר לכם על החונוכות הוא סיפר לי היום שסבתא שלו ניפטרה ,האמא אמרה לי שהוא היה מאוד קשור אלהה אז אמרתי לו שזה מאוד עצוב אז הוא שואל אותי למה עצוב?(שיחק אותה מאוד מסתיר רגשות "פייטר " כזה ) אז אמרתי לו שזה עצוב כי עכשיו אי אפשר לדבר איתה ולראות אותה , אז הוא אמר לי אבל גם לא שומעים את הצעקות שלה .. אני לא כול כך ידעתי מה לענות אבל אמרתי לו שבטח בשמים שומרים עלהה ,אז הוא אומר לי בטח בשמיים יש להם גם עולם של מתים כמו כאן בארץ של החיים את האמת נישארתי ללא מילים.... אז זה החויות שלי מהפגישה מקווה לפגוש אותכם בערב אוהבת את כולכם
שיר

English

New member
איזה ילד

שיר, זה בטח סוחט נפשית לבלות עם ילד כל כך רגיש וכל כך מפוחד. מעניין אם זה כך אצל מאומצים אחרים בני גילו, או שהוא עסוק בזה במיוחד. את חושבת שבבית שלו יש פתיחות אמיתית? כי הצורך שלו לשמור את עובדת אימוצו כל כך בסוד נשמע לי מוזר. בעצם, מה אני יודעת על עולמם של בני תשע...

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif

היי אינגליש אכן סוחט נפשית מיצד אחד ומיצד שני נותן המון כוחות וסיפוק , נראה לי שאצל כל אחד זה מגיע בגיל אחר ולפי הגיל וההכנה כך גם העוצמה , יש לו פתיחות בבית אבל אולי גם חששות ... שולחת
שיר

הזוג

New member
שיר זה מרגש ומדהים

אנחנו ישבנו וקראנו ואפילו התקשרנו לחבר שלנו שימהר ויקרא את דבריך. אנחנו חושבים שאת נותנת המון לילד וגם מרוויחה מזה המון. אולי תדפיסי את מה שאת כותבת ויהיה לך יומן מדהים. יום אחד תקראי בו בעינין רב. כ אנחנו גם נוהגים להדפיס את החוויות אותם אנו כותבים בפורום - אולי יום אחד ילדינו יקראו בו גם כן.

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif לזוג המתוק

קודם כל המון תודה , כן בהחלט יש סיפוק אדיר למרות הקשיים והשאלות של הילד שלפעמים זה מחזיר לנקודות כואבות אצלי ,וכן לפעמים קשה לתת תשובות על הרעיון של היומן אני יחשוב נשמע נחמד
, אבל אתם יודעים אני כותבת יומן אישי מהיום שהתחלתי בתהליך פתיחת תיק האימוץ ועד היום כל פעם אני מוסיפה דברים בימים אופטמיים יותר ופחות , יש לי שם שירים שכתבתי בחלקם שיתפתי אותכם (ומבטיחה לשתף מידי פעם ) זה מרגש אותי מאוד ואתם לא יודעים כמה לשמוע שאולי פעם ילדכם יקראו את הדברים אז שולחת לכם
שיר

דיאנה*

New member
וואו שיר

צריך שבועיים לחשוב על כל מה שעלה בפגישה שלכם. מה שבטוח זה שגם לך וגם לילד יש לב ענק (לולא היה לך הוא לא היה מדבר איתך על כל הדברים האלו, שאינו מעז לדבר עליהם עם אף אחד אחר). אולי אתם אחים ללב.... נשיקות, דיאנה.

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif לדיאנה ../images/Emo23.gif

הי דיאנה כן גם שבועיים זה לא מספיק אני עם זמן עיכול שלי לדברים צריכה חודשים
, בקשר ללב הענק אז מה שבטוח יש לי פינה חמה שם בשבילו ואולי באמת אחים ללב
אז שולחת
שיר

דיאנה*

New member
ועוד משהו בקשר להסברים על אימוץ

זוכרים שדיברנו לא מזמן על מתן הסבר לילד על אימוצו (נדמה לי שאינגליש העלתה אז את השאלה)? טוב, אז בטוח שיותר מן ההסבר חשוב הדיאלוג המתמיד שבה בעקבותיו. מה שהילד הזה עושה עם שיר (המלאך) זה לעבד את הרגשות שלו בקשר להסברים השונים שניתנים לו. והרגשות הם לא חד מימדיים ולא חד כיווניים. ולכן כל כך חשוב דיאלוג מתמשך. יכול להיות שאינגליש צודקת, כלומר בבית מתכוונים לפתיחות אבל אולי גם משדרים לו ששאלות מסוימות כואבות או רגשות מסויימים פוגעים ולכן הוא נמנע מלדבר שם. ועוד דבר, נראה לי שבכל זאת עדיף לומר לילד (אלא אם יודעים משהו אחר) שהאמא הביולוגית מסרה אותו לאימוץ כי מסיבות שאנחנו לא יודעים היא לא היתה מסוגלת להיות אם לילד, כל ילד שהוא. כשאנחנו מנסים, באופן טבעי לספר עליה שאהבה אותו וכד´ אנחנו מכניסים אותו גם לדאגה כלפיה וגם למחויבות רגשית ורגשי אשמה - הנה, אולי עכשיו כבר יש לה כסף, והיא כל כך אהבה אותו בעבר, ואולי היום הוא בוגד בה כשהוא קורא להוריו אבא ואמא? אלו הם מחשבות שמאוד מאפיינות ילדים בגיל הזה. אני סתם חושבת בקול רם (יותר נכון בתקתוק על המקשים). כל העסק מבולבל, לא פשוט. אני עסוקה הרבה בהסברים עתידיים לבת שלי. די מתייסרת בנושא. מכיוון שאין לי הסבר טוב, אולי פשוט מפני שהחיים לא נתנו הסבר טוב לאימוץ, מה שחשוב הוא אמפתייה לכאב, לרגשות ולבלבול. אפשר גם להודות בכך שגם אנחנו מבולבלים, ויחד עם זאת מאוד מאוד אוהבים. אמת, לא? דיאנה.

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif כל כך צודקת בקשר לבילבול

נכון דיאנה מאוד חשוב הדיאלוג , וכן עיבוד הרגשות אני מקווה שיהיה לי את היכולת אם השאלה בקשר לביולוגית תעלה שוב להסביר לו את הדברים בצורה כזאת ושיהיה עם מינימום של רגשות אשם בנושא,אני יודעת שאצלי היה חוסר פתיחות אפשר לומר סגירות אני יודעת שלי קשה גם היום לישמוע את עצמי אומרת את המילה מאומצת זה כאילו איזה "חטא" , ובקשר לאהבה אני בטוחה שאתם יותר ממאוד אוהבים ... אז מקווה שיעבור בצורה הטובה ביותר והכי מהר שאפשר שולחת נשיקות שיר

ענבל*

New member
שיר המקסימה

הפרוייקט הזה תורם כל כך הרבה לשניכם, לך יש הזדמנות להביא לו את כל נושא האימוץ בראיה בוגרת (מבחינתו), ובעצם ללמוד בעצמך איך להגיש את הנושא, עם כל ההתלבטויות, כל הכאבים, כל האי וודאויות. את היום הרבה יותר מפוכחת בענין אי מימוש הפנטזיות על הביולוגית, ככה שתוך כדי השיחות איתו את בעצם תוכלי לסגל לך נקודת השקפה אחרת,וכך אולי תוכלי גם לוותר על הצורך הפנימי במימוש הפנטזיה הזו. אפשר לראות ממה שאת כותבת שהקשר הזה מוסיף לך המון. ה"אח" החדש שלך נותן לך משהו שבתחושתך לא קיים בחייך, קשר חם, אוהב, צורך אחד בשני, שיחות חפשיות ופתוחות על הנושא שבאמת עומד כרגע במרכז חייך. לפי מה שסיפרת את לא מוצאת במשפחתך המאמצת ובטח שלא אצל הביולוגית, את האמון, ההקשבה, הפתיחות, שיש לך כאן, בקשר החדש הזה. כבר דיברנו כאן בעבר על בורות עמוקים שמהם אפשר רק לעלות, אז כמו שהחיים הובילו אותך לתחתית של הבור הכי עמוק, הם עכשיו נותנים לך את הסולם בשביל לעלות למעלה, אל האור. תמשיכי לספר, אני כל כך שמחה שהקשר הזה נוצר, תנצלי אותו כדי להיות את, וכמו שסיכמנו אתמול, שימי את עצמך בראש סדר העדיפויות שלך.

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif לענבל המתוקה ../images/Emo23.gif

איך את מצליחה לרגש אותי כל פעם מחדש , כן הפרוייקט בהחלט תורם לשנינו אומנם זה נחיתה מפנטזיות שהתנפצו לי בפרצוף בקשר לביולוגית הלוואי שיגיע היום ואשתחרר מהניפוץ של הפנטזיה , מקווה לעלות מהר מן הבור לשים אותי בראש סדר העדיפויות קצת קשה אבל כנראה שצריך להתאמץ .. והמון כח (כנראה שאצטרך לחפש חנות שמוכרת שקי כח
) בנתיים שולחת
שיר

מיכל@ל

New member
וואו,איזה ילד !

שיר,אני ממש מרגישה שאת חווה הכל דרכו,נפלא מה שאת מספרת. את מרגשת אותי כל פעם מחדש

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif למיכלוש ../images/Emo23.gif ../images/Emo39.gif

כן מרגישה הכל דרכו , הוא אפילו לא יודע באיזה נקודות בלב הוא נוגע לי הסיפוק הוא עצום.. אז
שיר

אורנה ב.

New member
שיר

שיר התאורים שלך מצמררים! עושה"גלים" בנשמה שלך ,של מתן ובנשמות שלנו. בתאורים שלך את חונכת אותנו ולזכותך גידול של חונך נוסף שאולי יחנוך את דור הילדים שלנו.

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif לטלי ../images/Emo23.gif תודה תספרי את

זה להורים שלי בקשר לנכס
הם בטוח יחלקו עלייך אוהבת אותך
שיר

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif לאורנה החמודה

תודה תודה, אכן עושים גלים ואפילו סערות בנשמה שלי ושל הילד ואנחנו חונכים אחד את השני גם אתם חונכים אותי המון אז תודה
שיר

..שיר..

New member
../images/Emo20.gif לאורנה כתבתי לך בהמשך

לאיודעת למה זה יצא עם ההודעה של טלי אז
שיר

חד הורי

New member
אין מילים ../images/Emo40.gif

אני עומד נפעם מדברייך. ויותר מכל מהעובדה שתוך זמן קצר ביותר כניראה אעמוד בפני אותן שאלות בדיוק. החוויות שלך מעניקות לי הרבה ובודאי יעזרו לי בעתיד. את עושה עבודת קודש !!! אני אומר לך כאן משהו ואני מקווה שאינני פותח לך פצעים עמוקים, אולי את עושה את הדברים כתרפיה לנפש שלך. ואת החסכים שלך את רוצה להשלים דרך מישהו אחר, לחזור ולחוות את הדברים בדרך שאת היית רוצה שיהיו לגביך. בכל מיקרה מה שאת עושה היום לילד זה נהדר ואם בצידו את גם עוזרת וסוגרת לעצמך כמה חורים שחורים אז הרווח הוא כפול. אני שוב מתנצל אם הכאבתי לך. לא זאת היתה כוונתי בכלל ואני תומך במה שאת עושה. תמשיכי הלאה עם הרבה כוחות !!!

למעלה