לפורום החדש ושלום

poogi27

New member
../images/Emo39.gif לפורום החדש ושלום

תיאורית הדתות: התיאוריה שואלת למה בכלל יש דתות בעולם ויהדות בפרט. זו תיאוריה מאוד מעניינת. ואחלוק אותה עימכם הזמנים , זמני עבר, היסטוריה רחוקה, אין טלויזיה, אין תרבות, אין מדינה, אין מששלה, אין חוקים אין משטרה, אין כלא.....אתם מתחילים להבין? הדתות כולם קמו כדי לשמור על הסדר החברתי. אם אנשים יהיה להם מישהו להאמין בו שאם הוא יעשה פשע הוא יענש על כך אז הסדר החברתי נשמר... כשאין לך כלום אתה בונה לעצמך עולמות "דימיוניים" . אז תגידו אבל קיים התנ"ך...גם הוא עבר מפה לאוזן עד שהועלה על הכתב, לא? זו לא ראייה , זו פשוט היסטוריה. בעולם המתוקן (או שבעצם לא) של היום. יש מדינה יש חוקים יש מי שאוכף אותם ויש מי שנענש ויושב בכלא. הסדר החברתי נשמר (או מנסה להשמר) הזמנים הפרימיטיבים נסתיימו אנו חיים בעידן בו אין לנו צורך במשהו לא מוחשי, עליון עלינו כדי לדעת שאנחנו לא בסדר . היום אני בדילמה של איך לחנך את ילדי , כשיבואו, האם לדת יש שם חלק בכלל? האם חגי ישראל הם חלק מהיסטוריה שלי???? או שמא עדיפה ההיסטוריה והערכים הקרובים יותר לליבי כמו מדוע באה משפחתי ארצה, איך סבא של סבא ייבש ביצות, ואיך סבי וסבתי ניצלו מן השואה. ובשורה התחתונה אפשר להגיד שאני חילונית המאמינה במצוות של בין אדם לחברו... ותחשבו על זה - כולם

מתנדב

New member
poogi27, ברוכה הבאה לפורום...

אני יענה לך קצת יותר מאוחר תשובה אם אספיק, לא שכחתי מהודעתך זו, אני אגיב על זה, כי יש מה לשוחח בעניין...

Vdrums

New member
../images/Emo45.gif גם אני הצטרפתי היום

ואני רק רוצה לומר שזה נחמד שיש פורום כזה שאפשר להוציא בו את הנושאים האלה החוצה.
איך אומר צחי מנווה חמציצים? בחברוווווות

למעלה