מזל טוב
(+שאלה)

אִיתַי

New member
../images/Emo39.gif מזל טוב../images/Emo70.gif ../images/Emo141.gif (+שאלה)

שלום לכולם וחג שמח, ראשית כל, ברכות חמות ומזל טוב לפתיחת הפורום החשוב והנחוץ הזה ב"תפוז", ובהצלחה! שאלה לי: איך אני יכול להגביר את עוצמת הקול המקורית של קבצי mp3? (הכוונה היא לא להגברת עוצמת הקול בנגן, אלא להגברת העוצמה עוד כשקובץ ה- mp3 נמצא על המחשב). פעמים רבות נוכחתי לדעת שישנים שירים ש"מוקלטים" מראש בעוצמה נמוכה. מה עושים? בתודה מראש,

weird dust

New member
כמה דברים

אתה יכול להמיר את הקבצים לאיכות טובה יותר כמו למשל 192 עד 320 ב-MP3. או לקובץ לוז לאס אחר כמו ACC, OGG או דברים דומים. הדבר הנ"ל פחות מומלץ. במקרה וברשותך יש את הדיסק המקורי, פשוט תמיר אותו כי ככה האיכות תהיה טובסה יותר. גם כשממירים מאיכות נמוכה לאיכות גבוהה עדיין זה לא אותו דבר כמו מאיכות של דיסק לאיכות גדולה בקובץ דיגיטלי כמו MP3. תודה רבה על הברכות, וחג שמח גם לך

אִיתַי

New member
דברי המשך... ../images/Emo8.gif

א. איך אני יודע מה האיכות של הקובץ במספרים שציינת? ומה אומרים המספרים האלה (192, 320)? ב. מה זה קובץ "לוז לאס" אחר? ואיך אני משנה את הגדרת הקובץ? ג.אין לי את הדיסק המקורי של השיר שהורדתי. יש לך פתרון?

TheRealDeal

New member
תשובות + תיקון קטן לסער

AAC וOGG זה לא קובץ LOSELESS, אלא זה פורמט דחיסה איכותי, לוס-לס זה FLAC למשל, או ALAC (שזה פורמט של Apple, והוא נקרא apple loseless - alac). א. באיזו תוכנה אתה משתמש? בעיקרון כשאתה לוחץ מקש ימני - INFO, זה יראה לך אינפורמציה על הקובץ, כולל איכות הדחיסה, שזה בעצם מה שהמספרים האלה אומרים, 128 זה הממוצע, אבל עדיין לא מומלץ אם אין בעיה של מקום כי זה דוחס הרבה ואתה מאבד איכות, 160 זה קצת יותר איכותי, 192 זה כבר נחמד, לפי דעתי, כדאי להמיר ב256 בLAME MP3 בקצב סיביות משתנה (VBR). ב. קובץ לוז-לס הוא פשוט קובץ איכותי ביותר, שאתה לא מאבד בו איכות, הוא רק מוחק צלילים כפולים מהשיר, או משהו בסגנון, לא יודע בדיוק, ומהניסיון שלי עם ALAC, הגודל שלו הוא חצי מהמקורי (אם קובץ WAV שוקל 40MB, זה ישקול 20MB, זולל מקום במהירות), הבעיה עם קובץ לוס-לס היא שאין הרבה נגנים שתומכים בו, בינתיים האייפוד תומך בALAC, וRIO KARMA, וIAUDIO X5 תומכים בFLAC ברמות יותר גבוהות(לוקח פחות מקום), ויש לIAUDIO נגנים שתומכים ברמות נמוכות יותר (הקובץ יותר גדול). השוני של לוז-לס מMP3 הוא שMP3 מוחק צלילים שכביכול האדם לא יכול לשמוע, אבל ההבדל מורגש, לעומת לוז-לס שהסברתי מקודם. ג. הפתרון הוא לקנות דיסקים...

יאיר B

New member
שאלה ל-TheRealDeal

אני מניח שבתשובה שלך התכוונת להמרה ל-MP3 (לגבי האיכויות וכו'). מה לגבי המרה ל-WMA (הפורמט של MS)? זה יותר טוב / פחות טוב מ-MP3? באיזה קצב כדאי להמיר (128, 160, 192 - המקסימום)? קצב משתנה / קבוע? כמובן שמידע נוסף על הפורמט בהשוואה ל-MP3 יתקבל בברכה! תודה

TheRealDeal

New member
תשובות

WMA, אין לי ניסיון עם הפורמט אז אני לא יכול להגיב... אומרים ש64KBPS בWMA משתווה ל128KBPS בMP3, אבל קשה לי להאמין, כי ההבדל בכמות המידע הוא גדול, ועד כמה שהפורמט יהיה יעיל, הוא לא יוכל להתעלות על קובץ שיש בו כפול מהמידע שלו. לדעתי כדאי להמיר בMP3 בקצב סיביות משתנה באיכות של 192 או 256, אבל אם הנגן שלך לא תומך בקצב סיביות משתנה אז תמיד לרגיל, 192 או 256, ואם יש בעיה של מקום אז 160 נגיד..

gt-master

New member
עוד תיקון.ביטרייט גבוה יותר לא

בהכרח אומר ווליום חזק יותר. בהרבה תוכנות המרה מדיסק ל MP3 יש אשרות שנקראת Normlaize שזה בעצם מביא את הווליום למצב אופטימלי.

gt-master

New member
ל WMA יש יתרון בביטרייט נמוך

הוא נשמע לא רע גם ב 80KB ולא רע בכלל ב 96 אם כבר 128KB ומעלה אז עדיף MP3 ב LAME כך בחשבון שהדבר דורש יותר סוללה במכשירים ניידים כעיקרון עדיף קובץ משתנה VBR מבחינת איכות אבל זמן קידוד ארוך יותר ושוב אוכל יותר מהסוללה ולא כל מכשיר תומך בזה

TheRealDeal

New member
ואיך שכחתי, לגבי הגברה של קבצים

אפשר להריץ תוכנה שנקראת MP3GAIN, חיפוש קצר בגוגל יעלה תוצאות, בתוכנה מסדרת את כל הקבצים שנותנים לה שיהיו באותו ווליום, ועושה את זה בלי לפגוע באיכות, יכול להיות שגם אפשר לקבוע עוצמה מסויימת לקבצים, שווה ניסיון, אבל רק על מספר קבצים בודדים קודם לבדוק אם התוכנה שהורדת עובדת כמו שצריך.

למעלה