עד כמה אתם נצמדים לטקסט ??

../images/Emo39.gifעד כמה אתם נצמדים לטקסט ??

שאלה לי ... השבוע אני עושה שעת סיפור ל"כשהכריש והדג נפגשו לראשונה" . זה סיפור מאוד "מינימלי", הטקסט לא ארוך בו וכדי להציג אותו ממש יש צורך להעניק לו קצת נפח. מצד שני, אני לא רוצה לשכתב אותו . עם ספרים מתורגמים יש לי פחות בעיה, עם ישראלים כן. בחרתי להרחיב קצת את הקטע שהכריש והדג משחקים יחד. השמעתי מוסיקה והצגתי אותם מתגלגלים יחד, משחקים בתופסת ומחבואים (כולל קצת טקסט שהוספתי, אבל ממש קצת). החלטתי להתייעץ ולשאול: עד כמה אתם נצמדים לטקסט ? מתי זה בסדר להרחיב ולהוסיף קצת (אבל לא לשנות) ??

עד כמה שצריך...

כשאנחנו לוקחים סיפור ועושים ממנו הצגה או שעה ( של סיפור) אנחנו עושים לו עיבוד. כל שני אנשים שיספרו את אותו סיפור -או יציגו- יעשו זאת אחרת... לדעתי ולפי השקפתי,חשוב לשמור על מסגרת הסיפור, המסר שלו , האווירה שבו ובמקרה המסויים הזה- גם מי כתב אותו וכמה סמליות גלומה בו. כל השאר נתון לשיקולך! אם תשני את הסוף ואת המסר- הכריש יאכל את הדג וזה הרי בל ייעשה! אבל מה קורה במפגש בין שניהם? הוא יכול להתחיל באיום ורתיעה ולהתפתח לחברות ואז את יכולהלהרחיב ולהדגיש אותה כדי להמחיש את הייחוד שבחברות הזאת. את הבלתי אפשרי שהופך לאפשרי.וזאת רק דוגמה אחת. אני בטוחה שלא תהיה לך בעיה.. בהצלחה!

למעלה