על שמות ונשמות

../images/Emo39.gifעל שמות ונשמות../images/Emo39.gif

אומרים שההורים מתקשרים את שמו של היילוד אפילו נותנים את הקרדיט הזה לאמא.... ובכל זאת, אנשים לעיתים משנים את שמותיהם אנשים מוסיפים שם והכל למען המזל
האם יש איזשהו סיפור מעניין הנוגע להענקת שימכם? לשם שהענקתם לילדיכם?

kikona126

New member
אפשר לספר את הסיפור בצורה הפוכה.

כשאמא שלי העניקה לי את השם היא העניקה לי אותו כי היא אהבה את השם ואת הצליל שלו. אני כילדה קטנה לא אהבתי את השם שלי, ונתתי לעצמי שם אחר שעד היום הולך איתי, קיקי. לאחרונה גיליתי שקיקי היא בעצם הילדה שבי בעוד שאדית היא הבוגרת (טוב נו הגיוני אני מזל תאומים יש לנו פיצול) שמתי לב שתמיד שאנשים מתייחסים אלי כאל ילדה קטנה הם קוראים לי קיקי, ולעומת זאת כשמתייחסים אלי כאל בוגרת זה אדית. אני חושבת שהדוגמה הכי יפה היא שהמאמן שלי תמיד קורא לי קיקי שאני עושה שטויות על המגרש, בעוד שמתי שאני משחקת טוב, ומוכיחה את עצמי הוא אומר אדית. לאחרונה החלטתי להשאיר את השם קיקי בעבר, מאחר וכרגע הוא כבר לא משרת אותי. כניראה שכילדה היה קשה לי לקבל את השם אדית שכביכול ביגר אותי, היה לי קל להשאר ילדה קטנה. (דרך אגב, גיליתי לפני כמה זמן שקיקי היה הקוף בטאו טאו)

הכוונה היא שהשם המקורי מחבר אותך לייעוד

מחבר אותך למזל, לשליחות למה שאת אמורה להגשים פה עלי אדמות. אתן לך דוגמה אישית, הוריי קראו לי טליה כשנולדתי אבל המשפחה קראה לי תמיד בשם חיבה טלי. וכך גם חבריי, וילדיי הכיתה ובעצם כל מעגל הסובבים אותי.... הרגשתי שהשם טליה כבד עלי.... רק אחרי שהתחתנתי הרגשתי משהו מבפנים שרוצה להתחבר שוב לשם טליה. זה קשה להרגיל את כל מכריי, אבל התחלתי במעגלים חיצוניים, עם אנשים חדשים שהכרתי. כאשר התחלתי לחתום בשם טליה להציג את עצמי טליה הרגשתי שדברים זורמים לי הרבה יותר בקלות בחיים כאילו עליתי על דרך המלך....

kikona126

New member
הבעיתיות אצלי היא

שאנשים לא מבטאים את השם נכון... גם אחרי שאני מתקנת אותם... אבל חוץ מהיוזר בתפוז שהוא עם השם קיקי בתוכו, ביקשתי ואני עדיין מבקשת שיקראו לי אדית ולא קיקי.

גם לי יש סיפור../images/Emo99.gif

לפני שנה וחודשיים נולדה בתי תינוקת קטנה ושברירית בקושי היה לה כוח לינוק בקושי שמעו אותה בוכה.... היא שכבה בזרועותיי ואני מריצה בראש שמות שונים שחשבנו כאופציה לקרוא לה. משהו מבפנים אמר לי שצריך לתת לה שם שיתן לה כוח שיחזק אותה. השם מיקה היה השם המועדף עלינו בבית אבל בגלל שקראתי שנומרולוג אחד ממש לא ממליץ לתת לילד שם עם תכונות של אבן.... זנחתי את הרעיון.... הגענו הביתה מביה"ח והשם מיקה לא מפסיק לקפוץ... בסוף החלטתי שכן אקרא לה מיקה ורגע שהגיתי את השם בקול רם אליה היא פקחה זוג עיניים קטנות קטנות ומשהו בענייה השתנה כאילו הילדה התקרקעה... הגיעה הביתה

kikona126

New member
יופי של סיפור

ביהדות שמים דגש רב לשם הילד. ובמיוחד בקבלה. אני מתעסקת קצת בשמות לפי כניסת אוויר באותיות. (בצורה דיי שטחית) מה המשמעות של אותה האבן?

../images/Emo221.gif../images/Emo221.gifמשמעות האבן מיקה:

צבעים: לבן, סגול, ירוק, צהוב, אדום, חום, אפור. מחזקת את החמלה לזולת. מסייעת לנו להסיר את הקליפות ובכך מסייעת להגשמה עצמית. מגבירה את ראית העתיד. מרגיעה ומתאימה למצבי כעס. מעניקה הגנה. מחזקת את המחשבה. מחזקת את הגוף הפיזי.

עפ"י היהדות הענקת שם לילוד חשובה וגורלית

בזוהר הקדוש נאמר כי בזמן קריאת השם לילד נזרקת בהורים כעין רוח הקודש, ורק הם יודעים לכוון לשורש נשמת הילד. דעו כי מדובר בהחלטה גורלית אשר תשפיע מהותית על איכות חיי הילד, משום כך ההחלטה חייבת להיות שלכם בלבד. כל תינוק הנולד אל העולם מגיע עם שמו. האר"י בספרו שער הגלגולים (הקדמה כ"ג) מסביר כי כל נשמה היורדת אל העולם מגיעה עם שמה, אך ההורים צריכים לגלות מהו אותו השם. על פי הקבלה זאת הסיבה לכך שלא נותנים שם לתינוק טרם לידתו. הדרכים לגילוי השם הן: חלומות, מדיטציות וברמזים המופיעים בפרשת השבוע בה נולד התינוק. לכתבה המלאה..... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3500680,00.html

אני ובנותי../images/Emo57.gif

שמי ניתן לי מהמקור -אריה, כך אמרו לי הורי, אך השם תמיד היה אריאלה ( ולא ארילה) שיהיה דומה לשם מלאך. אהבתי ואוהבת את שמי , לא הסמתי לאף אחד לקצרו, גם אם היה קשה לו.... כשנולדה הבת הגולה שלי ישנתי כל הלילה בחדר יולדותבגלל צירים שהתחילו והפסיקו, כמובן, לא ממש ישנתי חצי לילה במיטה צרה כזו, בבוקר נכנס רופא שאך חזר מחו"ל ושאל את האחות : למה היא ישנה כאן ?תנו לה פיטוצין( טיפות זרוז) - כבר אז היה לי ברור שמתוך שלושת השמות שמה של ילדתי יהיה שחר... וציטוט מתוך שירי אבן גבירול- " שחר אבקשך ר' שלמה אבן גבירול ספרד מאה 11 שַׁחַר אֲבַקֶּשְׁךָ צוּרִי וּמִשְׂגַּבִּי אֶעְרֹךְ לְפָנֶיךָ שַׁחְרִי וְגַם עַרְבִּי לִפְנֵי גְדֻלָּתְךָ אֶעְמֹד וְאֶבָּהֵל כִּי עֵינְךָ תִּרְאֶה כָל מַחְשְׁבוֹת לִבִּי מַה זֶּה אֲשֶׁר יוּכַל הַלֵּב וְהַלָּשׁוֹן לַעְשׂוֹת וּמַה כֹּחַ רוּחִי בְּתוֹךְ קִרְבִּי הִנֵּה לְךָ תִּיטַב זִמְרַת אֱנוֹשׁ עַל כֵּן אוֹדְךָ בְּעוֹד תִּהְיֶה נִשְׁמַת אֱלֹהַּ בִּי " הבת השניה אמרתי ,: יש פסוק עם השם רוני, זו שמחה. " רוני ושמחת י-ה ותהי לי לישועה" ואז תיקן אותי בעלי ואמר זה " עוזי וזמרת יה..." פרק קי"ח בתהילים... ואיזה פסוק ? י"ד .... ואז מצאתי מה שרציתי- "זכריה פרק ב' ואיזה פסוק? פסוק י"ד - " רוני ושמחי, בת-ציון--כי הנני-בא ושכנתי בתוכך, נאום-יהוה. " אין מקרה הכל בהשראת רוח הקודש. שתיהן שומרות על השם שלהן, ומלווה אותן. שבת-שלום אחווה ורעות אהבה אריאלה

שילי16

New member
הסיפור שלי

אני בת 17 למי שלא יודע וכשנולדתי ההורים שלי קראו לי שי, גם כי נולדת יום לפני לילה הסדר וגם כי זה שם שהיא מאוד אהבה. לפני שנתיים אחרי תקופה מאוד מאוד קשה מבחינתי עלה הרעיון של לשנות את השם, יותר נכון להוסיף תוכן לשם שי, הרגשתי שהשם שי כבר לא מייצג אותי שגדלתי והתפתחתי והשם כבר לא שלי, רציתי שם נשי שם חזק עם נוכחות. יום אחד דודה שלי התקשרה ושאלה אותי מה דעתי על השם שי-לי וישר זה הדליק לי משהו בלב ידעתי שזה השם שלי. מאז כבר עברו שנתיים ורוב האנשים קוראים לי שי-לי וכל כך טוב לי עם זה. שי-לי זה אני

למעלה