פינת העצות שלי חוזרת

odeia

New member
שאלה, מה ששמים בשתיה, צריך לקלף?

איך שומרים את השורש הטרי? נגד ליחה - להרתיח עם המים? לשים במים חמים? לשים במים מהברז?

עינבלית

New member
שטוף, לא מקולף, במקרר או במקפיא

לשים במים רותחים או במים בטמפ' החדר. איך שבא.

ה ו ב י ט

New member
יש לי שאלה לגבי הסדרה ההומאופטית

שנמכרת בבתי המרקחת (כמו R49 לנזלת). ממה זה מורכב? את ממליצה על זה?

עינבלית

New member
לא, אני לא ממליצה על זה

אני מאלו שמאמינים שתרופה הומיאופתית אינה רחבת טווח ונועדה לטפל בנשמה ולא בסימפטום. לא כמו שכשכואב הראש את לוקחת פרצטמול. כשכואב הראש, ההומיאופאת יתחיל מאפס. מה את מרגישה, חוויות, עצב, שמחה, מה עוד, מה את אוכלת, מה צבע הלשון ועוד ועוד. לא נראה לי. אני ניסיתי, גם את 49 וגם את 35 ושניהם לא פעלו עבורי. עבור חלק מהאנשים זה יפעל, עבור חלק אחר זה לא. להזיק זה לא יזיק, כי זה העקרון הראשוני בשיטה הזו. אם לא יועיל- לא יזיק. אם את רוצה תרופה הומיאופתית נגד נזלת, אני ממליצה לך לפנות להומיאופאת. אם את רוצה באך רמדי, אני ממליצה לך לקנות ספרים בנושא (השקעה זניחה יחסית לעוצמת הטיפול) וללמוד לטפל בעצמך ובקרובים לך. ואם יש לך נזלת- תשתמשי בג'ינג'ר!

שמחה ששבת!../images/Emo24.gif

יש לי שאלה לגבי ודים: לאחרונה עלה לו מאוד לחץ הדם. הוא מקבל טיפול תרופתי שגורם לו להרגיש ממש רע. הוא לא אדם שמן, אך הוא גם לא פעיל פיזית ולא אוכל כל-כך בריא. אנחנו בהחלט מתכוונים לשנות את הרגלי האכילה בבית בתקופה הקרובה, כי כל הנושא מאוד הבהיל אותנו. רציתי לשאול אם אולי אפשר להיעזר בעצותייך בנושא, בנוסף לשינוי בתזונה ולפעילות גופנית? אם יש לך עצות גם לגבי התזונה זה יהיה נחמד.

T noki

New member
דווקא לי יש כמה עצות אם אפשר להדחף

פה לפינה של ענבלית... אבל מחר כשיהיה לי זמן.

אני אשמח מאוד לעצות ממך. תודה!

הנה כמה נתונים: הוא בן 37, לא מעשן, שותה בעיקר יין אדום, לא עובד שעות מטורפות וחי די רגוע. בשנה שעברה היתה גם כן כזו תקופה של לחץ דם גבוה, הוא קיבל כדורים וזה נעלם לאחר זמן מה. עכשיו זה חזר, והמכסימום של לחץ הדם היה 100/170.

T noki

New member
חזרתי - צריך עוד פרטים כדי לחשוב מה

לעשות. כמה זמן הוא כבר מאובחן עם יתר לחץ דם? אילו בדיקות עשו לו? האם יש יתר לחץ דם או מחלות כליה במשפחה? האם פרט לכך הוא בריא? כמה יין הוא שותה? איזה טיפול הוא קיבל? האם בזמן התקפי לחץ הדם הגבוה יש כאבי ראש, סומק (האדמה של הפנים), סחרחורות? בעקרון הטיפול הראשוני הוא בד"כ שינוי אורחות חיים - הקפדה על פעילות גופנית (לפחות 30 דקות ביום של פעילות שמעלה דופק, למשל הליכה, לפחות 4-5 פעמים בשבוע), תזונה דלת מלח (למשל לא לשים מלח על השולחן - רק בבישול, לשים לב שבאבקות מרק, רוטב סויה וכו' יש הרבה מלח אז להתקמצן בשימוש בהן בבישול, לשים לב שבחמוצים, זיתים ודגים מלוחים יש הרבה מלח), תזונה עשירה באשלגן (אשכוליות, ובכלל פירות הדר, בננות, ויש עוד כמה שאני אזכר בהמשך... כל זאת רק אם הוא לא לוקח תכשיר להורדת לחץ דם ממשפחת מעכבי ה-ACE - כל מה שנגמר ב-ACE), לנסות להמנע משתית כמויות גדולות של קפה או אלכוהול. כמו כן מומלץ לרדת במשקל, למי שהוא במשקל עודף (חישוב מדד שנקרא BMI - תקחי את המשקל שלו בק"ג ותחלקי בגובה שלו במטרים בחזקת 2 = אם יוצא יותר מ-30 זו השמנת יתר שעלולה להשפיע על הבריאות. עדיף שיהיה מתחת 26). אם טיפול של שינוי באורחות החיים כפי שפירטתי לא עוזר או שלחצי הדם הם גבוהים מלכתחילה - מתחילים עם טיפול תרופתי. בעקרון עדיף לטפל אפילו במספר תרופות להורדת ל"ד העיקר שלחץ הדם יהיה מאוזן. לגבי יתר לחץ דם באנשים צעירים (וודים עונה על ההגדרה) יש כמה בירורים שבד"כ עושים (כמה בדיקות במסגרת רופא המשפחה). את יכולה לפנות אלי במסר ולענות על השאלות, ואוכל להציע לכם למי לפנות.

עינבלית

New member
תזונה להסדר לחץ הדם

לאכול: ברוקולי ארטישוק אספרגוס סלרי שורשים: סלרי, פטרוזילה, סלק (במידה) אגסים, אננס, גזר, מלפפון, מנדרינה, פלפל ירוק, שום, תפוזים, תות שדה- שפע פירות וירקות שעוזרים להוריד לחץ דם גבוה ולאזן את הגוף. ממליצה ממקור אורגני. תה להורדת לחץ דם: פרחי ועלי עוזרר (יש לקנות בחנות טבע)- חליטה של 5-10 דקות במים רותחים, לשתות ללא המתקה. כדאי לשתות דבר ראשון על הבוקר ולפני יציאה מהבית. ספרי מה ודים אומר
רק בריאות

מה עושים עם לחץ דם נמוך../images/Emo35.gif חוץ

מלשתות קפה וקולה, יש דרכים טבעיות יותר להעלות אותו לערכים נורמליים

שאלה קצת מביכה ../images/Emo9.gif

האם יש משהו שיכול לעזור לעורר אצלי את החשק ל XXX? הגיע הזמן לטפל בבעיה הכאובה הזאת
אני אפילו שוקלת את המרפאה לתפקוד מיני ברמב"ם (מישהי שמעה משהו?)

T noki

New member
אני לא ענבלית - אבל עונה לך בינתיים

מבחינת צמחי מרפא, יש צמחים שידועים בתכונותיהם ה"מעוררות" חשק מיני, בזה אולי ענבלית תוכל לעזור יותר ממני. הידוע שבהם שאני מכירה הוא הפסיפלורה , ששמו נובע מהמילה "פאשין" = פרי התאווה. ויש עוד. אבל לפי מה שאת מספרת, לדעתי יכול לעזור גם טיפול מיני, או לפחות מפגש אבחון וטיפול. כמובן שלא מסרת כמעט פרטים, אבל אם תפני למרפאות לטיפול מיני הקרובות לביתך (יש ברמב"ם, יש גם פרטיים - אפשר לפנות דרך קופות החולים, זה יותר זול) יוכלו לעזור לך. שם תתני יותר פרטים - ממתי הבעיה החלה, האם אחרי הלידה או שהיתה קיימת עוד לפני כן, האם יש גם כאבים בנוסף לחוסר החשק , האם את נוטלת גלולות למניעת הריון (לפעמים יש להן השפעה לרעה על החשק המיני) ועוד. תספרי על היחסים הזוגיים שלכם. כדאי מאד לבוא ביחד, כי זה טיפול זוגי, ודרוש שיתוף פעולה של שניכם. שתדעי שיש טיפול לבעיה, והיא יותר נפוצה מאשר חושבים. בעיקר אחרי לידה, אבל לא רק אחרי לידה. שיהיה בהצלחה!

עינבלית

New member
חשק מיניXXX../images/Emo23.gif../images/Emo141.gif

יש כמה שמנים ארומתים שמעוררים מינית בעיסוי בטן תחתונה וגב תחתון. הכנת שמן לעיסוי - 3 טיפות שמן אתרי לכפית שמן בסיס. שמן בסיס מומלץ הוא שמן זרעי ענבים, שמן שומשום או שמן שקדים. לא מומלץ שמן נבט חיטה. שמנים ארומתים שמעוררים מינית הם: יסמין אבסולוט (jasmine absolut) מעורר מינית ומקל על חרדות במיוחד אחרי לידה (ועל הדרך, מגביר חלב אם) זנגוויל (ג'ינג'ר) בשמן ארומתי או במזון או בתה (הפקה מהשורש שניתן לקנות בסופר) אפרודיזיאק, מעורר תשוקה מינית ועל הדרך מקל על הצטננות, חום, שיעול ושפעת ומחזק את מערכת החיסון. sandalWood-מרגיע חרדות ממין, משחרר ומרגיע. קישור להודעה המקורית ואני רוצה להוסיף עוד משהו. ניסחת "בעיה כאובה". זה העלה לי עוד רעיון: לפעמים אחרי לידה (ופעמים בלי קשר), מופיעה צריבה או כאבים לפני ובעת קיום יחסי מין. לפעמים גם אחרי. דבר זה נובע ממחסור בלחות וגינאלית, וזה בהחלט יכול להוציא לגמרי את החשק. יש פיתרון: ג'ל בשם replans שקונים במין מזרקים כאלו, מחדירים לנרתיק ובמשך 3 ימים זה מוסיף לחות והופך את יחסי המין לחוויה משכרת. בנוסף, לקנות ספר על טנטרה יוגה ולעבוד ביחד, בזוג. אני רק יכולה לספר לך שהמין הופך לחוויה מדהימה...
אני ממליצה על הספר : אמנות האקסטזה המינית, מאת מרגו אננד, הוצאת גל. כל טוב!

למעלה