פינת מיני היסטורית הפורום

• פותח הנושא maore
  • פורסם בתאריך

maore

New member
../images/Emo39.gifפינת מיני היסטורית הפורום

לפני שנה עסק הפורום בנושטים הבאים:
ב-30 למאי מישהו תהה היכן הוא יכול למצוא חומר על שלומית כהן-אסיף. והשבוע היא התארחה בפורום זה!
ב-2 ביולי התפרסמו תוצאות הסקר - האם אהבת הקריאה משותפת גם לחברי הקרובים. והממצאים: 25.00% כן, מרבית חברי "תולעים" כמוני 25.00% לא -מרבית חברי אינם קוראים 37.50% חברי קוראים מעט מאוד 12.50% חברי קוראים, אבל טעמם הספרותי שונה משלי
1ארידאדנה המליצה למיה (שתיהן בנות 14) לקרוא את שבט דוב המערות, האפיפיורית יוהנה ובשורות טובות (1 ו-2 ליולי). שגיאברג המליצה גם על קטרינה הגדולה ועל גו'זפין רעיית הקיסר.
גלשה בפורום ליאת רוטנר שכתבה את "קיץ אחד ביחד" בגיל 14. כמה מחברי הפורום ציינו שקראו ונהנו או מכירים נוער שקרא ונהנה.

maore

New member
וגם - חידה היסטורית |גבנצ|

החידה היא היסטורית מהסיבה הפשוטה ששגיא ברג העלתה אותה בפורום לפני שנה בדיוק. מי שגלש פה גם אז מתבקש לנצור לשונו ומקלדתו. כל הזכויות שמורות לשגיאברג. שניהם היו סופרים מפורסמים והיצירות שכתבו לילדים הפכו לקלאסיקה. שניהם עבדו בשיתוף פעולה עם אותו המאייר, ואיוריו הפכו לחלק בלתי נפרד מהספרים. מי היו הסופרים ומי המאייר ?

דווקא לא מה ששגיא ברג התכוונה, אבל

אני חשבתי על ביאליק וימימה אבידר טשרנוביץ, ששיתפו פעולה עם נחום גוטמן. ("שירים ופזמונות לילדים" של ביאליק ו"שמונה בעקבות אחד" ו"אחד משלנו" של טשרנוביץ). פעמים רבות הציורים של נחום גוטמן הם חלק מהעלילה, כי מופיעים בהם הסברים לעלילה ותוספות שלא היו בעלילה (והוא גם מנמק אותן). ידעתי שאני טועה, כי ביאליק לא היה סופר, אלא משורר, אבל בכל זאת, תודו שזה פתרון יפה!

נזכרתי ואני שותקת כי הייתי פה.....|

רעיון נחמד אם כי כולם יכולים לבדוק בארכיון...

למעלה