פינת עצות לשבוע זה

עינבלית

New member
../images/Emo39.gifפינת עצות לשבוע זה

שלום בנות! אשתדל לענות לכן על השאלות, לפניכן אני רוצה להתנצל- אני מעדיפה שתשאלו אותי כאן ולא במסרים. אני כמעט לא עונה למסרים בימים טרופים אלה. יש בקישורים לינקים לפינות הקודמות- אז לפני שאתן שואלות על נזלת ושיעול- עשו חיפוש על תשובות קודמות מאותו נושא, בסדר? לאורנה- אם הג'ינג'ר לא מייבש את הנוזלים באוזן- אולי כדאי לפנות לרופא ולקבל טיפול קונבנציונאלי, יתכן שרק אנטיביוטיקה תעזור. ובברכת בריאות מלאה- אני

הי ענבלית! בדיוק אותך אני צריכה

להלן רשימת המחלות שהתלבשו על לוטן כולן ביחד: תולעים, סטרפטוקוק בגרון, דלקת בפות (כנראה בגלל התולעים) ומחלת הפה והטלפיים שמתבטאת בעיקר בפה ומסביבו. האם אני יכולה לנחש בבטחה שהמערכת החיסונית שלה חלשה משהו?... לכל הנ"ל אנחנו נותנים טיפול קונבנציונלי, כי עם סטרפטוקוק במשטח אני לא מתווכחת ועם הטיפול בתולעים כבר גמרנו לפי שידעתי שאפשר גם אחרת. אני נותנת פרוביוטיקה יחד עם האנטיביוטיקה. וכן שתי מטבעות שוקולד ביום עם אכיניצאה ופרופוליס. יש לך הצעות שיפור ויעול? תודה ויום טוב!

טיפוטף

New member
זה עתה יצאתי מסינוסיטיס איום ונורא.

כרגיל, עד שאני חצי מתה אני לא הולכת לרופאים, והפעם הצליח לי - זה בסוף עבר לבד בלי האנטיביוטיקה שלהם. השבוע חשבתי עלייך לא פעם, אבל לא היה לי נעים להטריד במסרים. אז הבעיה כבר עברה, אבל אולי כדאי להבא לדעת, מה את מציעה להקלה על כאבים איומים ונוראים בסינוסים? כאלה ניידים שמתחילים בבוקר בשיניים, בצהריים הם בארובות העיניים ובערב הם במצח. בניופארם הרוקח אמר שכל הסינופדים ודקסמול סינוס ודומיהם (שמעולם לא השתמשתי בהם אבל הפעם שקלתי בכובד ראש לצורך העברת הזמן עד לתום המחלה) בקיצור שהם מתאימים להקלה על גודש הנגרם מנזלת נוזלית, אבל לא למצב שלי שבו הנזלת כבר מוצקה וגורמת לכאבים עזים - שזה לדעתו מצב שמצריך אנטיביוטיקה. אז לא לקחתי כלום חוץ מכמה אקמול (שעזרו כמו כוסות רוח למת). דרך אגב כשנגמר לי האקמול לקחתי 20 מ"ל אקמולי בטעם פירות. אתן פשוט לא מאמינות איזה דבר מגעיל זה! כדור עדיף פי אלף! אני באמת לא יודעת איך הילדים מסכימים לבלוע את זה. דמיינו שילוב של תרכיז מיץ פטל, וודקה ושמן. זה בדיוק הטעם. מתקתקות מבחילה, שמנוניות קשה לבליעה ומרירות עזה. קשה לבליעה, עושה בחילה וגם גרם לי לצריבה כזו בגרון שחשבתי שהנה אני מתחילה גם דלקת גרון. אז שאדע להבא, מה הסבתא היתה אומרת על סינוסיטיס?

עינבלית

New member
רק איחולים לרפואה שלמה

מעבר לרשימה שנתתי לך פעם קודמת ששאלת...נגד תולעים זה שום. החלמה מהירה!

הרשימה שנתת לי בפעם הקודמת

מאוד עזרה עד כה. ניסיתי אותה באופן חלקי כי היא לא מוכנה להתקרב לקינמון ושום, אבל מצד שני שותה מיץ תפוזים בשמחה. היא גם לא נותנת לי לעסות אותה. אז אכן הצטננויות כמו שהיו לה בשנה שעברה לא היו לנו השנה. מה עושים נגד הוירוס של הפה והטלפיים? זו כבר הפעם השניה בחודש שיש לה את זה.

עינבלית

New member
מה שאני מכירה- אלו מוצרים מחלב

עיזים- יוגורט, חלב, כפיר וכו'. לא ממליצה על "ישר מהעז" כי יש הרבה טפילים מזעזעים...

nubi

New member
צריך לברר

לא יכול להיות פה וטלפיים יותר מפעם אחת. אם יש לה פצעים בפה צריך שיראה אותה רופא מומחה לרפואת הפה כדי לשלול מחלות אחרות (יש מחלות אחרות חוץ מהפה והטלפיים שעושות פצעים בפה). תשלחי לי מסר מאיפה את בארץ ואני אומר לך למי ללכת.

T noki

New member
חייבת להדחף לשתי שניות... שרון -

לפצעים בפה אפפשר לנסות דבש חרובים - זה לא באמת דבש, עושים את זה מחרובים, זה מתוק וטעים ולא מזיק לנסות. למרוח על הפצעים ו/או לתת לאכול. קונים בחנויות טבע או בכפרים ערביים. האם זה בטוח שזה הוירוס של הפה והטלפיים? חשוב לברר שאין סיבה אחרת לפצעים חוזרים בפה. בכל אופן לא לתת חלב לא מפוסטר ישר מהעז!!! זה מסוכן - יש שם סוגים שונים של חיידקים שהנזק שהם גורמים עולה בהרבה על האי נוחות והכאבים הקשים אך הזמניים של הפצעים בפה. מקווה שיעבור מהר!
והחלמה מהירה

לשתי הרופאות שלנו ../images/Emo39.gif

כמה תשובות: אני בהחלט לא נותנת חלב מהעז, אך לצערי לוטן לא מוכנה לאכול חלב עזים או יוגורט מפוסטרים וגם לא דבש חרובים. בינתיים זה משתפר ולדעתי כבר די נעלם, אם כי עכשיו יש לה מן פצעונים קטנים ורבים מסביב לפה ועל הלחיים. זה נראה ממש לא טוב. לגבי הסיבות לפה ולטלפיים, תקנו אותי אם אני טועה, אבל ממה שקראתי וממה שרופא הילדים אמר, יש לפחות שמונה זנים שונים ידועים של הוירוס. נכון שמפתחים חסינות, אבל כל פעם רק לאותו זן, ועוד נשארו לנו לפחות חמישה זנים... הרופאה המחליפה שאבחנה את לוטן בהתחלה אמרה שהיא כנראה סובלת ממחסור בויטמינים מסוג B, אבל רופא הילדים שלנו ביטל זאת בהינף יד לאחר שבדק מה לוטן אוכלת ואומר שזה מיותר לעשות לה בדיקות דם. הוא טוען שיש לו ילד מטופל שחולה כבר בפעם ה-60 בפה והטלפיים והוא כבר העביר אותו לטיפול של פרופ' פרזנטי/פיזנטי/פזנטי (לא שמעתי במדויק) בהדסה ואין כנראה מה לעשות. יש ילדים רגישים יותר ויש רגישים פחות. ואחרי כל הסקירה הזו של ההתייעצויות הרפואיות, אולי תוכלו לכתוב לי מה האפשרויות שגורמות לפצעים בפה ואיך בודקים אם זה אכן וירוס או משהו אחר? ואצל מי בודקים? אנחנו גרים בירושלים.

nubi

New member
פרופ' פיזנטי

היא המומחית לרפואת הפה הכי טובה בארץ, עם שם עולמי. לכל הרופאים יש הרבה מה ללמוד ממנה-אז מאוד כדאי לך לשמוע אותה. לגבי הפה והטלפיים: מדובר בוירוס ממשפחת הקוקסאקי. להדבק מספר פעמים בזנים שונים שלו זה מאוד מאוד נדיר, כמעט בלתי אפשרי. כמו כן, חייבים להופיע פצעים על הידיים והרגליים-אם לא, אז זה לא פה וטלפיים. מאוד יכול להיות שבהחלט מדובר בחוסר בויטמינים מקבוצת ה-B כמו גם בכל מיני מחלות אחרות של ילדים. ממליצה בחום על פרופ' פיזנטי-אין כמוה. היא מקבלת במחלקה לרפואת הפה, בי"ח "הדסה" עין כרם, בית הספר לרפואת שיניים.

T noki

New member
אין לי זמן עכשיו (אמבטיה וכו'...)

אז אחזור מאוחר יותר, ובינתיים רק רציתי להגיד שאבחנה של "הפה והטלפיים" אמורה להיות כשיש גם פצעים בפה (דהיינו = "הפה") וגם בידיים ורגליים פריחה אופיינית (דהיינו = "הטלפיים"... נו, לקוח מעולם הפרות, מתנצלת על ההשוואה
) אפטות בפה בלבד יכולות לנבוע מוירוסים שונים, כולל קוקסאקי שגורם למחלת הפה והטלפיים (באנגלית יש שם יותר סימפטי FOOT AND MOUTH). וגם יכול להיות חסר בויטמין B12, וכל מיני מחלות , חלקן נדירות מאד, כגון בכצ'ט ועוד. הכי שכיח כמובן זה וירוסים, אבל אם זה חוזר על עצמו כמה פעמים שווה לברר.

nubi

New member
את מערבבת

וסליחה, אבל פה המקום אולי קצת לחדד. וירוסים זה וירוסים ואפטות זה אפטות. לא כל פצע בפה זה אפטה ולצעריהרופאים עשו מזה סלט אחד גדול. הכי טוב פשוט לראות מישהו שמבין בזה-רק מומחה ברפואת הפה. וירוסים גורמים לשלפוחיות שמתפוצצות ואז יש כיבים. זה לא נראה כמו אפטה ולא מופיע באותם המקומות בפה כמו שאפטה מופיעה. ואב, כמו שלא כל פריחה על הגוף זה אבעבועות רוח, ככה לא כל פצע או נגע בפה זה אפטה.

אז אולי אני אתאר מה שיש ללוטן

כי זה לא נשמע בכלל כמו מה ששתיכן מתארות. אין פצעים פתוחים או כיבים. יש רקמה מאוד מחוספסת בפנים הלחיים (בתוך הפה), כמו המון בליטות מתחת לעור ונפיחות בגג הפה (hard palate) - זה מה שהרופאה הראתה לי ואכן הצלחתי לראות. רופא הילדים אמר שיש גם פצעים שנראים כמו בליטות אדומות על הלשון. האמת? אני לא רואה אותן או יודעת להבדיל ביניהן לבין החספוס הרגיל של הלשון. היה המון ריר ונזל המון רוק מהפה, הרבה יותר מאשר בשיניים ועד כדי הקאה. עכשיו כבר אין רוק אבל יש "חררה" אדומה מאוד מסביב לכל אזור הפה מבחוץ - הלחיים, הסנטר והשפה העליונה. פצעים על הרגליים והידיים אין בכלל וגם לא היו. היה חום ביומיים הראשונים של עד 38.3. האבחנה ששני הרופאים כתבו היתה סטומטיטיס. אני אשמח מאוד לשמוע אם יש לכן אבחנה משוערת ולאן כדאי לי לפנות, או אלו בדיקות כדאי לעשות. תודה רבה רבה!

nubi

New member
סטומטיטיס

היא דלקת כללית של חלל הפה. זו מילה שמשתמשים בה רופאים כלליים ובעצם אין להם מושג מה קורה שם. תגשי לפרופ' פיזנטי-הכי טוב.

nubi

New member
ומהתיאור שלך אגב

נשמע שהכל תקין בתוך הפה. יש איזורים מורמים ויש איזורים אדומים ויש בליטות על הלשון-ככה צריך להיות. פשוט הכי טוב לגשת למח' לרפואת הפה.

זהו, שזה ממש לא פשוט!

צריך הפניה ולהשיג התחייבות, ולקבוע תור ולפרופ' בדרך כלל מחכים הרבה זמן. ואז נגיע והיא תגיד לנו שאולי באמת כדאי לעשות בדיקות דם לברור... אז לכן שאלתי אלו בדיקות כדאי לעשות לפני שאנחנו מתחילים עם כל זה. הרופא של לוטן אמר שאין צורך לעשות בדיקות לחסר בויטמינים מסוג B. להתעקש איתו?

nubi

New member
מהיכרותי עם המחלקה

לא צריך לחכות הרבה זמן להשיג תור. חוץ מזה, שיש שם עוד רופאים-כולם מעולים. תבקשי לעשות ספירת דם כללית+רמת ברזל, B12 וחומצה פולית. תתעקשי-את אמא של הילדה ולא הוא.

odeia

New member
אפשר שאלה בעניין - לפעמים יש לקטנה

נקודות לבנות על הדופן הפנימית של השפתיים ולהלחיים, איפה שעובר העצב שמרדימים בטיפולי שיניים. פעם ראשונה שהיה רופא הילדים אמר פיטריה נתן אוראל ג'ל, שמנו רק אחרי כמה ימים ובדיוק למחרת כבר נעלם, ככה שלא יודעת אם זה בזכות הג'ל. מאז זה בא והולך כל הזמן. גם לגדולה זה היה בזמנו ואז אמרו לי חוסר בויטמין סי. יש לך ראיון מה באמת זה יכול להיות? לא נראה שמפריע לה לאכול/לשתות/לקשקש.

nubi

New member
זו תופעה ידועה אצל

ילדים. תקינה לחלוטין. לא למרוח על זה כלום.

למעלה