שבת שלום לכולם!!

אלמרה

New member
../images/Emo39.gif שבת שלום לכולם!!

הערב אנחנו חוגגים לבני את השלמת התואר (עשה שניים במקביל כלכלה וחשבונאות) והוא כבר אקדמאי!!! לצורך זה אימו (גרושתי הראשונה) הציעה ארוחה משותפת וזה לא קרה מאז גירושינו לפני המון שנים. טוב לפני 7 חודשים ישנתי איתה באותו חדר אבל זה היה בנסיבות ממש ממש יוצאות דופן: הבן עבר ניתוח מורכב וקשה ואנחנו שמרנו עליו בחדרו בבית החולים. כעת למרות הניתוח ולמרות ש"חיטטו" לו במוח הכל בסדר והלימודים הושלמו בהצלחה רבה וכל מה שחברתו לא מצליחה להבין זה מדוע לא הסירו לו גם את מרכז הנחירות... אבל את זה הרופאים עוד לא למדו. אז שבת שלום לכם ונשיקות! אבא גאה!
 

אש אש

New member
../images/Emo49.gifאכן מרגש אבא'לה../images/Emo72.gif

הייתי מרימה לחיים איתכם אבל כל היום הייתי בחיפושים אחרי לימונצ'לו לא מוצאת בחנויות אוףףףף אז מזל טוב, ורק נחת דדי'לה
ושבת שלום
אש.
 

אלמרה

New member
את לא יודעת שאני היצרן הכי טוב של

לימונצ'לו? זה כבר כתוב בכל פורום אפשרי בתפוז... אני ממתין להבטחה של אחת שמגדלת עצי לימון והפרי שלה עומד להבשיל... ואז אכין את הלימונצ'לו מבציר 2004-5 בינתיים לחיים!! מתוקה@
 

שילה1

New member
אתה קראת לי?אצלי יש לימונים כל ../images/Emo8.gif

השנה,והמון! צריך את הקטנים האלה,לא?
 

אלמרה

New member
מתוקה: הקטנים הם להחמצה!!

ואילו את הלימונצ'לו מכינים מהלימונים הגדולים בעלי הקליפה העבה והצהובה ותמה... רק תגידי שיש לך איזה עץ... אני בא!
 

אש אש

New member
חחחחחח גם לי יש עץ לימון אז....../images/Emo140.gif

יש סיכוי שאלמד להכין לימונצ'לו? באמת שואלת.
אש.
 

אלמרה

New member
קלי קלות מתוקה!!!

לימונצ'לו ליקר העשוי מתערובת מסוננת של קליפות לימונים בשלים מושרים באלכוהול בתוספת סירופ סוכר ומים. מקור - ככל הנראה איטליה. מקובל להגישו בכוסיות קטנות בסוף הארוחה (דז´יסטיף - משקה קינוח). שימושים: בסוף/תחילת ארוחה, סתם ובעיקר לפני השינה. מרכיבים: 10-15 לימונים בשלים וגדולים. בקבוק שרף 95% כוהל נקי לשתיה, נמכר בכל סופר, תוצרת כרמל מזרחי בנפח 750 מ"ל או אחר. כוס וחצי סוכר או 350 גרם . מיים נקיים, רצוי מטוהרים. אמצעי הכנה: 2 צנצנות גדולות מזכוכית, כמו המכילות קפה (200 גרם), נקייה ושטופה במים רותחים. ההכנה: קולפים - מעל קערה גדולה - את קליפת הלימונים בקולפן ירקות או סכין קטנה וחדה, משתדלים דק ככל שניתן, רק את החלק הירוק/צהוב ולא לגעת ב"בשר הלבן". מעבירים את כל הקליפות, גם הקטנות ביותר, אל תוך הצנצנת וממלאים עד הסוף תוך הידוק. שופכים את האלכוהול הנקי מעל ועד לשפתיים העליונות של הצנצנת וסוגרים את המכסה. על מנת ליצור אטימות מלאה אפשר לצרף ניילון פשוט (ונקי) מתחת למכסה בעת ההברגה. מנערים במקצת על מנת שהנוזל יחדור לכל מקום, ומניחים במקום אפל וקריר למשך 10-12 יום. בתום התקופה, ממלאים סיר בינוני/קטן בכוס וחצי מיים, מוסיפים את הסוכר, מביאים לרתיחה ומקטינים את האש למינימום למשך עוד 10 דקות. מצננים ומקבלים סירופ סוכר. נוטלים בקבוק זכוכית (נקי) בעל פקק, ומתחילים למזוג לתוכו תוך שימוש בכלי מדידה, נניח 3 כוסות קטנות. מוזגים, תוך סינון (מהקליפות) את האלכוהול לכוס אחת, ממלאים במים את הכוס השניה ולתוך שלישית מוזגים סירופ סוכר. לתוך הבקבוק שופכים כל פעם כוס אחת, כך שמתקבלת תרכובת של 1/3 מים 1/3, אלכוהול 1/3, סירופ סוכר. באותו יחס משלימים עד למילוי הבקבוק. מאפסנים את הבקבוק בפריזר, זהו מקומו הטבעי ואל פחד בשל כמות האלכוהול בתוכו, הוא לא יקפא. אם נותר עוד אלכוהול מושרה, ניתן למלא בקבוק נוסף או להחזיר לאפסון, עד תסיימו לשתות את הקודם. אם נותר סירופ סוכר, יש לאפסן אותו במקרר בתוך בקבוק לשימוש עתידי. חסכו-מט: נותרנו עם לימונים מגולחים, אפשר להכין סורבה (מי שיודע – אני עוד לא), אפשר את כולם לסחוט למיץ ואיתו להשתמש להכנת לימונדה, כאשר 2 לימונים נרסק בבלנדר ונוסיף אותם כמות שהם למיץ הלימון הסחוט.
 

שילה1

New member
וגם:לסחוט לימונים לתוך תבנית הקפאה,

ולהשתמש ללימונדה .כך ישאר לימון לכל החורף..חח וגם-ריבת לימונים.על כך חשבת,אלמרה?
 

שילה1

New member
בטח יש לי...ועמוס מאוד!אוהבת לטפס

להגיע לטובים האלה,שבצמרת.
 

שילה1

New member
להורים ולבן-מזל טוב,בהצלחה!../images/Emo24.gif

מקווה שתהנו. אלמרה!סבורה שאתה נוהג באצילות נפש ראויה לציון. כל הכבוד לך!
 
עיקר העיקרים

נו?. אלא מה חשבת? שלא ישלים את התואר? עם גנים משובחים שכאלה היית יכול לחשוב בכלל על אפשרות אחרת?
אבל יותר חשוב הוא שהניתוח עבר בשלום. וכמו שאנו נוהגים לומר וכמו שדורות לפנינו אמרו: העיקר הבריאות
ומעל לכל שיהיה בן-אדם.
 

שרונהה

New member
הכל חשוב גם בריאות גם הצלחה../images/Emo140.gif

מברוק לבן שסיים את התואר. אני מאחלת לו הצלחה בהמשך דרכו. יש לכם אכן סיבה למסיבה. כל הכבוד שבשביל הבן, אתם כולכם מתכנסים יחד לחגוג, זה דבר נהדר... שיהיו לכם רק שמחות, הנאות, הצלחות, בריאות ואהבה אהבה קולה זמן
 
למעלה