שירשור קינוחים לערב החג

../images/Emo39.gifשירשור קינוחים לערב החג../images/Emo212.gif../images/Emo214.gif

שתפו אותנו אילו קינוחים אתם מכינים לערב החג
 

bali

New member
מנהל
עוגת מוס שוקולד ללא קמח ../images/Emo212.gif

זו העוגה המסורתית שלנו לפסח (והאמת שגם לימי הולדת, למרות שאני במגמת גיוון) עוגת מוס שוקולד של באלי המצרכים: 300 גרם שוקולד מריר לאפייה 100 גרם חמאה (או מרגרינה) 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) 8ביצים מס' 2 או 6 ביצים מס' 1, מופרדות. 2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום 1 מיכל שמנת מתוקה או שמנת צמחית 2-3 כפות אבקת סוכר אופן ההכנה: ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד. מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 משומנת ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש. את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. אם רוצים את העוגה פרווה מורחים מעל קצפת ריצ'. מקור המתכון: ענבל ברנר
 
מתכוני עוגות לפסח והגדה להדפסה.../images/Emo24.gif../images/Emo141.gif

מתכוני עוגות לפסח והגדה להדפסה מרתון מתכוני פסח - חזרת 2.ספרי מתכונים של שייפים ידועים שונים / אתרים שונים (בעברית) / שונות מתכונים - קינוחים ?מהי המימונה ?מהי המימונה חוקרים רבים שאלו את עצמם-מהי מימונה? מדוע חוגגים חג זה , ומהם מקורותיו .קיימים מס' הסברים שונים ותשובות מגוונות לשאלות אלה א. הסבר שנפוץ ע"י יהודי מרוקו היא במשמעות המילה "מימון" שפרושה אושר ומזל. קיום המנהגים והברכות בערב המימונה נועד להביא שנה מבורכת ומאושרת ב. הסבר נפוץ לא פחות רואה במימונה שימוש של המילה אמונה. החוגגים מאמינים שכשם שבני ישראל נגאלו בחודש ניסן , ע"י ה' במצרים מעבדות לחרות , כך הם עתידים להיגאל בניסן חוגגים את החג בגלל האמונה הגדולה בה' והציפייה לגאולה. זה ביום האחרון שבו אפשר להתפרק, אחרי שכל השבוע אכלנו מצות ג. הסבר נוסף קושר את חג המימונה עם רבי מימון -אביו של הרמב"ם, שנפטר עפ"י המסורת במוצאי חג הפסח (באיסרו חג). ומכיוון שלא מקימים הילולה בחודש זה(בזמן ספירת העומר)- עורכים את המימונה לזכרו ד. הסבר עפ"י המסורת , שהרמב"ם נולד בערב פסח , ונימול בצאת החג. ועל כן חוגגים את בריתו עם ה ה. חג הפסח הוא הרי אחד משלושת הרגלים. הרגלים מהווים מוקד שמחה, שקשור בפריון האדמה עפ"י עונות השנה. החל מחול המועד של חג הפסח לא משלימים את ההילולה (ספירת העומר). חגיגות המימונה באות להשלים את הילולת החג ו. הסבר שמובא ע"י נחום סלושץ, הוא שיש הקוראים לחג בשם "תימימונא". תמימון היא עיר יהודית קדומה בנאות מדבר סהרה. עיר זו נחרבה במאה ה15. עד היום נוהגים צאצאי הגולים ,שהוגלו מטואט להוסיף בסוף קריאת ההגדה "לשנה הבאה בתימימון ". מנהגי החג בערב המימונה נוהגים לערוך סבב ביקורים בין הבתים השונים החוגגים את החג. מנהג זה מקורו עוד במרוקו שם היה קיים סדר ביקורים קבוע והיררכי בעוד ובארץ סדר הביקורים הוא אקראי ומשתנה משנה לשנה. הסיבה לשינוי נעוצה בשינויים במבנה הקהילה היהודית ובירידה במעמדו של הקשיש בחברה המודרנית. שולחן המימונה תופס מקום מרכזי במנהגי החג והוא בולט בגוון הירוק שבו המסמל את בו האביב ותחילת הפריחה שולחן החג מאופיין במאכלים רבים שמסמלים תקוות ושאיפות. דג טרי בקערה מוקף בעלי חסה ונענע רעננים מסמל את השאיפה לפריון, לידו מניחים חלב, דבש וחמאה אלה סימלו במרוקו את הכמיהה לארץ זבת חלב ודבש. הצבע הלבן שהוא צבע נוסף דומיננטי בשולחן מסמל את האיחולים לשנה טובה הרבה דברי מתיקה הונחו על השולחן לשנה מתוקה וכן ממתקים שונים. בערב זה אין זכר למלח, פלפל, זיתים שחורים או חרדל, וכן בשר לסוגיו, מאכל מיוחד שמכינים אך ורק בליל זה של המימונה הוא "המופלטה". מאפה מבצק דק, מטוגן על מחבת בשמן, כעין חביתה בשינוי אחד - במקום ביצים משתמשים בקמח. את המופלטה טובלים בחמאה טרייה ובדבש. - המשמעות של "המופלטה" היא במעבר ההדרגתי ממצה ללחם במרוקו, בעל הבית, קיבל את האורחים בכניסה בברכת החג המסורתית :"תרבחו ותסעדו", שמשמעותו שתזכו להצלחה מנהג הברכה היה תפקיד בלעדי לגבר במשפחה, דבר שהשתנה במשפחות רבות בארץ בהן הבעל והאישה מקבלים את האורחים בפתח הבית, ומברכים אותם בברכת
 
עוגת פסח עם קוקוס

עוגת פסח עם קוקוס בס"ד 6 ביצים להקציף להפריד כוס סוכר חבילה מרגינה רכה כוס סוכר 5 ביצים צהובים 2 1/2 כוסות קמח קמח אבקת אפיה סוכר וניל חצי כוס מים לאפות בתנור עם צבע ורוד חצי כוס מים חצי כוס סוכר לעשות סירופ על הגז להצאות את העוגה חמה לשפוך את הסירופ להקציף את 50 קוקוס 50 אגוזים לא קצוצים קצת לערבב בעדינות לאפות קצת
 
קישור מעולה כל מאכלים לכבוד פסחחח

מה שצריך לעוגות של פסח, זה בעיקר הרבה מאד ביצים, כשהעיקרון המנחה הוא, שבמקום קמח יש בהן הרבה מאד... אוויר. אמנם הרבה אוויר, אבל זה לא מונע גם מהקלוריות להשתתף בחגיגה. לנמנעים מקטניות בפסח, באמת אין הרבה מה לאכול וכשנמאס מהמצה, אפשר להתנחם בחתיכת עוגה... או שתיים... או שלוש. או, בעצם... אפילו... ארבע! קישור מעולה כל מאכלים לכבוד פסחחח כתובות אינטרנט נילוות: קישור מעולה כל מאכלים לכבוד פסחחח כתובות אינטרנט נלוות: קישור מעולה כל מאכלים לכבוד פסחחח אתר ספר ווואלה לפסח
 
למעלה