תוכנית מקסימה בבית הספר

אהרוני4

New member
../images/Emo39.gifתוכנית מקסימה בבית הספר

שמחתי מאוד לשמוע שילדי בית הספר התחילו לעסוק בתוכנית המקסימה הנקראת בין אדם לאדם לאדמה. במסגרת התוכנית ילדי הרשומים לכיתה ו' וכל חבריהם יבנו מיני מוזיאון שישמש אותם ואת הדורות הבאים וילמד בצורה חוויתית כיצד חיו כאן בשנים עברו. כל שכבה בבית הספר תעסוק בנושאים היסטורים וגיאוגרפים הקשורים לסביבה בה אנו חיים. אין לי ספק כי שיעורים אלה חשובים הרבה יותר מכל שיעור מתמטיקה או אנגלית. רציתי להודות ללאה אהרונוביץ' שהגתה את הרעיון ופיתחה אותו עד לרמת הביצוע. בזכות התוכנית חלק גדול מתושבי היישוב מעורבים ברעיון של יישוב ירוק ואני מאחלת לבית הספר להוביל הלאה את החזון הירוק. בינתיים הילדים נהנים מאוד ...

leari22

New member
אבל לא ברור לי דבר אחד.....

מדוע הפרוייקט המדהים הזה בא על חשבון שעות לימודים קיימות???? הילדים לומדים מינימום שעות ביום והפרוייקט הזה "לוקח" שעתיים נוספות מדוע?? מישהו יכול להסביר לי ? מדוע לא מוסיפים שעות מעבר לשעות הלימודים הקיימות במערכת השעות?? ואינני שוללת חלילה את הפרוייקט וטיבו.

idopel

New member
זה לא "על חשבון" אלא העשרה ושינוי

הילדים מבלים מספיק זמן בהוראה פרונטלית יושבים בכיתה, וכאמור זה לא "לוקח" אלא נותן.

EliasEsty

New member
בעמ' 178 בארכיון יש פירוט

מלא של התוכנית. בשכבת ד',משום מה מספר הורים שמתנגדים מונעים את הפעלת התכנית. מומלץ לקרוא שוב ולחשוב פעם נוספת. חבל לפספס בגלל 30 ש"ח לחודש.

למעלה