חידון לשבת

בועז בר

New member
../images/Emo39.gif../images/Emo141.gifחידון לשבת../images/Emo39.gif../images/Emo141.gif../images/Emo39.gif

בסידור מרכז שולחן המפואר הזה יש לא מעט פרחים וירק... מי שיוכל לזהות כמה שיותר מרכיבים יזכה ב...
ו-

הירק:

בצל, בצל ירוק, כרוב, מלפפון, זית , עגבניה, חציל, פטרוזיליה, אפונה, גזר, פלפל , כוסברה, חסה מסולסלת,שום. הזר סידור הזה נראה מאוד גדול ומרשים, תמיד תהיתי על זרים-סידורים גדולים בשולחן שמוגש בו מזון ושאנשים יושבים סביבו - האם סידור שכזה לא מפריע לקשר עין ? , האם הוא יציב מבחינת הבסיס כך שלא יפול ? והאם הוא לא תופש תשומת לב מירבית כך שתפקידו ופך מנשוא לנושא ? מנסיונך מענין מה תוכל לכתוב בנדון, תודה מראש.

בועז בר

New member
../images/Emo6.gif עשית לי תיאבון עם פירוט הסלטים...

מבחינת יציבות אני דואג שהסידור יהיה יציב וכבד, כך שגם תזוזה פתאומית של השולחן לא תפיל אותו. (זה שבתמונה שוקל כ-8 ק"ג) תפקידם של סידורי השולחן הגבוהים מבחינה עיצובית הוא לתת את הרושם במבט הכללי כשנכנסים לאולם או לגן האירועים. הרושם הראשוני כידוע, הוא התופס את העין, ואם האורח סורק בבואו לגן את המקום ומה שיוצא לו מהפה זה WOW... הרי שבתור מעצב עשיתי את תפקידי
. אתה צודק בזה שסידור פרחים כזה מפריע משהו לקשר עין בין היושבים סביב השולחן. הקונספט הוא להרים את החלק הרחב של הסידור לגובה של כ-60 ס"מ, ואז הוא מעל קו הראיה. הבסיס שהוא צא יותר אכן מריע לראות את היושב ממול, אבל הרבה פחות מאשר המוסיקה שלא מאפשרת לך לשמוע גם את זה שיושב לצידך...
יש מחיר פרקטי ל'פנסיות' ולעיצוב של האירוע, וזה של מרכזי השולחן הוא הקטן. דוגמאות? בבקשה: בזמן החופה הקהל רואה בעיקר את ה... גב של צלמי הסטילס והוידאו. האורחות (והמארחות) עקודות בנעלי עקב, מחוכים ותסרוקות מאוד לא נוחות (אבל נראות מיליון דולר... או שלא
) החתן וחלק מהגברים עטויים בחליפות 3 חלקים בשיא הקיץ בגן פתוח
ועל המוסיקה המחרישה כבר דיברנו... סידורי פרחים מפוארים כאלה מזמינים לקוחות שרוצים את אפקט ה'שופוני יא נאס' "כמה השקעתי באירוע לכבודכם"... אנקדוטה שלא כ"כ קשורה, אבל אולי בעצם כן: לא מעט אורחים רושמים את צ'ק המתנה בסוף הערב ולא עם כניסתם. הטענה: רוצים לראות כמה האירוע היה שווה... כמה השקיעו, האם היה אלכוהול תוצרת חוץ וצ'ופרים כמו פירות פיצוחים להקה וכו', או שהלכו על הסטנדרט ו"חסכו על האורחים" ובהתאם לכך קובעים מה יהיה הסכום שנרשם על הצ'ק וישולשל לכספת

אוקי, אני מנסה:

שושן צחור ליליות (חייבת לומר שנראות כמו אוריינטל, אבל לא ראיתי אף פעם אוריינטל לבן) נץ חלב אלסטרומריה ליזיאנטוס ורוניקה תגית מובי דיק שרך קיסוס מגנית עלי ארליה עלי סייפן (?) ענפי הירק שנשפך על הכלי - לא זוכרת את שמו
אני קרובה לקבלת ה-
וה-
???

התכוונתי

ב"אוריינטל" לסטאר גייזר, ואולי באמת זה הוא בתמונה ולא ליליות...

בועז בר

New member
../images/Emo47.gifיפה מאוד../images/Emo70.gif אבל עדיין לא ../images/Emo106.gif...

בואי נבדוק:
שושן צחור
ליליות (אכן אוריינטל לבן שנקרא 'קזבלנקה'. הסטאר-גייזר הוא אחד מלא מעט זנים של אוריינטלים)
נץ חלב
אלסטרומריה
ליזיאנטוס
ורוניקה
תגית
מובי דיק
שרך
קיסוס
מגנית
עלי ארליה
עלי סייפן (?)
ענפי הירק שנשפך על הכלי - לא זוכרת את שמו
מצאת 14 מתוך 15 המרכיבים שזה כבר
וחסר לנו זיהוי נכון של 4 מהמרכיבים וה'אלמנט' הנוסף

האלמנט הנוסף

הוא, כמובן, הענפים החומים המסולסלים, ועם השם שלהם ושל שאר ה-
אשתדל לחזור מחר (אני שואפת ל-
!
)

בועז בר

New member
../images/Emo45.gifהנפוחים הם האסקלפטיאס-מובי-דיק,

בר הגביע הוא
נוסף שהפך ל
וכיסופית המדבר היא מה שטלי חשבה בטעות ל-ורוניקה. נשאר לנו זיהוי שני סוגי העלים וה'אלמנט'...

חברה

New member
החומים הגבוהים זה ערבה מסולסלת - מתה עליהם...

אבל למה יש להם - לאחרונה או תמיד - חלק עליון יבש וחום?

בועז בר

New member
../images/Emo45.gif נכון../images/Emo70.gif ערבה מסולסלת. החלק החום הוא

פשוט הקצה שמתייבש. אם קונים אותן טריות, לוקח הרבה זמן עד שמופיע היובש הזה. מה שמגניב בערבות, כששמים אותן בזר או סידור, אחרי זמן קצר הן מתחילות ללבלב ולהשריש... כל שאר הפרחים מחשבים את קיצם לאחור, והאופטימית הזו מתחילה לה בחיים חדשים...

בועז בר

New member
נותר לנו זיהוי של העלה הירוק הדק,

זה שנראה דומה קצת לעלה של סיפן. העלה הירוק הנסתר שטלי חשבה לארליה, הוא הקסנדו (ביפי קטן) ובאמת קשה לזהות אותו כי הוא כמעט ולא נראה.

למעלה