בחושה אגוזים וקינמון
בחושה אגוזים וקינמון החומרים 200 גר' חמאה בטמפ' החדר 1 וחצי כוסות סוכר (כ300 גר') 1 כפית תמצית וניל 3 ביצים 2 וחצי כוסות קמח (350 גר') 1 שקית אבקת אפיה (10 גר') חצי כפית סודה לשתיה חצי כפית מלח 1 כוס רוויון (240 מ"ל) 1, מחממים את התנור ל180 מעלות 2, מעבדים חמאה, סוכר, ותמצית וניל במיקסר לתערובת קרמית ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת אחת (לא מוסיפים עוד ביצה, עד שהקודמת לא נבלעה לחלוטין בתערובת) 3, מנפים יחד קמח, מלח, א, אפיה, וסודה לשתיה, מנמיכים את מהירות המקסר למינימום, ומוסיפים את תערובת הקמח לסירוגין עם הרוויון ב-3 פעמים (מתחילים ומסיימים בקמח מעבדים רק!!! עד שמתקבלת תערובת אחידה 4, מערבבים חצי כוס סוכר כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים גס יחד עם העוגה מתוך ששת מתוקים של קרין גורן כף קינמון מערבבים הכל יחדיו ומוסיפים לתערובת במקסר לעוד ערבוב קל עד שהתערובת אחידה, לא יותר!!!!!!! 5, יוצקים ל2 תבניות אינגליש קיק ואופים 35-40 דק' או תבנית קוגלהוף כ50 דק' יש לזכור שאם אופים בתבניות סיליקון , יש להוסיף 10 דק', ולפעמים יותר העוגה מוכנה כאשר שיפוד יוצא עם מעט פרורים לחים בהצלחה למען גילוי נאות העוגה מתוך ששת