בעיה עם מרקם בצק

טלי 234

New member
../images/Emo4.gifבעיה עם מרקם בצק

הי אחרי שפיסלתי קצת והתעסקתי עם הבצק סוכר, ראיתי שיש לי בעיה שחוזרת על עצמה...
כשאני מפסלת הבצק ממש דביק - אז אני עובדת עם קורנפלור ומעט CMC. הבעיה היא שאני כל פעם מוסיפה עוד קצת קורנפלור כי הוא ממש דביק ונדבק לידיים ולמשטח, ואז בסוף כשהוא מתייבש נוצרים סדקים
מה האיזון שצריך כדי שהבצק ייצא נורמלי?
תודה ...
 

net the jet

New member
עכשיו בקיץ זו בעיה. הבצק יותר דביק

תשתדלי להוסיף קורנפלור במידה שמאפשרת לישה נוחה, למניעת סדקים יש ללשו היטב ( אפילו אם זה לוקח זמן ) מומלץ לעבוד עם מזגן-זה עוזר ליבש את הבצק.
 

טלי 234

New member
תודה, דווקא לשתי יותר את הבצק

בגלל הקורנפלור וכשהרכבתי את הדובי הוא עוד נראה די בסדר, אבל כשהוא התיבש הוא התחיל להסדק
משערת שלפחות חברת החשמל תהיה מרוצה ממני הקיץ והמזגן יעבוד שעות נוספות...
 

net the jet

New member
זה בדרך כלל קורה לי כשאני לא לשה

מספיק. אם הבצק גמשי, זה לא יקרה כשהוא יתיבש.
 
ריבוי קורנפלור בהחלט גורם לסדקים

כשאת מעבדת את הבצק שימי את המינימום הנדרש כדי שהוא לא ידבק בצורה נוראית, אבל כל הזמן תחשבי שהמטרה היא כמה שפחות. לישה ועיבוד טובים של הבצק לפני הפיסול יעזרו למנו סדקים מסוג זה
 
למעלה