בקע לאחר קיסרי שני

../images/Emo4.gifבקע לאחר קיסרי שני

אני חודשיים אחרי לידה בניתוח קיסרי.לאחר שהיו לי המון כאבי בטן בסי טי בטן גילו שיש לי בקע קטן ללא כליאה. האם עלי לעשות ניתוח מיידית או שאפשר לדחות את זה ולחיות עם זה ככה? אני בפחדים וחששות גדולים מאוד.

בקע לאחר ניתוח

בקע בצלקת ניתוח קיסרי הוא לא מאוד שכיח, אבל בהחלט עלול להופיע כמו בכל צלקת ניתוחית אחרת. לרוב מומלץ לתקן את הבקע, דבר שכרוך כמובן בניתוח נוסף. אם אין כליאה של הבקע לא מדובר במצב חרום כירורגי שחייבים לנתח מידית, אלא לתכנן ולתאם מועד שנוח לך. הניתוח יכול להתבצע בגישה פתוחה או בגישה זעיר פולשנית (לפרוסקופיה). ניתן לתאם תור להתיעצות במרפאה אנדוסקופית 03-6974000 בהצלחה

../images/Emo35.gifאפשר לדעת

למה הכוונה גישה פתוחה אפשר לדעת? כי יש לי בטן גדולה עם שומן ולכן אני חוששת מאוד.

גישה פתוחה לעומת גישה לפרוסקופית

תיקון בגישה פתוחה אומר ניתוח דרך הצלקת הקודמת, פתיחתה מחדש ותיקון הבקע. תיקון בגישה לפרוסקופית כרוך במספר חתכים קטנים בדופן הבטן במקומות מרוחקים מהצלקת והנחת רשת וקיבועה לדופן הבטן באזור הבקע בצלקת. אצל אנשים עם השמנת יתר יש שיעור גבוה יותר של סיבוכים בפצע הניתוח וזה אחד השיקולים לטובת ניתוח זעיר פולשני-לפרוסקופי. אחרי שתבדקי ניתן יהיה לומר האם הבקע שאת סובלת ממנו מתאים לניתוח בגישה לפרוסקופית. בברכה

למעלה