דחוף ! לכל הווייבער'ס בפורום

../images/Emo4.gif דחוף ! לכל הווייבער'ס בפורום

אני רוצה לעשות כיסונים [קרעפלאך] לחג. שכחתי איך עושים בצק לגלגול במערוך. מי שיודעת אהיה לה, אסיר תודה. חג שמח ושנה טובה לכוווווולם!
 

yaely2

New member
מנהל
../images/Emo78.gif שנה טובה בן אהרון. ../images/Emo21.gif

לבן אהרון היקר שנה טובה, שיימלאו משאלות לבך לטובה. הזדמנות לברך אותך שיצליחו לך הקרעפלאך. המון שנים שכבר לא עשיתי קרעפלאך, כי בפעם האחרונה שהחזקתי מערוך הוא נשבר לי על ראשו של...........
יעלי
 

באיה

New member
אוף, יש לך מזל.........

התעייפתי כבר מלעבוד במטבח, אז התישבתי לנוח ליד המחשב, וראיתי את הS.O.S. שלך. אז הנה לך המתכון לבתק של הקרפלך: 3 כוסות קמח 2 כוסות מים רותחים 1/4 חב' מרגרינה קורט מלח ממתינים עד שהקמח עם המים הרותחים קצת מתקרר, לשים טוב על משטח מקומח. מחלקים את הבצק ל3-4 חלקים, משטחים עם מערוך, וצרים עיגולים עם כוס או מה שרוצים. שמים מלית כבד, או פירה וכו....... בהצלחה ובתיאבון
 

שרה16

New member
מתכון לקראפלך

קראפלך במלית עוף טחון מצרכים: למלית: 200 גרם בשר עוף מבושל (בהחלט אפשר להשתמש בעוף מכובס מהמרק). 1 בצל גדול קצוץ 3 בצלים ירוקים קצוצים דק (לבן + ירוק) 1/2 כפית פלפל שחור 1 כף פירורי לחם מלח לבצק: 11/2 כוסות קמח 1 ביצה טרופה 1 כף שמן 1/3 כפית מלח 1/3 כוס מים (בערך) אופן ההכנה: לערבב את הקמח והמלח בקערת מיקסר, להוסיף את השמן והביצה ולערבל כ 2 דקות ,להוסיף בהדרגה את המים עד לקבל בצק, ללוש 3 דקות (לא ללוש יותר מידי אחרת הבצק יהיה אלסטי וקשה לרידוד). לעטוף ברדיד ניילון ולהשהות מחוץ למקרר 30 דקות. לטגן את הבצל ב 5 כפות שמן עד שמזהיב (לא יותר מידי), בדקה האחרונה של הטיגון להוסיף את הבצל הירוק הקצוץ. להפריד את בשר העוף מעצמות סחוסים ועור ולקצוץ דק בסכין (אפשר במכונת בשר אבל לא במעבד מזון). לערבב היטב בקערה את בשר העוף הבצל והבצל הירוק כולל השמן במחבת, פירורי הלחם, הפלפל השחור והמלח. לחלק את הבצק למספר חלקים ולרדד כל חלק על משטח עץ מקומח ליריעה דקה ככל שניתן (מי שיש לו מכונה להכנת פסטה יכול להיעזר בה לרידוד). לחלק את היריעה לריבועים בגודל הרצוי, לשים בכל ריבוע כפית מלית עוף, לסגור למשולש, להדק את הקצוות, אפשר ע"י מזלג לקישוט ולהדביק יחדיו את קצוות המשולש. להרתיח בסיר מים עם מלח, לזרוק כל פעם מספר קרפלאך לבשל כדקה שתים מהרגע שהם צפים, לסנן ממים מיותרים. ניתן להגיש במרק או יבש בצרוף בצל מטוגן. (מתוך פורום מתכונים)
 
שי-WOW איזה בשלניות יש בפורום../images/Emo45.gif

בן אהרון - מנסיון שני המתכונים נהדרים! ומה בעניין הגפילטע פיש? תכין בהתאם למתכון שלי? שנה טובה וחג שמח לך איש...ורק שמחות
 
../images/Emo68.gif ידעתי חונתי, ויעלי ../images/Emo3.gif

שאפשר לסמוך עליכן. חונה - שתמצא חנייה ברגע המתאים. לאשר לי את המתכונים של באיה ו-שרה 16. תודה בנות ! חונה -2 מה זה הצלחה ? המתכון שלך לגעפילטע פיש? מתכון מנצח ! את המחמאות שאני מקבל מהבנים, מעביר מייד אלייך. יעלי - על שנתת לי רעיון לשימוש במערוך. עכשיו אני הולך להכנות. אחשוב במהלך הבישול, למי זכות הראשונים לקבל אותו על הראש. יש כמה מועמדים ראויים. שימי קסדה.....סתתתתתתתתתם ובלי קצת מוסיקה אי אפשר. הנה קישור לכמה שירים עבריים נוסטאלגיים, לשירה, בליל החג. חג שמח לכולם. ושנה טובה.
 
דו"ח מצב באיה.

מצב הקרעפלאך בכי רע. אכלו אותם בכל פה ! גידלתי שני כרישים בבית. אז ככה. שילבתי בין שני המתכונים, של הבצק. לכמויות שנקבת, הוספתי ביצה וכף שמן, כעצתה של שרה. הבצק התגלגל בקלילות מתחת למערוך. מסתבר שכמות הבצק שהכנתי וגם המלית, היו גדולים מצרכי לארוחת, ערב החג. מאחר ואני עצלן מטבעי, נמאס לי לחצוב עיגולים למלא במלית לסגור, לבשל. עשיתי קיצור דרך. ממחצית הבצק רידדתי שני עלים גדולים. מרחתי את המלית וגלגלתי לרולדה. בישלתי את שני ה"נקניקים" הללו, פרסתי לפרוסות. טיגנתי עם בצל קצוץ בתוספת רוטב עגבניות. הכל נעלם. וחונה'לה. מה שלא סיפרתי לך. המחזור הראשון של הגעפילטע. מבחינה צורנית ועמידות בבישול יצא 10. הטעם יצא קצת מריר, משום מה. חשדתי בבצל, הוא שנתן לדגים טעם מריר. הפעם התחכמתי. את הבצל שמתי בקערת מים. הכנסתי למיקרו לדקה. טחנתי עם הדגים. לא הוספתי סוכר, כי בצל מבושל הוא מתקתק. המרירות נעלמה כלא היתה ! משו משו ! אני גאה בכן בנות וגם בעצמי..
 

שרה16

New member
הטעם המריר כנראה מהמרה../images/Emo19.gif

אני שוטפת את הדגים טוב טוב!! ומוסיפה לעיסה בצל מטוגן. השילוב של הסוכר המלח והפלפל,מנטרל לחלוטין את הטעם המר.
 
אולי? שרה

אני קונה אצל אותו מוכר דגים, כבר למעלה מ 30 שנה. הוא כבר מכיר את השגעונות שלי. לראות את חלקי הפנים בשלמותם. מקפיד, להראות לי את המרה בשלמותה, לפני שהוא משליך אותה לפח. אני מבין הבודדים המבקש לצרף את חלקי הפנים, "ביצים" ו- "חלב." משמשים לי כתוספת לציר. הבנים אוהבים את זה. ואפילו רבים מי קיבל יותר. ככה זה כשאתה 'אבא פולניה' [לא טעות דפוס] חד הורי, שמגדל בנים בלבד. כך, שהסבירות היתה, שזה היה הבצל. קורה. ולמי שחובב דגים, הנה שעשוע קטן, לשעות הפנאי. [כאשר הדגים מתחילים לקפוץ, ללחוץ על העכבר. לקבל את רשת הדיג.] נסו לתפוס את דג הזהב. אם תצליחו... אל תשכחו רמקולים. זה גם מדבר.
 

yaely2

New member
מנהל
מכל הסיפורבסוף, אתה בא לפגישה ../images/Emo35.gif

 

באיה

New member
כל הכבוד על הקרעפלאך ../images/Emo45.gif

ומה עם הפגישה, בשום אופן לא? חבל מאוד.
 

Aדמונִית

New member
בן אהרון חג שמייח וטעים - בשושושו

שאף אף אחד לא ישמע..................אז, המתכון המנצח הוא............................הולכים לסופר/מאפיה/בוחרים - מניחים בעגלה............, וברגע הגדול.............בצ'יק - קוצפים להם קרפלך.......... במרק, בתבנית אפיה............ומישם הישר לצלחת........
לדעתי - זהו המתכון המנצח.
בתאבון..................
 

Aדמונִית

New member
וחוצמיזה.....שלום לכולם, מאוד

שמחתי לראות ולגלות את הפורום הזה............ואשמח להגיע להיות בחברתכם. שנה נפלאה לכולם.
 
שלך אדמונית, זאת השיטה ההונגרית...

"הוא קונה" או, "קניתי לבד" מה שנכון אצלי הכל יותר זול מהכרמל. חוץ מהאורנג'דה.
 

Aדמונִית

New member
בן אהרון...............אחת -../images/Emo24.gif

מתבונות הגיל.........כי בכל זאת יש אילו יתרונות לעשורים הנצברים לזכותנו...............................!!!!! זאת התבונה של........קניתי לבד, בחיי, אין לי מושג איך זה בהונגריה............חוץ משכנים הונגרים בילדות שלי - שמ'זה היו אנשים חמים וטובים - ואפילו למדתי לקשקש כמה מילים בהונגרית........., אני מ'זה כחול לבן................
 

לייציק

New member
שלום לך בן-בן ../images/Emo13.gif ../images/Emo13.gif

long time no see מה שלומך? ברוך בואך לפורומנו... שמחה לראותך כאן אתנו
. ראיתי גם שהכנת בעצמך קרפלך וגם געפילטע פיש ??? באמת כל הכבוד לך
זו חתיכת עבודה, העיקר שיצא מוצלח... ראיתי גם את היצירות היפות של סבאאורי... מה אומר, סוריאליזם במיטבו, ממש אהבתי... (בייחוד את השיח עם העיניים...). גם אני מנסה ללמוד איך לעשות עבודות כאלה במחשב ... לאט לאט... ונא לא לזלזל בהונגרים, את הפלפל הממולא הטוב ביותר שלי למדתי מאשה הונגריה ... ערב טוב לכן, בימבו, שרה, אממי, באיה, דני, אורה, מקסימה, חונה, מנורה ואדמונית החדשות שלנו
... ובראש יעלייייי החמודה
מקווה שלא שכחתי מישהו... שולחת לכם
גדול ........ ומאחלת לכוווולכם
שנה טובה
לכולכם שתהיה שנה שמחה ומבורכת ושתביא שלום עלינו ועל כל העולם...
לחיים ...
 

סבאאורי

New member
לייציק חג שמח

אני מניח שאת מתכוונת ל"שיח ביצים עין".ולא ל"עציץ ונפגע"- שזו עבודת רישום שלי ביד... בעזרת פוטושופ (אם יש לך) תוכלי לעשות המון דברים יפים. ברכות
 
למעלה