יש אפשרות להכין כמה בלילות של עוגות ולאפות אחת אחרי השניה או עדיף להכין את הבלילה ממש לפני ההכנסה לתנור (מה שאני בדרך כלל עושה), פשוט יש לי איזה חמש עוגות להכין. תודה
אני בכל אופן לא הייתי מפעילה תנור ביתי ליותר משעתיים ברציפות בשל החום הרב , אני הייתי מפצלת את האפיה ליומיים , 3 עוגות ו2 עוגות. בכל אופן לא את כולן ברצף. זו דעת.
הרבה פעמים מציינים במתכונים להוסיף את הקמח, לערבב רק כמה שצריך ומיד להכניס לתנור. אחרת הוא מתרכך מידי, אבקת האפיה מתחילה לעבוד במגע הראשון עם הנוזלים ומה שנקבל מעיסה שחיכתה, יהיה מע'פן לחלוטין.... (גם מנסיון), לכן מאוד לא מומלץ.
הקמח עד בליעה בעיסה היא שערבוב יתר מפעיל את הגלוטן שבקמח והעיסה יוצאת צמיגית. הפעלת הגלוטן נדרשת במאפים כמו לחם , שם הפעלת הגלוטן חיונית על מנת *להחזיק* את המאפה.