היי רציתי לשאול שאלה שוב....

  • פותח הנושא Hun1
  • פורסם בתאריך

Hun1

New member
../images/Emo4.gifהיי רציתי לשאול שאלה שוב....

יש אפשרות להכין כמה בלילות של עוגות ולאפות אחת אחרי השניה או עדיף להכין את הבלילה ממש לפני ההכנסה לתנור (מה שאני בדרך כלל עושה), פשוט יש לי איזה חמש עוגות להכין. תודה
 

beky1

New member
לטעמי עדיף טרי ממש לפני האפיה

אני בכל אופן לא הייתי מפעילה תנור ביתי ליותר משעתיים ברציפות בשל החום הרב , אני הייתי מפצלת את האפיה ליומיים , 3 עוגות ו2 עוגות. בכל אופן לא את כולן ברצף. זו דעת.
 
בהחלט כדאי בסמוך לאפיה

ברוה העיסות יש הקצפה של חומרים (ביצים למשל). הקצפה היא בעצם החדרת אויר לחומר ואם הוא מחכה זמן רב מדי הנפח פשוט יורד
 

Hun1

New member
תודה על התשובות גם ענו לי בפורום ה2

בכל אופן אני אכין רק שלוש עוגות היום בכל מקרה כי אני רואה שחסרים לי כמה דברים והסופר פה קצת רחוק לי מהבית. מקווה שיצא בסרר. ערב טוב
 
ומעוד סיבה:

הרבה פעמים מציינים במתכונים להוסיף את הקמח, לערבב רק כמה שצריך ומיד להכניס לתנור. אחרת הוא מתרכך מידי, אבקת האפיה מתחילה לעבוד במגע הראשון עם הנוזלים ומה שנקבל מעיסה שחיכתה, יהיה מע'פן לחלוטין.... (גם מנסיון), לכן מאוד לא מומלץ.
 
הסיבה בגללה אומרים לערבב את

הקמח עד בליעה בעיסה היא שערבוב יתר מפעיל את הגלוטן שבקמח והעיסה יוצאת צמיגית. הפעלת הגלוטן נדרשת במאפים כמו לחם , שם הפעלת הגלוטן חיונית על מנת *להחזיק* את המאפה.
 
למעלה