טיפול בחרדה

פייה 31

New member
../images/Emo4.gifטיפול בחרדה

לפני 13 שנה חוויתי התקף חרדה חמור מאוד, חיי השתנו בצורה קיצונית, הפחד שמא זה יחזור שוב סגר המון דלתות בחיי, הייתי בשני טיפולים שלא ממש עזרו באחד הטיפולים אחרי מלחמות קשות עם עצמי כי כשאתה נמצא בחרדה אתה מרגיש כאילו אתה כל הזמן צריך להיות בשליטה וטיפול תרופתי זה בעצם נותן לך להרגיש שאתה כבר לא, התחלתי גם טיפול תרופתי במשך שנה התרופה לא עזרה כלל ובנוסף גרמה להשמנה קיצונית ובעיות בשינה, מה שבעצם החמיר את המצב היום אני נמצאת בטיפול שנה ישנה התקדמות והיום עלה שוב נושא התרופות וזה כל כך מפחיד אותי וגורם לי להיסגר יותר שאלתי היא האם ישנה אפשרות לטפל בחרדה ללא שילוב של תרופות? תודה רבה

subtitles

New member
פייה יקרה.. ../images/Emo142.gif

תראי.. בואי אני אספר לך קצת על עצמי, אולי זה יעזור לך להחליט.. גם אני סובלת מהתקפי חרדה בסביבות חמש שנים. ההתקפים שלי היו חמורים ביותר ואף התאשפזתי בגללם כי לא יכולתי לתפקד. במשך 5 השנים הללו הייתי מטופלת אצל 4 פסיכולוגים\פסיכיאטרים ונעזרתי בהמון המון כדורים! אף אחד מהפסיכולוגים לא עזר לי ואף אחד מהכדורים לא עזרו לי.. עד שהגעתי לפסיכיאטר הנוכחי שלי, לפני כ-7 חודשים בערך, שהתאים לי את התרופה הנכונה בשבילי. הכדור (אנאפרניל) כל כך עזר לי! הוא שפר את חיי מקצה לקצה! מה שאני מנסה להגיד.. זה שאני סבלתי מהרבה כדורים שהחמירו את מצבי.. אך כשהגעתי לפסיכיאטר הנכון - הוא ידע מה להתאים לי. אז אם את נמצאת כבר שנה בטיפול.. ואת רואה שיש שיפור, אני אישית חושבת שאת יכולה לסמוך עליו ולנסות שוב לקחת כדורים.. אני באמת מבינה את הרצון שלך להיות בשליטה.. כי גם לי זה מאוד מאוד חשוב. אך כשזה הגיע למצב שכבר לא יכולתי לתפקד - כבר לא היה לי מה להספיד, והחלטתי כן לקחת כדורים, בתקווה שהפעם הם יעזרו לי - והם אכן עזרו. בהצלחה

dreadlox

New member
מה בעצם הסיכון בתרופות?

האם כדאי להעלות את נושא התרופות עם הפסיכולוג או לחכות שהוא יעלה? האמת, שלא נראה לי שיש בעיה לנסות כל דבר כדי להרגיש טוב יותר...

subtitles

New member
ממ.. ../images/Emo142.gif

אני לא חושבת שיש משהו רע בלקחת תרופות.. אך עדיין אני בעד לקיחת תרופות כמוצא אחרון. זה בכל זאת כימיקלים.. אך אם טיפול פסיכולוגי בלבד לא מספיק ויש סיכוי אפילו קטן ביותר שתרופות יעזרו.. לדעתי שווה בהחלט לנסות. בקשר לשאלתך.. אני מאמינה שאם הפסיכיאטר לא מעלה את האפשרות, הוא סבור כי ניתן להתמודד ללא התרופות. אך אם אתה מרגיש כי תרופות יכולות לעזור.. לדעתי רצוי להעלות את הנושא ולהתיעץ עימו.

ipsos

New member
שאלה לפייה יקרה

אני יודע שאת לא רופאה, אבל בכל זאת אולי את יודעת מה ההבדל בין סרוקסט לבין אנאפרניל?? אני אשמח אם נוכל לצור קשר,המייל שלי הוא: [email protected]

טיפול פסיכולוגי.

ניסית? לפי דעתי הוא כן יכול לעזור, אפילו מאוד. בהצלחה ורק שתרגישי טוב. אגב- לפעמים בחים צריך לנטול תרופות אפילו אם זה לפרק זמן מוגבל וזה לא כל כך נורא, תחשבי גם על זה. המודעות על חרדה ועל תרופות היא מאוד נפוצה היום אך אם את רוצה להמנע מתרופות מקסימום טיפול פסיכולוגי אולי כן יכול לעזור זה הכל תלוי ברמת החרדות שלך, איך את מגיבה אליהן ובאיזה פריקי זמן הם מגיעים. המון אהבה ורגיעה.

פייה 31

New member
טיפול תרופתי

כל הזמן יש מצב של עליה קטנה וירידה ענקית מה שגורם לי לעצבנות וחוסר איזון ולכן המטפלת הציעה שאולי ננסה טיפול תרופתי.

י רדן

New member
אני חושבת שבהחלט ניתן להעזר

בטיפול תרופתי אני לקחתי ועדין לוקחת קסנגיס.

כפי שכתבו פה

אני מאמינה שאפשר להתאים לך תרופה שתגרום לפחות תופעות לוואי ממה שתארת שהיה לך בעבר. תרופות יכולות לעזור והקושי הרגשי לקחת אותן הוא משהו שצריך לקחת בחשבון- תחושת אובדן השליטה שכתבת עליה למשל, אולי תחושה של אכזבה שלא הצלחת להתמודד בלי התרופות...אני חושבת ששווה לדבר על כל זה עם הפסיכולוגית שלך ולהגיע יחד להחלטה. כדאי גם לחשוב מה המשמעות של נטילת תרופות על הטיפול ועל הקשר ביניכן...

ורציתי להוסיף ../images/Emo39.gif

ששום החלטה לגבי תרופות היא לא בלתי הפיכה ולאחל לך בכל מקרה בהצלחה

למעלה