שוב מתחילה מחדש
New member
../images/Emo4.gif יניב ואיילת כזוג וכמנהלי תהליכים במשפחה
באחת ההודעות שהועלו כאן בפורום נכתב שחוסר המקצועיות של רחלי (אולי גם חוסר האמינות של הדמות), היא שהיא לא מטפלת זוגית מוסמכת ולכן לא צריכה לערבב בין התהליכים. אותה הודעה ליוותה אותי תקופה לא קצרה. משהו בה לא הסתדר לי ולא הצלחתי להבין מה. אתמול בערב ירד לי האסימון ואני רצה על הבוקר לשתף אתכם
אני מוצאת שיש מקום (ואפילו משהו שהוא מאוד חיוני בעיני) שהפסיכולוגית של הילד, או כל בעל מקצוע משמעותי בתהליך, יסייע להורים אם זה בהדרכה הורית או אם זה בטיפול זוגי. כמי שעוסקת בתחום וגם מנסיון החיים שלי, אני מוצאת שקשה לנהל תהליך כאשר יש תקיעות וחוסר הסכמה בין בני הזוג. קחו למשל את יניב ואיילת - הם סרבו להכיר בבעיה של עומרי. אבא של איילת סרב לקבל את ההתנהגות שלהם ולקח אותו לאבחון. זה הוביל לכעסים במשפחה ולמתח. בין איילת ויניב בעצמם יש לא מעט מתחים על הדרך בה כל אחד בחר ועל הדרך בה הם מטפלים כרגע בעומרי, מה שמוביל לקשיים בחיי הזוגיות של ההורים עצמם. בעיני כאשר מטפלים בילדים יש צורך ממשי לתת להורים עצמם כלים כדי ללמוד לעבוד בשיתוף פעולה וכדי לפתור חילוקי דעות. מה דעתכם? איזו המלצה אתם הייתם נותנים מנסיון החיים שלכם, לאיילת ויניב (וכמובן לכל זוג שנמצא בסיטואציה כזו או דומה לה)?
רק בשורות טובות
מיכל
באחת ההודעות שהועלו כאן בפורום נכתב שחוסר המקצועיות של רחלי (אולי גם חוסר האמינות של הדמות), היא שהיא לא מטפלת זוגית מוסמכת ולכן לא צריכה לערבב בין התהליכים. אותה הודעה ליוותה אותי תקופה לא קצרה. משהו בה לא הסתדר לי ולא הצלחתי להבין מה. אתמול בערב ירד לי האסימון ואני רצה על הבוקר לשתף אתכם