מה עושים

POOH*

New member
זה לא גדול...

אצלנו יש 40- ילד בכיתה מכיתה א'. המצב ברעות יחסית לבתי ספר אחרים באזורים אחרים הוא לא רע ואפילו טוב מרובם. שוב אין לי מושג מה קורה באזורי ספר בנגב למשל... ונכון שהמצב לא אידיאלי... אבל הוא לא יותר רע ממקומות אחרים... ובי"ס לא היה השיקול היחיד שקבע בשבילנו... כי שוב יש בי"ס דמוקרטי שמבחינתי הוא באופציה ראשונה [אם נוכל לממן ואם הוא מוצלח] אם לא נישאר בחינוך ביתי.. POOH

POOH*

New member
אבל...

גם השיקול הכלכלי הוא שיקול. כי מה שאתן לגיא ארצה לתת גם לילדים האחרים שיהיו לי. ולכן זה כמובן לא השיקול המרכזי אבל שיקול. ובאופן יותר ספציפי - אני בעד להקים מן מסגרת של חינוך ביתי משותף. כך שגם לאימהות יהיה קצת זמן חופשי. גם לילדים תהיה אפשרות [שבעיני היא חשובה] לאינטרקציה חברתית לי אמא [או אבא] ששומר ליד. וגם כמובן תהיה להם חברה רב גילית ומגוונת. הלוואי ופעם אצליח להיות שותפה להקמת משהו כזה... וכמובן שאם באמת תעברו לידינו אתם בין הראשונים ברשימה שאשמח לחנך את ילדיי עם ילדיהם [אם תרצו כמובן]. POOH

בתור אורבנית מושבעת -

קשה לי להבין איך אפשר לחיות במקומות מרוחקים (יש לי חברים שעברו לגולן, ולא נראה לי שהם מרוצים מההחלטה - עובדה שלא עוזרת לענייננו). על כל פנים, אפשר לעשות את זה פחות דרסטי, ולשכור במקום לקנות. לא נראה לי שעזרתי /-:

עוד דיעה שבאה מתוך ה"חור"

אהלן אמא של עפרי וטל. שמי מעין ואני גרה באחד החורים הכי רחוקים של הארץ, מאד מאד בצפון. אני יכולה להגיד לך שהגדרות ה"חור" מאז שהייתי ילדה (נולדתי כאן) ועד היום השתנו ללא הכר. תל-אביב וחיפה הן ממש במרחק יריקה מכאן (בטח אם ניקח בחשבון את כביש 6), וגם הרגשת הפרובינציה כבר עזבה אותנו מהמון סיבות אחרות. גרתי בתל-אביב וחיפה ושיקולי הקריירה דווקא החזירו אותנו לכאן, נגד רצוני. אחרי שילדתי הבנתי שאין מקום מדהים מזה לגדל את אלה. נכון, ההורים שלי קרובים ממש וזה לא תמיד קל, אבל זו עזרה אדירה! מערכת החינוך פה היא מהמעולה שאני מכירה ושומעת, רמת החיים והמחירים פה הם כאילו את גרה בארץ אחרת... מצד שני, בהחלט יש כאן "חוסר פרטיות" המאפיין מקום קטן. אין כאן שום אנונימיות. הצד החיובי של הדבר הוא באמת ההתגייסות הטוטלית לעזרה כשבאמת צריך אותה. לגבי התכל'ס, מקום ראשון בשיקולים הוא עבודה. אין לברוח מהעובדה שצריך אותה, ובאמת הצפון לא משופע במקומות עבודה, אם כי ניתן למצוא פה דברים רבים. לגבי הדיור - באופן מאד מאד תכלסי אוכל לעדכן אותך בכל עסקאות הנדל"ן שיש פה באיזור, באם זה יהיה רלוונטי. בהצלחה בכל מקרה! מעין

למעלה