מחפש מתכון לבלילה או עוף מטוגן בציפוי

קלאמרי

New member
../images/Emo4.gifמחפש מתכון לבלילה או עוף מטוגן בציפוי

יש טבול בבלילה ויש בפרורי לחם? איך מכינים את הבלילה אם?האם צריך לבשל את העוף ליפני??תודה לעוזרים
 

pirge

New member
עוף קריספי

עוף במעטפת פריכה-מדהים מאת:פירגה חלקי עוף בלי ה ע ו ר 3 ביצים כוס וחצי פירורי לחם מלח, פלפל שחור, אבקת שום, פפריקה. לטבול את חלקי העוף בתבלינים מכל הצדדים. בוללים ביצים במעט מים , או קטשופ, או רסק עגבניות, בעזרת מזלג. טובלים את חלקי העוף בביצים מכל הצדדים. טובלים את חלקי העוף גם בפירורי הלחם שיצופו היטב. יש להדק היטב את פירורי הלחם מניחים בתבנית אפיה מ ש ו מ נ ת. ופשר על גבי ניר אפיה. אופים בחום גבוה 190 מעלות כ- 20 דקות ללא כיסוי. מכסים בניר כסף ועוטפים את התבנית מכל הצדדים. אופים ע ו ד 4\3 שעה. בחום 180 מעלות. מורידים ניר וממשיכים להשחים את חלקי העוף. כ-רבע שעה. קריספי . טעיםםםםםםםםם תהנו
 

pirge

New member
עף בטחינה וסילאן בציפוי פירורים

עופות ברוטב טחינה וסילאן-אפוי בפירוו pirge / בישול לילדים ו 11:03 | 02/05/06 עוף בטחינה סילאן אפוי בפירורי לחם מקור:פירגה. 6-8 חלקי עוף מרינדה: 3 כפות טחינה גולמית 3 שיני שום כתושות 4 כפות סילאן 2 כפות קטשופ כף רוטב סויה כף פפריקה גדושה מלח פלפל לערבב ולטעום. לשפר טעמים. לגלגל היטב את העוף במרינדה לצפות בפירורי לחם ולהניח על ניר אפיה בתבנית אפיה. אחרי שעה לחמם תנור ל-180 מעלות לכסות היטב את התבנית בניר כסף ולאפות כשעה וחצי. אפשר אחרי 50 דקות להפוך את חלקי העוף—אבל בזהירות,שהפירורים לא יפלו. לפני הארוחה להוריד את הניר ולהשחים 8 דקות. אפשר להניח תפוחי אדמה בקליפתם משוחים בשמן זית עטופים היטב בניר כסף ליד העוף שיאפו גם הם שעה וחצי. בהגשה זורים עליהם מלח וזהו..... chli המקסימה הכינה במקום עם טחינה...עם חמאת בוטנים והתוצאה התקבלה מצויינת. תהנו
 

ג יל י

New member
פירגה, אני ממש אוהבת את העוף הזה. הכנתי אותו

בעבר מס' פעמים ותמיד היה ממש מוצלח.
 

pirge

New member
צודקת בהחלט. מוצלח . תכיני ותהני../images/Emo24.gif

 

קלאמרי

New member
ראיתי בטלויזיה שטובלים עוף בבלילה ולשמן לטיגו

לטיגון ?איך העוף ניהיה מוכן ליפני הציפוי תוך 2 דקות???ז.א חלקי עוף משהו לא מסתדר לי??...
 

קלאמרי

New member
ברור שטיגון עמוק אבל הגיוני שהעוף יהיה מוכן ב

בזמן שלא משנה מה מצפה אותו ,יהיו באותו הזמן אכילים??אני ממש לא מבין גדול
 

Master Stav

New member
משהו סתווי

מבשלים את חלקי העוף לפני .... לבלילה : 1 בקבוק בירה 8 כפות קמח מלא חצי כפית מלח 1 כפית אבקת סודה לשתייה 2 כפות סויה ערבב ...תן לבלילה לשבת במקרר שעה וחצי ... טבול את העוף שהצטנן בנתיים.... ולטגן
 
../images/Emo71.gifהסוד שלי לעוף פריך כזכוכית...

לבלילה הבסיסית (מים+קמח תפ"א\רגיל,ביצה,מלח פלפל) להוסיף תפ"א אחרי שנקצץ לריבועים קטנים בבלנדר!! לא לשכוח לסחוט אותם מהמים היטב לפני שמוסיפים לבלילה!
לטבול את העופות ולטגן טיגון עמוק..אגב אני ממליץ על בישול של חלקי העופות לפחות 20 דקות עד חצי שעה בהתאם לעובי. הטעם והפריכות? חלום...אגב באותה בלילה אפשר לקבל שניצל "צ'יקן סלקט" כמו במקדונלדס! למות מהפריכות...
 

bigjack

New member
חייבים לבשל את העוף לפני הטיגון

אני מכין כנפיים בסגנון קנטאקי פרייד צ'יקן ולפני הציפוי והטיגון אני מבשל את העוף כרבע שעה במרק פטריות או בצל. הציפוי שאתה מחפש לדעתי הוא טמפורה שזו תערובת על בסיס קמח מיוחד ומים קרים. ניתן להשיג קמח לטמפורה בחנויות מתמחות ובטיב טעם.
 

bigjack

New member
../images/Emo71.gifכנפיים מצופות ומטוגנות

כנפי עוף מצופות ומטוגנות BIGJACK מצרכים: 1 ק'ג כנפי עוף נקיות מהשפיץ ומחולקות ל-2 3 ביצים 2 כפות קטשופ 3 כפות צ'ילי מתוק 2\1 כוס קמח 1 חב' פרורי לחם מוזהבים מלח 1 כף פפריקה מתוקה או חריפה 1 כפית כורכום 2-3 כפות אבקת מרק עוף או פטריות מים רותחים שמן לטיגון ההכנה: מרתיחים מים בסיר עם אבקת מרק, מבשלים את הכנפיים כ-15 דקות, מוציאים ומסננים היטב. מערבבים בצלוחית את הביצים, צ'ילי מתוק וקטשופ. מערבבים בצלוחית שנייה את פרורי הלחם והתבלינים. שמים את הקמח בצלוחית שלישית. מחממים את השמן, טובלים כל כנף הקמח, אח'כ בביצים אח'כ בפרורי הלחים ומהדקים היטב את הציפוי. מטגנים עד להשחמה טובה ומסננים מהשמן. אפשרי גם עם שוקיים (פולקה)
 
"שייק אנד בייק" (רות סירקיס, המטבח בהנאה)

אמנם ותיק, אבל תמיד מצליח: חומרים - 1 עוף במשקל 1.5 ק"ג (מחולק, אני משתמשת רק בכרעיים) ציפוי הפירורים: 1 כף קמח 1/2 כף עמילן תירס 7 כפות פירורי לחם 1/4 כפית אבקת שום 1/2 כפית אבקת בצל 1 כפית פפריקה מתוקה 1/4 כפית פלפל שחור 1/4 כפית סוכר 1/4 כפית מלח מערבבים בקערה/צלחת את כל חומרי הציפוי. בשקית נילון שמים כשליש מהתערובת. מרטיבים 2-3 פיסות עוף במי ברז, מנערים את עודף המים ומכניסים לשקית. סוגרים את השקית ומטלטלים אותה היטב. חוזרים על הפעולה עם יתר העוף. אופים בתנור בחום של 200 מעלות ל- 40-50 דקות. לא להוסיף מים ולא לכסות. יוצא מדהים!!
 
למעלה