סלומוניקו 1 וסלומוניקו 2

הבית ברחוב שלוש

מי ראה? מסופר על משפחה דוברת לדינו העולה ממצרים בשנות המנדט ומתיישבת בדרום תל אביב. שייקה אופיר ,האשכנזי בסרט, מחזר שם אחרי גילה אלמגור (דוברת הלאדינו....) וכולם מסתלבטים עליו בלאדינו כי חושבים שהוא לא יודע. אך בסוף הוא מפתיע אותם בלאדינו עסיסית... מעניין כי יוסף שילוח הפרסי בדרך כלל מדבר לאדינו צחה... בתחילת הסרט יש את נעימת הפתיחה "ממה יו טנגו ויסטו"

רותי ב.

New member
ראיתי, ומאד אהבתי את הסרט.

גם גילה אלמגור בסרט אחר (ששכחתי את שמו) למדה לדבר לאדינו, לפחות את התפקיד שהיה לה.

והיא דיברה במבטא

שהייתי חושב שהיא מיוון או תורכיה. זו גדולתה של אלמגור -להיות אותנטית

../images/Emo4.gifסלומוניקו 1 וסלומוניקו 2

אהבתי את סלומוניקו 2, כשהילדים עזבו אותו לאנחות ושלחו דחפור להרוס לו את הבית. הנכד שלו הפך ל"פזבנק"... סלינקר קלקל אותו... אבל בסוף ניסו לשדך לו את אלמנתו של עוזיאל... בבית כנסת שלוש

רותי ב.

New member
רגע, אז איך אתה יודע

דווקא מילים כמו ´פזבנק´, וכאלה, ואנחנו פה לכבודך מתרגמים לעברית? ובלי קשר לסרט הזה, מי זוכר את סרטי אליקי???? היו המון, ´הגיל היפה ביותר´, ועוד ועוד.... לא בשביל הלדינו, כמו בשביל ההתרפקות על הנופים של יוון, אהבתי אותם. זה היה כאילו לראות את הסיפורים שאבא סיפר. (בעיקר על הנופים, פחות על כל השאר)

gingit1

New member
אליקי

הייתי דלוקה עליה כילדה, ראיתי את כל הסרטים שלה, כשהייתי ביוון לפני 10 שנים ניסיתי לקבל מידע, כולם שם מאוד אוהבים אותה, מאוד מכובדת, חבל שנפטרה. איפה אפשר למצוא את הסרטים שלה?

רותי ב.

New member
הלוואי והייתי יודעת איפה אפשר למצא

את הסרטים. אנסה לחפש עליה חומר באינטרנט. גם אני ראיתי את כל הסרטים שלה.

פיפיטה

New member
אליקי.... אני זוכרת שבילדותי...

הלכנו לסרטים של אליקי של חוזיליטו וגם סרטים טורקיים. אליקי תמיד הייתה עם מגף לבן ומיני. באותה תקופה גרנו בלוד והיה לנו בית קולונוע שנקרא קולנו חמישה (רוזה את זוכרת?) היו לו שני אולמות אחד סגור ואחד תחת כיפת השמיים לקיץ. בימי שישי לאחר סיום עבודות הבית היו נאספות כמה מבנות המשפחה והולכות לסרט או טורקי או של אליקי וכמובן חוזילטו. חוויות ילדות....

RORGAD

New member
הי ג´ינג´ית קומו אסטאס../images/Emo24.gif

אני יודעת שלענק הוידיאו יש סרטים ישנים מאוד תכנסי לאחד הסוכנויות שלהם ותבדקי, ככה אני קניתי מהם את חלף עם הרוח, הסרט של כל הזמנים, כשעברתי ניתוח בבטן שכבתי במיטה בערך חודש ימים, והבת שלי היתה מביאה לי הרבה סרטים מהם, ודווקא סרטים ישנים שמאוד אהבתי בילדותי ובבגרותי. לא ידעתי שהיא נפטרה, אבל בטח שהיתה מאוד מבוגרת, אם אני הייתי ילדה, והיא כבר שחקנית ותיקה בהחלט היא נפטרה בשיבה טובה. אני מקווה שזה כך. אחד הסרטים היותר חביבים היה אם את זוכרת שהיא היתה על אונייה עם מלחים, זוכרת?

אורנה 1

New member
אליקי...ג´ינג´ית

אני מאוד אהבתי את הסרטים של אליקי. אני גם זוכרת אותה בסרט עם המלחים ונדמה לי כי יש איגוד הסרטים או איזה ארגון כזה. תחפשי בדפי זהב איגודים העוסקים בסרטים ואולי תוכלי לקבל מהם הכוונה איך ניתן להשיג או למצוא את הסרטים שלה.

אני יודע ביטויים

אך לא משפטים שיוצרים שפה. כפי שאמרתי בלאדינו כבכל שפה יש מילים נהדרות ומילים גסות. ומה זה: סון וורקאס ?

רותי ב.

New member
אהמממממ

וורקאס = גוארקאס = שד, או ב´חיבה´ שד משחת, או ביטוי שמתאר אאאממממ נניח ´מכשייפה´, (ברבים, רשמת את זה). אז תלוי בהקשר.

אורנה 1

New member
סון וורקאס...

כמו שרותי אמרה אפשר לומר שדות משחת...תלוי באיזה הקשר אתה משתמש בביטוי ואם בלשון העם הכוונה היא - סון=הן וורקאס=ממזריות. כשרוצים לתאר חריפות, פלפליות, תוססות, יודעות להסתדר בכל מצב. אי אפשר לעבוד עליהן כי הן פיקחיות. או כאלה שיודעות לסובב את האנשים על האצבע הקטנה... יודעות להשיג מה שהן רוצות, אחרון חביב - בעלות לשון חלקה ושנונה שיודעות לקנות את האנשים במילים.

"את הבית שלי? בשתי ידיין שלי בניתי"

אוחחחחחח... סלומוניקו 2 הידוע יותר בשמו "יהיה טוב סלומוניקו", אני רק רואה את הכתוביות של ההתחלה כבר נפתחות לי ארובות העיניים. לא יכול לראות את זה הורס לי את החיים. המצחיק הוא שעכשיו השחקן הזה...המממ...המממ... שכחתי את שמו, שיחק לא מזמן בפרק של סיינפלד בתור "שלמה המוביל".

gingit1

New member
פפיניקו

השחקן הזה - סלומוניקו - הוא ראובן בר יותם

למעלה