שאלה מעניינת

Gisele

New member
../images/Emo4.gif שאלה מעניינת

אני גרה בצפון בבניין רב קומות בקומה ה25. יש לנו בבית ממ"ד אבל השאלה שלי היא כזאת: אם חס וחלילה
פוגע טיל בבניין שלי (אגב נפלו כמה טילים לא רחוק פה באיזור כבר במלחמת המפרץ...) מה בעצם קורה לבניין? נאמר לנו כשקנינו את הבית ששורת הממ"דים נשארת בנויה ולא תקרוס במקרה של פגיעת טיל, רעידת אדמה וכדומה אבל איך זה הגיוני שבקומות כאלה גבוהות עם פגיעת טיל זה ישאר עומד? אם יש למישהו מושג אני אשמח לשמוע..

seeyou

New member
מה בעצם קורה לבניין?../images/Emo103.gif

אני מבין שהבעיה עם החבר הסתדרה... בקשר לבית השאלה האם את בבית בזמן הנפילה או לא... זוכרת את התאומים? נניח שטיל לא יגרום נזק כפי שגרמו המטוסים בניו יורק...אבל הם כמים ... הביניין אולי יצא עם קצת שריטות...אבל רוב האנשים.....נפגעו-פחות או יותר מה עוזר מצב הבניין?ליורשים? רציני יותר.. ..."נאמר לנו כשקנינו ..."....לא להאמין לאף אחד...לבדוק את פוליסה ביטוח או לגשת באופן פרטי ולהוסיף את הסעיפים הרלוונטים!

אלדד27

New member
הרעיון בממ"ד

הוא שמדובר ביציקות בטון מחוברות יחד וקשה מאוד להפיל אותן. טיל שיפגע ישירות בנקודת תורפה יכול תיאורטית לגרום גם לכל הבניין להתמוטט, אבל קשה מאוד לעשות את זה. זו צריכה להיות פגיעה מדוייקת בקומה מאוד נמוכה. טילי קרקע קרקע צונחים בזווית קרובה מאוד לזוית ישרה, והם נוהגים "לגלח" קירות ולא כמו במקרה של התאומים, להיכנס בצורה אופקית בבניין. מעבר לכך, מה שקרה בתאומים הוא התכה של הפלדה שהייתה בקירות הבניין, כתוצאה מדלק המטוסים שבער בפנים בטמפרטורה של אלפי מעלות. היסודות בקירות פשוט נזלו, והבניין קרס על עצמו. זה לא יקרה בטיל, כי טיל מתפוצץ, ולא מבעיר בניין באלפי מעלות צלסיוס. בקיצור, ממ"ד הוא בטוח מאוד, באופן יחסי; גם מקלט אטומי לא ישרוד טיל גרעיני שיפגע בו פגיעה ישירה. הכל יחסי.

xflil

New member
../images/Emo45.gif

במקלט אטומי טיל לא יכול לפגוע
(מהסיבה שהוא ממוקם המון קומות מתחת לאדמה)

אלדד27

New member
באמת?

יש לי זוג מכרים שגרים בשוהם. יש להם בית פרטי ומקלט אטומי. כמה "קומות מתחת לאדמה" אתה חושב שהם חפרו בשביל המקלט? יש לי סוד: אפילו לא קומה אחת. המקלט מצוי ישירות מתחת לפני הקרקע.

xflil

New member
אויש באמת.....

ואתה תמים חשוב שבמקרה של הפצצה אטומית זה יעזור? אולי לא חדיר קרינה אבל הוא יעוף לאלף עזאזל זה כן..... מקלט אטומי, רציני אני מתכוון.... כמו למשל במטה המטכ"ל בת"א (אבא שלי עבד שם פעם וספר 72 מדרגות)

KiCKAs5

New member
חשוב להבהיר דבר אחד

שכבר נאמר , ממ"דים , ממ"קים ומקלטים למיניהם לא תוכננו לספוג פגיעות ישירות , נקודה. ככה שאם הבניין שלך יספוג פגיעה ישירה מטיל חמוש בראש חץ קונבנציונלי (חומר נפץ) יש סיכוי דיי גבוה שהבניין יקרוס , אבל זה תלוי בהמון גורמים כמו מקום הפגיעה , הנזק שיגרם לקורות התמיכה ויסודות הבטון וכמובן , צורת הבניה ואיכותה. אבל השאלה החשובה היא מה יקרה לממ"ד , במקרה של פגיעה ישירה במבנה וקריסה , הממ"ד תוכנן לעמוד באופן עצמאי גם עם הבניין קורס סביבו מכיוון שהממ"ד נוצק כיחידה ניפרדת ועצמאית משאר המבנה והוא עשוי בטון מזויין בעובי של 20 -25 ס"מ כך שהוא אמור להשאר עומד. לעמות זאת , במקרה של פגיעה ישירה בממ"ד או ממ"ק , הסיכויים שמי שבפנים ישרוד שואפים לאפס בכל סוג של ראש חץ , רק מקלטים מסוימים מסוגלים לספוג פגיעה ישירה ולא לקרוס או להיחדר. אגב , יש הרבה דברים שתלויים בשנת הבנייה של הבניין כי חוקי הבניה של המרחבים המוגנים השתנו במהלך העשור האחרון באופן דראסטי בהתאם לאיומים.

למעלה