שאלה

../images/Emo4.gif שאלה

שלום ברצוני לפתור סוגייה בעייתית שניתקלתי בה ואשמח אם אוכל לקבל תשובה בנושא. השאלה היא לגבי לחן של יצירה: מי מוגדר מלחין היצירה ובעל הזכויות על הלחן - האם מי שהלחין את המלודיה של השיר או מי שחיבר על המלודיה את ההרמוניה? תודה

handlessman

New member
אני משער...

דבר ראשון - למה שמי שהלחין את המלודיה לא יהיה גם זה שהרכיב עליה את ההרמוניה? לא בהכרח שזה הולחן ע"י מלחינים שונים... דעתי האישית היא שאפילו כדאי שמי שמלחין ייעשה את זה עד הסוף, כי אם הוא הלחין את המלודיה אז רק הוא יודע בדיוק מהי האווירה שהוא ניסה להעביר, ועל כן רק הוא יוכל לחבר למלודיה הרמוניה תואמת. ובקשר לשאלה עצמה - בעיקרון, אם היו שותפים שני אנשים בתהליך ההלחנה, אז למה ששניהם לא ייקראו המלחינים של השיר? ניתן לראות בכל מיני מקומות קרדיטים על שירים / יצירות שרשום בהם שלשיר / יצירה יש יותר ממלחין אחד.

א. תודה

ב. המקרה הוא של מישהו שמלחין ללא ידע מוזיקלי וללא כלי נגינה ומלחין בראש ועל כן עובד עם אנשים שמסייעים לו להוציא את ההרמוניה לשיר. המלודיה קיימת ושלימה והשיר קיים ללא הרמוניה והיא הקו המנחה של השיר, השאלה היא האם נגן שמוציא הרמוניה נחשב כמלחין נוסף של השיר, כיוון שלמלודיה אפשר להוציא מספר הרמוניות... שוב תודה

SHEX

New member
כעקרון..../images/Emo95.gif

אם אני מבין נכון את המקרה שאת מנסה לתאר, הייתי אומר שמלחין המלודיה הוא המלחין, כי גם אם מישהו אחר השמיע לו כל מיני אקורדים, בסופו של דבר הוא זה שחיבר הכל ובחר איך השיר יישמע ובאיזה אופי. אבל הכי הגיוני זה באמת שיהיה רשום יותר ממלחין אחד, או שמלחין המלודיה יהיה המלחין ויהיה מצוין שהלחן נכתב בעזרתו של מישהו נוסף..

handlessman

New member
מסכים...

אמרת שלמלודיה אפשר להוציא מספר הרמוניות. ודווקא בגלל זה, לאותו אחד שהוציא את ההרמוניה הספציפית מגיע קרדיט. ואז רק נשאלה השאלה אם לתת לו ולמלחין של המלודיה קרדיטים שווים, או לא...

למעלה