שאלות שאחרי הגבס...

hanash

New member
../images/Emo4.gifשאלות שאחרי הגבס...

שלום, הורדנו אתמול את הגבס ועברנו לנעליים על דניס בראון (מטופלים בעפולה אצל ד"ר בור) יש לנו מספר שאלות ומאוד נשמח אם מישהו יוכל לשתף אותנו ולענות לנו מנסיונו: 1. גילינו שיש הפרשה נוזלית קצת צבהבה (ברמת של רטיבות קלה , לא נזילה) מהחתך של חיתוך גיד אכילס- האם מוכר? עובר? מה עושים? אנו בינתיים מחליפים לו גרביים פעמים ביום כדי שלא יתפתח זיהום או משהו אחר. 2. מסתבר שהאצבעות בקצה הרגל (זרת+קמיצה) כפופות פנימה(למטה) ב-2 הרגליים-ככל הנראה תוצאה של הגיבוסים-האם חוויתם? האם עובר? האם צריך לעשות משהו. ? 3. שאלה אחרונה...האם הילד מצליחים ללמוד להתהפך יחד עם הדניס בראון והאם זה קורה מאוחר מהרגיל. תודה שלומי חנה

גווניבר

New member
שלום לכם

2. כנראה צורת האצבעות היתה כך קודם. גם לי הן כפופות, וגם לקלאברים אחרים. ניתן לנסות לישרן בעדינות, בעיסוי עדין מידי יום. 3. כן. ההתפתחות המוטורית שלי הייתה מהירה בהרבה משל אחי. אל דאגה.
בהצלחה בהמשך!

טאניוש

New member
1.לא נתקלנו

אבל אצלינו הגבסים נמשכו חודש נוסף אחרי הניתוח (3 שבועות+4 שבועות) כך שיכול להיות שהחתך החלים כשהיינו בגבסים ולכן לא ראינו את ההפרשה שעליה אתם מדברים. בכל אופן, הייתי מרימה טלפון לרופא. 2.האצבעות- לא שמתי לב, מבטיחה לבדוק בקפדנות כשאחזור הביתה. 3.לאון עוד לא מתהפך (5 חודשים+), אבל לדעתי אין קשר לדניס בראון- הוא דוקא "הופך" את הרגליים (ומסתובב יופי מצד לצד) אבל היד נתקעת לו
. מה שכן בגלל האימונים עם הגבס והמכשיר שרירי הבטן והרגליים שלו מרשימים מאד
, ואתמול באמבטיה הוא הצליח להתיישב! רוב הילדים בגיל שלו עוד לא עושים את זה.

מזל טוב

2. עודד ואני לא זוכרים שום הפרשה. הייתי מתקשרת לרופא. 3. האם בזמן שאיתמר היה עם גבס האצבעות היו חופשיות? בכל מקרה הייתי מרימה אותן כדי שיכיר את התנועה הזו, גם כל ערב הייתי "פותחת" אצבע אצבע שוב ש"יכיר" ת התחושתיות של האצבעות. (אני לא חושבת שעשיתי את זה מספיק אם אושרי, היה מגיע לו יותר). אנסה להסתכל עם יש לנו תמונות של הרגליים מהזמן הזה. בכל מקרה הזרת והקמיצה באמת פיציות ומקופלות יותר גם אצל מבוגרים לא?- סתם תהיה. 3. בגיל שלושה וחצי חודשים אושרי התחיל להתהפך מהבטן לגב. הוא עשה זו כמה ימים והפסיק. בזמן שהיה בלי הנעליים. בגיל חמישה וחצי חודשים הוא התהפח לשני הכיוונים עם הנעליים. אושר גדול. אני לא זוכרת שהיה לו קושי להבין איך מתהפחים עם הנעליים. נגיד אולי בפעמים ספרוות ראשונות אולי הוא התאמץ יותר למצא את הנקודה שיהיה לו בה קל יותר אך מיד הוא קלט.

hanash

New member
דיברנו עם הרופא...

התברר שההפרשה אינה מחתך גיד אכילס אלא משיפשוף / פצע לחץ שהתפתח ד"ר בור ביקש שנסור איליו מחר בבוקר כדי שיסתכל ..בכל מקרה בינתיים אמר להסיר לו את הנעליים ושיהיה בלי כלום [ממש מוזר לרגע לראות אותו "ערום"ברגליים] אנחנו קצת מודאגים ומחכים לבוקר מחר כדי שד"ר בור יסביר וירגיע. בקשר לאצבעות..ד"ר בור אמר : "אל תדאגו ..יסתדר" זה ככל הנראה מהגיבוסים ויעבור. תודה על כל העצות זה עוזר ומחזק להתראות

hanash

New member
תודה, אך...

חשוב להדגיש שאנו לא חושבים, וגם הוא לא חושב שהוא מסכן הוא מתמודד יפה ןאנחנו קצת מודאגים אבל אופטימים

hanash

New member
תשובה מהרופא

היינו אצל ד"ר בור הוא הסתכל, די רגוע (כמו תמיד) במקור להפרשה הוא רגישות בעור באזור המחבר את כך הרגל לשוק, בור לא היה מודאג יתר על המידה והניח שזה יסתדר ומייד ...נעלנו חזרה את הנעליים. אנחנו נאוור לו קצת ונקווה שיתגבר על בעיות רגישות העור. האם מישהו חווה ארוע דומה של רגישות (יש אזור קצת אדמומי, שפשוף קל שהפריש נוזלים. עכשיו לאחר לילה ללא נעליים קצת יבש ונרגע. נראה מה יהיה אחרי החזרת הנעליים.
יום עצמאות שמח לכולם

אנחנו גם נתקלנו בתופעה זו

והישתמשנו במישחה קרם לעור בשם אקווס לבן לא צריך מירשם רופא יש בסופראפם המישחה טובה לכל הגוף ועושה פלאים

hanash

New member
מתי ובאיזה תכיפות..

מרחתם מהמשחה? תוך כמה זמן המצב שהתייצב ופסק? האם התמדתםפ בלבישת הנעליים בתקופה בה הרגל "דלפה"?

את המישחה אנחנו מורחים לבר על כל

הגוף מהחודש השני שנולד הוא כבר בין 6 חודשים אפשר למרוח מספר פעמים על המקום היבש המישחה עוזרת מאוד לפצעים גם כשחם נעלים אנחנו לא מוותרים נועל אותם 23.5 שעות ביום ביום שני יש לנו ביקורת בהדסה בשעה 8:40 יש למשהו עוד?

hanash

New member
תודה על המידע...

ה"שפשוף " הוציא נוזלים הוא בעיקר באיזור שמתחת לרצועה של הנעליים (כנראה החיכוך לא עושה טוב) אנחנו מרחנו על כפות הרגליים טראומיל (TRAUMIL) משחה הומופטית שמאוד עזרה-ממליצים לנסות. בהצלחה בביקורת מחר

hanash

New member
אחרינו המבול...

אז אחרי מס' ימים מהם היינו בטוחים שאנחנו בדרך המהירה לפתח נמק או השד יודע מה מרוב שהרגל נראתה רע, המצב השתפר מעט בעזרת המשחה ההומאופטית (טראומיל). בשלב הזה נזכרתי שנשארה לי שארית ממשחה אנטיביוטית בשם 'ויטה מרפן' שהמוהל ביקש למרוח על איזור הברית. לא חלפו יומיים והרגליים הגיעו לריפוי כמעט מושלם בזכות משחה זו. אני עדיין מקפידה לחלק את ה 30 דקות החופשיות מהנעליים כך שישארו כ 10 דקות לאמבטיית שמש כדי שהעור יתיבש היטב וגם יפתח עמידות. תודה על התמיכה והוסיפו את הנ"ל ל'ספר הטיפים' ותיק העזרה הראשונה: ויטה מרפן לזיהומי עור, טראומיל לטיפול בשטפי דם, מכות יבשות מפרקים ועוד. הלוליה

למעלה