שאלות תם

giladdb

New member
../images/Emo4.gifשאלות תם

בהתבסס בכך שכולנו רוצים שלום 1.למה רוב הערבים בחרו באופן דמוקרטי במפלגה שהמצע שלה הוא חיסול ישראל וחוסר הכרה בה באופן מובהק? 2.למה פורסם לאחרונה שבספרי הלימוד בעזה לא מצויין המדינה ישראל ומוסבר רקע דתי על מצוות השאיד? 3.למה היהודים שגורשו ממדינות ערב,בינהם אבי,לא זכאים לקבל פיצווים או זכות שיבה? 4.למה ההתנתקות תרמה מלבד הרס משפחות וטילי קסם? 5.למה אתם חושבים שסוריה באמת רוצה שלום והפעילות שלכם לא עוזרת להם להורדת החרם העולמי,כאשר היא משתפת פעולה באופן גלוי. אשמח לתשובה ,באמת מרצון אמיתי להבין, אני מתנחל ימני סופר ליבראלי אם אני יקבל תשובה הולמת אני איתכם!

לא שמאלני אומנם אבל מספיק קרוב

1. לא ערבים, פלשתינים, הפלשתינים בחרו בחמאס בסופו של דבר מאחר והפת"ח לא השיג עבורם את התוצאות הרצויות, כל הקטע של יאוש ושחיתות הכל קישקושים ותירוצים, בשורה התחתונה הם חיפשו תוצאות, והפלשתינים כדי לחפש תוצאות ילכו תמיד למי שיבטיח יותר ויציע פתרונות רדיקלים יותר, במקרה הזה החמאס, השחיתות היא לא העיניין מאחר והחמאס עצמו גם לא היה כזה ישר, גם הוא מושחת ולהגיד שהפלשתינים לא ידעו את זה זה או להתמם, או לשקר או להתנשא ולזלזל באינטיליגנציה שלהם. נכון להיום, החמאס עושה להם עוד יותר נזק, אם הפלשתינים ימשיכו באותה תבנית רוב הסיכויים שמי שיחליף את החמאס יהיה אל קעידה, הגיוני שהפלשתינים ימשיכו לדפוק את עצמם...הם פשוט לא יכולים לשלוט בעצמם... 2. מה למה? מאחר והפלשתינים לא מכירים בישראל, יש סוג של הכרה רשמית בישראל על ידי הפת"ח מ93', גם זה בעירבון מוגבל ובעל מימד הצהרתי בלבד, לא יותר. 3. למה? אתה רוצה לחזור? האם באמת היה משם גירוש של ממש ממדינות ערב? כז של נוסח עזוב את המדינה או תחטוף כדור בראש?, אני שואל ברצינות כי אין לי כל כך מושג. 4. רק האופן נוסח השאלות שלך רואים שאתה כלל לא ליברלי, כולן מנסחות באופן מתריס ושלילי. טילי הקסאם שוגרו כבר מלפני ההתנתקות, אז הן לא קשורות להתנתקות. ההתנתקות תרמה לכך שאין אלפי יהודים תקועים בין עזה לרפיח כאשר הדרך היחידה שלהם לישראל היא ציר עלוב מסכן ומסוכן בשם ציר כיסופים (הייתי שם ואני יודע על מה אני מדבר) גוש ישובים שחטף ירי ומרגמות ויחד איתו כמות כוחות אדירה של צבא שהיה עסוק בלשמור עליהם וגם על עצמו, בקיצור, סתם נטל מסוכן ומיותר, כמו כל איזור שדורש תשומת לב מיוחדת ואינו רציף טריטוראלית עם שאר מדינת ישראל. האם ההתנתקות היתה טעות? לא, האם היא בוצעה כמו צריך? לא, היינו צריכים לטפל בציר פילדלפי ולהפוך אותו לבלתי עביר לחלוטין, האם טיפלנו במפונים כמו שצריך? לצערי לא, טוב מאד שהוצאנו אותם משם, אבל גם צריכים לחשוב על מה שקורה איתם לאחר מכן. מדוע הטרור ממשיך? מאחר ולא קבענו חוקי משחק חדשים לאחר ההתנתקות, היינו צריכים לפתוח עם הקסאמים הראשונים לאחר היציאה במתקפת חיסולים כזו עד שכל האירגונים שם חודלים מלתפקד, ההתנקות לא הביאה את הטרור, חוסר מדיניות ביטחונית מולו הביאה אותו, ההתנתקות היא מצויינת ואחת נוספת ברוב הגדה תהיה מצויינת ממש כמו שלא עצם היציאה מלבנון הביאה את המלחמה האחרונה אלא אופן היציאה והעובדה שלא הגבנו מול החטיפות באוק' 2000. 5. שמאלני יגיד, למה? כי היא אומרת, כי ככה אסד אומר ואם הוא אומר הוא מתכוון לזה, חוץ מזה, למה לא לבדוק? זה בטח לא מזיק לבדוק. אני לא שמאלני, ולא חושב שסוריה באמת רוצה שלום למרות שברור לי שבכל הסדר שלום עתידי עם סוריה הגולן חייב ללכת, סוריה כרגע היא בעלת ברית של איראן וספונסרית של אירגוני טרור, זה עוד לפני הכל. מעבר לכך אסאד חלש וחושב שהסכם שלום עם ישראל הוא זול, שהיא תסתפק בפיסת נייר עלובה תמורת רמת הגולן, כאילו הגולן הוא סיני, המחיר יקר יותר, בהרבה, מחיר שהיא לא תהיה מוכנה לשלם, מעבר לכך, אם ישראל רק תכנס למו"מ עם סוריה היא כבר לא תוכל לעזוב בלי פיסת הנייר הזו, יהיה עלינו לחץ להתפשר להסכים להסכם גרוע העיקר לבגיע לתוצאה שתתאים לכלום חוץ מאיתנו. זאת תשובה מאחד שלא מאמין בארץ ישראל השלמה ולא מאמין בשלום, לא ימין ולא שמאל.

giladdb

New member
הערות

איך אתה יכול להתקרב למשאלני עם תשובות 1+2?! הרי אם הם רק רוצים להשמיד אותנו ואין הכרה מה כל הנסיונות המאולצים הללו לעשות עימם שלום?! כנראה הם באמת לא יכולים לשלוט בעצמם יותר מדיי....זה אתה אמרת לגבי 3 גם אותם גירשו -לקחו להם את כל הרכוש בלוב ופשוט סילקו אותם בלי שום פיצוי...בתקופה עוד יותר מאוחרת אחרי קום המדינה אני ממש לא רוצה לחזור...אבל אם הם רוצים פיצוי...אני חושב שגם לנו מגיע!! לגבי 4 ההתנקות לא הביא את הטרור אך היא חיזקה אותו והגדילה את טווח הירי....זה לא אני אמרתי אלא גדולים וטובים ממני

אני באמת לא חושב שצריך או אפשר לעשות

איתם שלום, אני בעד התנתקות ממרבית יש"ע רק לשם ההתנתקות, ההיפרדות הפיזית מהפלשתינים, לא כדי לעשות שלום, ממה לא אכפת לי איך הפלשתינים רואים את זה, יקראו לזה בריחה/כניעה, מה שעושה להם טוב. חכם היה לנסות איתם שלום רק כדי להוריד מהם את מעטה העמימות, כדי לראות אם זה יצליח או יכשל, אי אפשר להגיד שזה יכשל עוד לפני שנסית, אנחנו ניסינו ורואים שזה נכשל. מצד שני גם אם לא יהיה שלום זה לא אומר שצריך להשאר בשטחים ולשלוט במישירין או בעקיפין על 2.5 מיליון איש מעם אחר, אם הוא לא יכול לשלוט בעצמו, זו בעיה שלו, לא שלנו, שיהרגו את השני, מה שעושה להם טוב - אני תומך (גם לא אכפת לי שיהפכו למדינה משגשגת, אהיה אדיש גם לזה). לגבי ההתנתקות, אין לי ספק שזה היה דבר חיובי למרות הביצוע הלקוי והטיפול הלקוי במפונים (חלק גדול מאשמה במצבם מוטלת עליהם ועל ההנהגות שלהם), ההתנתקות לא הביאה את הטרור ולא חיזקה אותו אלא חוסר המדיניות בתחום הביטחון מול הטרור, המציאות בשטח השתנתה, אין ספק, אנחנו לעומת זאת לא הפנמנו את זה, הסיבה שהטרור התחזק היא העובדה שלא טיפלנו בציר פילדלפי ולא שינינו את חוקי המשחק, פינוי 10 אלפים האיש מלב רצועת עזה - חיובי ביותר, פינוי רוב השטחים פרט לגושי ההתיישבות הגדולים - חיובי ביותר, חד צדדית? הכי טוב, למען השלום? לא, לא יהיה שלום, למען ההפרדה, מינימום חיכוך, מינימום כוחות להגנה, מקסימום כוחות להתקפה. משם הפלשתינים יוכלו באמת או לבנות את עצמם מהנקודה בהם הם עומדים או להתעקש על כמה סנטימטרים ולהכנס איתנו להכרעה צבאית מלאה שבה הם יאבדו הכל.

לשם השוואה: גם היציאה מלבנון היתה חיובית

וזה לא סותר את העובדה שהיא בוצעה באופן נוראי. להגיד שההתנתקות גרמה לחיזוק הטרור זה כמו להגיד שיציאת צה"ל מלבנון הביאה את המלחמה האחרונה, זה פשוט לא נכון. היציאה מלבנון היתה צריכה להיות מלווית במבצע מקדים של כתישה מאסיבית וארוכה של השטח והחיזבאללה, היציאה היתה חייבת להיות ארוכה והדרגתית, לחטיפה באוק' 2000 היינו צריכים להגיב במלחמה מלאה מול החיזבאללה, מלחמה עד להכרעה. זה מה שלא עשינו וזה מה שגרם למלחמה בקיץ, לא היציאה מלבנון.

giladdb

New member
אף אחד לא רוצה לשלוט בהם!

לא המתחלים ,לא הצבא ,לא הימין אף אחד! זה כורך המציאות שמשחררים את החבל יש פיגועים איך אפשר להלחם נכד הגדר בלי להציע אלטרנטיבה הרי אם ישמעו לכם (ואני מתפלל כל יום שלא) מחר יהיו עוד 50 הרוגים...ילדים נשים ואולי גם ממשפחתכם......

למעלה