רננהלי

New member
../images/Emo4.gif

אוף איתו לאט לאט אני מרגישה יותר ויותר שהוא לא בשבילי. שהוא צר אופקים מדי. וזה מפריע לי נורא. הוא חכם טכנית, יש לו שכל. אבל הוא כל כך מרובע. ואין לו נשמה. והוא ילדותי אולי אפילו. תראו כמה מילים רעות אני אומרת עליו? ואיפה כל הדברים הטובים שחשבתי עליו? איפה מה שהרגשתי עד עכשו? אולי זו היתה סתם משיכה וזהו? הוא בן אדם טוב. זה אין ספק. יש לו לב טוב. אבל זה לא מספיק. דיברתי איתו אתמול קצת. לא על זה ישירות, אבל בכלל על הקשר בינינו. ויש פער בינינו. אני חושבת המון על דברים. והוא ממש לא. כמו למשל זה שאני נמצאת בפורום הזה (לא דיברתי איתו על זה ספיציפית - רק זה חסר לי שיקרא פה מה שאני כותבת עליו), זה פורום שחולקים מחשבות יחד. שמחפשים מה נכון, מה טוב, מה יכול לקדם. שחושבים על החיים. אין לו את זה. הוא לא חושב. הוא חי את חייו. ככה. פשוט. ואני מרגישה שכשאני מדברת איתו אני נתקלת בקיר, כי הוא לא מבין כלום. ואין לו גם דברים חכמים לומר על מה שאני אומרת. לכן חששתי שהוא ישעמם אותי בהתחלה ולכן הוא משמעם אותי עכשו כנראה. ועדיין קשה לי להחליט. כי אני לא מבינה איך נגמר פתאום מה שהרגשתי קודם. ולמה הרגשתי שאני כמעט מתאהבת. ואולי אני צריכה להמתין קצת, לראות אם משהו משתנה, חוזר. ואני גם יודעת שהוא יפגע. אני יודעת. וזה יהיה עוד פעם. פעם שלישית רצוף. זה תמיד ככה. למה אני מרגישה ככה תמיד? למה תמיד אני מגיעה לנקודה שהם לא חכמים מספיק ושהם לא חושבים מספיק? שהם משעממים אותי? אני מרגישה סנובית לומר את זה. וזה כל כך לא אני. אבל יוצא שככה אני מרגישה. אני תוהה אם הבעיה היא שלא מצאתי את הבנאדם הנכון, או שמשהו בי לא מוכן לקבל אחרים או משהו כזה? או שיש לי ציפיות לא ריאליות אולי.

לדעת לסמוך על עצמך

אני מאד מאד מבינה את מה שאת כותבת. וכשרוצים לעזוב, יש פתאום את הדילמה הזו: זה הוא, או שזו אני? אצל מי הבעיה? אני תמיד עושה את זה, או שזו הסיבה האמיתית? אני חושבת שהתשובה היא בתוכך. כשקרה לי מקרה דומה ונלחמתי מעל חודש ברצון לעזוב, הבנתי לבסוף שהאינטואיציה הפנימית לא משקרת. ועוד משהו, גם אם האינטואיציה היא תולדה של תבניות שעדיין לא שינית, עדיין, זה מה שאת לעת עתה. דיברת על זה בטיפול, אגב?

קראתי כבר הבוקר

ולא הספקתי להגיב כי הייתי צריכה לצאת מהבית. ודווקא היתה לי תגובה לכתוב. אבל אז חשבתי על זה בינתיים. וכעת אני לא בטוחה ממש. וקראתי מה להבה כותבת לך. אינטואיציה אישית. אם קודם חשבתי שאלו ספקות סרק כעת אני חושבת שאולי יש ממש באינטואיציה הזו. בחיים עושים פשרות. אבל לא פשרות מכריעות. ואם אין לך בו עניין.. אולי זה פשוט לא זה. התשובה בתוכך. תבדקי.

../images/Emo24.gif ענקי ענקי

אולי הדרישות שלך מוגזמות- אולי את מצפה להרים וגבעות ומקבלת במקום זה שיח ופרח קטנטן?

רננהלי

New member
חשבתי קצת

חשבתי על זה שהדרישה העיקרית שלי מבן זוג היא שיהיה אינטיליגנט. שיהיה איש שיחה מעניין, שאפשר יהיה להתפלסף איתו, שיבין על מה אני מדברת, שיהיה לו ידע כללי כדי להגיב אליי. שרק אם הוא יהיה כזה אני אוכל באמת להעריך ולכבד אותו. היתה לנו היום שיחה ממש ממש ברומו של עולם. ובסיום השיחה הרגשתי שהוא לא תרם לי כלום. שום מחשבה חדשה, שונה. שום בדל מידע חדש. כלום. אבל כן קרה להיפך: אני הבעתי את דעותיי בעניין, סיפרתי לו קצת דברים שאני יודעת בנושא - היסטוריה, תיאולוגיה, ספרות, חוויות אישיות. הוא ממש התרשם מהשיחה הזו. ואני לא התרשמתי בגרוש. כי אני רגילה לשוחח שיחות כאלה, עם חברות מסויימות שלי, עם בני משפחה שלי. נראה כאילו זה לא דבר שהוא רגיל אליו. חשבתי גם על זה שאני ממש כועסת עליו. מסכן.למה אני כועסת כל כך? כי הוא לא מה שאני רוצה שהוא יהיה? אז הוא לא. אז הוא מה שהוא. אז אני לא יכולה לראות את הטוב שבו גם אם הוא לא בשבילי? אבל אני ממש כועסת עליו. ומאוד לא מכבדת אותו. נורא מוזר הכעס הזה.... (וזה אותו סוג של כעס שהיה לי גם בפעמים הקודמות כשהתברר לי שזה לא זה. ובפתאומיות התחלתי לכעוס ולא לכבד את האדם שמולי.) חוסר הכבוד הזה זה לא טוב. אני לא מכבדת את עצמי בזה שאני מפסיקה פתאום לכבד אחרים על מה שהם לא. אני גם כל כך אנטי, שאני לא מסוגלת יותר לחשוב על כל הקשר הזה מחדש. לנסות באמת ובכנות לראות אם יש לו סיכוי, לחכות קצת ולראות אם משהו מהרגשות האלו שהיו ופתאום נגוזו עדיין קיים. לודא שאני לא סתם זורקת משהו טוב ברגע, להשהות קצת. ואני מרגישה שאחרי יותר מחודש אני לא יכולה לחתוך סתם כך. בבום. אבל זו ההרגשה שלי, שמשהו נחתך אצלי בפנים כך, בבום. מה שכתבתן להבה וסייפנית על האינטואיציה זו שאלה. האם האינטואיציה שלי צועקת לי עכשו: דיייי! מספיק!!! ובכל זאת משהו עוצר אותי, ואני מקווה שזה לא דברים חיצוניים (יש איזה אירוע חיצוני שמשפיע כרגע על הדברים)

רננהלי

New member
אה ו

לא דיברתי על זה בטיפול כי הפסיכולוגית שלי כבר שבועיים בחופש, ורק לקראת סוף השבוע אני אראה אותה :( (עוד מעט, עוד קצת) הסתדרתי בלעדיה אבל... מממ... מוזר, אני אפילו לא מתגעגעת. קרה כל כך הרבה בזמן הזה שפשוט היא יצאה מהתמונה.

thankful

New member
נסי לראות את הטוב שבו

להסתכל עליו יותר במשקפת ורודה , אולי פחות לבקר אותו (לבקר מלשון ביקורת) . הרי אף אחד מאיתנו איננו מושלם ... וכמובן , הבחירה שלך בסופו של דבר . ליאור .

thankful

New member
גילוי נאות

גם לי יש דרישות מנשות (נשים כמובן ... זה היה בשביל החרוז) . ממש כמו שחבר שלי בצבא אמר "לא לרדת ברמה (ברמת הדרישות מבחורה)!" . כן - וגם ממש כמו שאחד ממהנדסי-התוכנה בחברה היחידה בה עבדתי בשנת 2000 אמר לחבר/מישהו בטלפון "מה היום רוצה בחורה ? מהנדס , או מיליונר !" כן - גם אני הייתי רוצה חברה/אישה שתהיה מהנדסת תוכנה - ורצוי גם פסנתרנית ... וגילוי נאות נוסף - גם אני צריך להרחיב את האופקים שלי - ממש כמו שאמר לי אחד המפקדים בשירות הסדיר "על מה תדבר עם בחורה - מחשבים וצ'ייקובסקי?" הוא די לעג לי כמובן , אבל ניסה לומר בזה שעליי להרחיב אופקים . אולי בזכות קריאת טקסטים באנגלית בקורס אותו אני עומד לקחת בסמסטר הסתיו הקרוב (רק בסוף אוקטובר) , קורס אנגלית בין-תחומי שמשלב נושאים מחינוך , מדעי המדינה , ניהול , כלכלה , טבע , מתימטיקה , מדעי המחשב (לא בהכרח ישלב את כל הנושאים ואולי יהיו נושאים נוספים) - אפתח לעולם ואהיה סקרן כמו שהייתי פעם (אף אמי אומרת לעיתים - פעם היית סקרן - לאן נעלמה הסקרנות ?) . אז מדי פעם אני אוהב לראות כדורגל . לפעמים זה פשוט טירוף (לפחות מבחינתה של אמי) - והרי ברור לי - או צריך להיות לי ברור - שכדורגל זה לא נושא שאוכל לדבר עליו עם בחורה , כי זה לא יעניין בחורה נבונה - וגם יחשוף בפניה צד אפל שלי ... ממש כמו שניסיתי לומר משהו בעניין כדורגל לאחד מעובדי החברה היחידה בה עבדתי (הערכתי מאוד את אותו עובד דרך אגב) , אז הוא ענה "את מי זה מעניין?" . אי לכך ובהתאם לזאת , אני מנסה כמובן להדחיק בשלב זה את מחשבותיי לגבי בחורה/אישה (שכן עדיין אינני מהנדס ועוד ארוכה הדרך ...) ועדיין אינני מיליונר (נו טוב , בואו לא נגזים ...) אבל ברור לי שחייבים להיות לי עוד נושאים לדבר עליהם עם בחורה/אישה ואמנם , אינני מוטרד מזה שאין לי כאלה . זה יבוא ... (ברור לי שאני צריך להביא את זה . אבל - סבלנות ... ויש לי . למרות שאני לעיתים נראה לאחרונה ממש קצר-סבלנות (וכן שוב - הכל בגלל חוסר עבודה ...) , בענייני בחורות יש לי הרבה מאוד סבלנות . מכיוון שאני יודע להגדיר לעצמי את הדרישות מבחורה - ואני מסתכל במה שיש בקנקן ולא בקנקן - לא אתפתה , לא אתפשר , כי אסור להתפשר) . כל הנאמר כאן איננו סותר את מה שאמרתי לך מקודם , רננהלי , שבסופו של דבר ברור שהבחירה בידייך . אז נכון - גברים ונשים הם לא מוצרים בסופר שקונים אותם - ואם הם "מקולקלים" אפשר להחליף אותם במהירות - אלא , עדיף לבחון אותם לעומק לפני שבוחרים אותם . ואיך בוחנים לעומק ? שואלים , משוחחים . מוצרים בסופר הם דברים דוממים - אי אפשר לשוחח איתם . יודעים אם הם מקולקלים לפי הטעם שלהם . לעומתם , לא ניתן "לטעום" גבר/אישה שלא ע"י שיחה איתו/איתה . טוב , אפשר לפתוח רק על זה שרשור שלם ... שרשור מעניין , לדעתי , בנושא של "מה הציפיות שלך מעצמך ומבן/בת הזוג , חבר/חברה , על מה תוכלו לשוחח" וכו' . ליאור .

הי רננה ../images/Emo39.gif

האם את שמה מכשלה באופן לא מודע? 2. האם את מפחדת/חוששת מזוגיות או מלהיות במערכת יחסים מחייבת? (לא במודע דוקא כאמור) 3. מלבד הצד השכלי - איך בעיני רוחך את רוצה ורואה את האיש שיהיה איתך? מה עוד הציפיות שלך ממנו? התחלת השאלות

למעלה