Charmed Gal

New member
../images/Emo4.gif

אני עכשיו אחרי 5 ימים של כיף טהור ורצוף עם חברים שאני אוהב. פה ושם היו קטעים מעצבנים, אפילו ממש, אבל אפילו אותם לקחתי בצחוק ובידור וסך הכל יו לי 5 ימים חלומיים ממש. כיף כיף כיף. ועכשיו פעם ראשונה אחרי ה-5 ימים האלה שאני יושב לגמרי לבד בחדר שלי. ושוב שומע את אמא בחוץ צועקת על כל מיני דברים מפגרים ומציקה לי. אין לי כוח אליה. בא לי לצאת מפה. אבל יותר ממה שההורים מפריעים לי וכל האוירה בבית בא לי להיות שוב עם החברים שלי. בגדול, המצב הוא שאני מנותק לגמרי מהמשפחה שלי. מההורים ואחותי. אני גר איתם בבית, כן, אבל מבחינה נפשית אני והם זה שני עולמות נפרדים. אני ממש לא סובל אותם, באמת, ואני לא אגיד שהם שונאים אותי, אבל גם הם לא סובלים אותי. באמת. שמעתי את ההורים שלי מדברים יום אחד כשהם לא ידעו שאני שומע ושמעתי שאמא שלי אומרת שהיום היא מאד מקווה שאני אשרת הכי רחוק מהבית ואחזור כמה שפחות. ואחותי לפני כמה זמן "עזבה" לסבתא כי אמרה שהיא לא רוצה לגור באותו בית איתי וזו או היא או אני. בסוף היא נשברה וחזרה. כי סבתא שיגעה אותה. כך שאת המשפחה אני לא סובל ורק להיות פה עושה לי רע. ו-5 ימים לא להיות פה היה הכי כיף בארץ. חוץ מזה, כן, יש לי חברה. אבל אני כבר מתחיל לפקפק אם הקשר הזה הוא הדבר הנכון בשבילי. כי כיף לי איתה, אני אוהב להיות איתה, הנשיקות הן אחלה בחלה אבל אני לא מרגיש מאוהב עד הגג. אז אנשים אמרו לי שלא צריך להיות ישר מאוהבים וזה. ואני כולה חודש וקצת איתה וחברה ראשונה ואני טיפוס סגור ומופנם(לא בכללי, אבל בקטע של זוגיות וכל מה שכרוך בזה, כן) וגם יש לי איזה 1000 בעיות נפשיות עם הגוף שלי כך שמיניות זה בכלל עוד נושא בעייתי אצלי. ואנשים כל היום לוחצים עלי וגורמים לי להרגיש חרא חבר אם אני לא חושב עליה 24/7 או נמצא איתה או כי אני מדבר איתה באיסיקיו ולא בטלפון. ואוף. זה מעצבן אותי. מצד אחד, מה, אני אלך ואפרד ממנה בגלל מה שאנשים אומרים? אני חושב שסך הכל גם היא נהנת איתי ואני עושה אותה שמח, אז אני שמח. אבל מצד שני, אם אני לא מאוהב, ולא יודע, זה לא יבוא, אז עד מתי? ארג, זוגיות זה לא בשבילי. והחברים שלי זה בעיה. כי היה לי ממש כיף איתם והכל, אבל כרגיל, אני לא יכול להנות ב-100% אם אני מרגיש קינאה על הדרך. נגיד שיש מישהו אחר שיותר שמחים שהוא שם ולא אני. במיוחד אם זו ידידה שלי מארה"ב שיותר עם החברים שלי ומנסה "להתקרב" במיוחד לכמה מהם או ההפך כשהם יותר נהנים בחברתה מאשר בחברתי. כאילו אני סתם חוליה מקשרת. וברור לי שזה לא בקטע של ניצול או רוע, "בואו נהיה חברים שלו כדי להכיר אנשים מגניבים", ברור, אבל אני עדיין מקנא וזה לא כיף. וברור לי שאני לא אהיה מספר 1 אצל כולם, ברור, אני גם לא מבקש, אבל אני חושב שפעם כבר דברתי על זה, אני לא מרגיש מספר 1 אצל אף אחד. וזה מעצבן אותי. אני מנסה להתקרב לכולם, לחלוק עם כולם, לעזור לכולם אבל תמיד מישהו בסוף ישאר יותר אהוב ממני. זה גורם לי להרגיש רע עם עצמי עוד יותר, כאילו קצת "פראייר" או סתם לא יודע מה... לא משנה כמה אני מנסה אני לא טוב מספיק. אני תמיד מרגיש נעזב וזה שנשאר בסוף לבד. אני יודע שהרבה מזה זה סרטים בראש שלי אבל יש גם שלא ולא משנה מה, זה גורם לי להרגיש נורא. החיים הם לא כיפיים.

noosh

New member
גלו

טוב. בנוגע למשפחה: אני מכירה את זה, הייתי במצב הזה לא מעט זמן. אולי לא ברמה כזאת, אבל אני ממש לא הסתדרתי עם ההורים שלי, ותקופה מסויימת גם לא עם האחים שלי. זה הגיע למצב של סופ"שים שהייתי מתכווצת בחדר ובוכה מרוב תסכול, ששקלתי לוותר על הטיול אחרי הצבא רק כדי שאני אוכל לשכור דירה, שלא יודעת מה. באמת, הכל. שקלתי אפילו לבקש מגורים בבסיס שלי, והוא קל"ב והתנאים שם למגורים פשוט נוראיים. וכן, גם לי היו תקופות קשות בחיים, וגם אינ שמעתי את אמא שלי אומרת פעם "למה זה מגיע לי?" וזה הסתדר. האמת? לא יודעת לשים את האצבע על איך בדיוק. אני חושבת שזה תהליכים שעברתי באותה התקופה (שהייתה לא מזמן, אגב), שבמהלכם נהייתי סבלנית יותר. הגבתי בעדינות, לא התעצבנתי מכל מילה, לא הייתי אנטי. איכשהו זה גם השפיע על הצד השני, וגם הם פיתחו את הסבלנות ואת הרוגע. והצלחתי לדבר עם ההורים שלי, לשם שינוי. ממש, להתייעץ והכל. וזה נמשך עד עכשיו. אתמול חשבתי לעצמי כמה נחמד זה שסופסוף אני יכולה לדבר עם אמא שלי. אולי לא שיחות נפש, אני עדיין לא קרובה אליה מספיק כדי לשתף אותה בחיים הפרטיים שלי, אבל מספיק בשביל להרגיש שיש לי מישהו בבית. והיו תקופות אחרות, אינ זוכרת אותן ממש טוב - תקופות שלא הייתי מסוגלת שיגעו בי, שיתקרבו אליי, שידברו איתי. אני לא יודעת, אני חושבת שזה פשוט היה תהליך של התבגרות. בקשר לזוגיות: אינ לא מאמינה ש"זוגיות זה לא בשבילך". אתה אחד האנשים המקסימים והרגישים, מאלה שיש להם כל-כך הרבה לתת שאין מצב שאתה לא יכול להיות בקשר זוגי. אני חושבת שזה פשוט תלוי בסוג הקשר ובסוג הבנאדם. אני לא יודעת, אינ לא יודעת אם באמת צריך "להתאהב" במבט הראשון או בפגישה הראשונה, אולי לוקח זמן לדברים להבנות. אבל אולי אתה גם זקוק לסוג קשר שהוא מעבר לנשיקות ול"כמה כיף לי", וגם יותר נותן ומקבל. יותר עמוק, עם יותר הבנה. ואולי יש לך את זה, אינ לא יודעת, אני לא מכירה אותה ולא מכירה אתכם יחד. אני מבינה את הסגירות ומבינה את המופנמות, גם אני כזאת. ועוד יותר את הדימוי העצמי הנמוך. ואני יכולה להגיד לך שהאנשים הנכונים מוציאים אותך מזה. אני לא יודעת איך, אבל האנשים הנכונים גורמים לך לראות את עצמך אחרת. זה לא רק שהם רואים אותך אחרת, זה שאתה, לידם, מרגיש מלא יותר, טוב עם עצמך. היו אנשים שפגשתי שהצליחו להוציא ממני את הדברים שאני לא מראה ביומיום, והיו אנשים שגם לידם נשארתי סגורה. אני לא יודעת, אני באמת חושבת שזה תלוי בסוג הקשר. אבל מה שבטוח - זה יכול להשתנות. ושלא תבין אותי לא נכון, זה לא שמישהו פורץ לחיים שלך ומשחרר אותך או משהו. ממש לא. זה גם דורש ממך עבודה קשה של בניית ביטחון עצמי והערכה עצמית, כי בלי הערכה עצמית ובלי אמונה שמגיע לך, שאתה טוב, לא יכול להתקיים קשר זוגי. אבל המישהו הנכון בהחלט יכול לעזור לך להגיע לזה. אתה פשוט צריך להיות במצב רגשי שמוכן לקבל את זה. וגם בקשר לקנאה אני יכולה להזדהות. האמת? במיוחד בתקופה האחרונה. יש לי מן תחושה כזאת... שלא משנה מה, אני לא חשובה מספיק. שיש לי את החברים שלי, אבל אני לא נספרת בין הראשונים. שאנשים אחרים "תופסים לי את המקום" או משהו כזה. ואם יש משהו שאני שונאת, זה להרגיש ככה. כי זה לאו דווקא נכון, לרוב זה אומר משהו לגבי עצמי ולא לגביהם. אם לא תאמין שאתה טוב מספיק לא תוכל להיות טוב מספיק. אתה טוב מספיק כשאתה נותן מעצמך, ואני יודעת כמה אתה נותן מעצמך, אז אתה טוב ועוד איך. אני לא יודעת כמה אפשר לדרג חברויות, אני לא מאמינה בזה באמת, כי אינ בעצמי לא יכולה לדרג את החברים שלי. זה פשוט שיש סוגים שונים של אנשים וסוגים שונים של קשרים וסוגים שונים של מצבים בהם אני נמצאת. אני לא מאמינה שאתה נעזב, יש לך המון חברים שאוהבים אותך. וזה מתסכל לפעמים להרגיש פחות חשוב, אבל חשוב להבין שהרבה פעמים התחושה הזאת נובעת מתוכינו, ולאו דווקא כי היא נכונה באמת. פשוט כי אנחנו בשלב כזה שאנחנו מרגישים ככה. גלו, אתה באמת בנאדם נפלא, ואין שום סיבה בעולם שתהיה לבד. ואני גם לא מאמינה שאתה ככה באמת. הסרטים בראש שלנו יכולים להעיק ממש לפעמים, אבל אל תתן להם לשכנע אותך שהם נכונים, כי הם לא. יש לך כ"כ הרבה לתת ואתה נותן בשפע, שאין מצב שאף אחד לא שם לב לזה. אני יכולה להגיד בוודאות שאני כן. אז תחייך!! זה חשוב. אתה אפילו יפה יותר ככה

Charmed Gal

New member
אני אוהב אותך. ../images/Emo25.gif

את כל כך חמודה ותמיד עוזרת ומקשיבה. וגם נותנת עצות חכמות ואני באמת מעריך אותך כל כך ורואה שאת ממש חושבת וקוראת כל מילה בתשומת לב הכי מלאה שאפשר. את מותק אמיתית. אבל איכשהו, תוך כדי קריאת ההודעה שלך דווקא התחילו הדעמות. כי די, אין לי כוח לזה. המצב שלי עם המשפחה הוא לא נורמלי. אני לא רוצה להכנס לפרטים, אבל אני פשוט לא יכול יותר להיות כאן. ועכשיו שוכבת לצידי מזוודה ארוזה ומוכנה לנסוע מפה לתמיד ואני יודע מה יקרה בסוף, היא שוב תתפרק ואני אשאר פה. ואני לא רוצה. כי יכול להיות שיהיה שקט, שבוע, או חודש, או שבועיים, לא יודע, אבל בסוף זה שוב יקרה. ואני לא מסוגל יותר. זה הורג אותי מבפנים. אין לי נטיות אבדניות, אבל במצבים כמו עכשיו, במיוחד בגלל כל ההרגשה הזו עם החברים שאני עכשיו חש אותה בעוצמה מלאה, נראה לי שפשוט יהיה יותר פשוט לכולם אם אני אקח סכין או משו ואתקע אותו לעצמי בלב. אז הם יבכו יום, שבוע, חודש, אבל בסופו של דבר לכל יהיה טוב יותר. ואני לא אומר שהמשפחה שלי צודקת או שאני זה שהורס להם את החיים, אולי בעצם, אבל כתוצאה ממה שהם עושים לי קודם, לא יודע, אבל אם אני אמות עכשיו זה יהיה כמו לתת להם לנצח. כי אני לא הבעיה ואם אני אמות נפתרנו מהבעיה, אלא כי אני הבעיה הספציפית של המטורפים האלה ואם אני אמות להם זה יפתור את הבעיה. לי זה באמת יפתור רק את רגשות הנחיתות והמחשבות הטורדינות על חברים וזוגיות וכל החרא הזה של החיים. שוב, אני לא מחזיק סכינים ולא הולך לקחת אחד ולא כלום. אבל אני כל כך רוצה. כל כך. אפילו לא למות, סתם ללכת לישון ולא לקום. לא רוצה להתמודד עם הרגשות שלי יותר, לא עם המשפחה הדוחה הזו ולא עם החיים. אני לא רוצה.

noosh

New member
אוקיי,

אני מבינה שאין לך נטיות אובדניות, אבל בתור מישהי שכן התאבד לה מישהו, אני יכולה להגיד לך כמה זה לא עושה טוב יותר לאף אחד. כמה רגשות אשם אוכלים את האנשים שקרובים לו, כמה כאב זצריך להתמודד איתו כל יום, כמה כעסים, כמה תיסכול וכמה מחשבות רצות בראש. לא, זה לא עושה טוב יותר לאף אחד. זה לא פוטר אף אחד משום דבר. זה רק כואב יותר ויותר. וזה לא עובר תוך חודש. זה אחד המעשים הכי אנוכיים שאפשר לעשות, לדעתי. אני לא יודעת מה גרם לבעיות האלה עם המשפחה, במה הן מתבטאות ביומיום, אבל בטוח משהו שם לא בסדר. את התחושה שאתה לא חשוב לאף אחד אתה יכול למחוק. אני יודעת כמה זה קשה לחיות בסביבה של אנשים שלא אכפת להם ממך, אני יודעת כמה זה כואב לחשוב שמי שסובב אותך ביומיום לא מעריך אותך, אבל יש אנשים שכן. ובזה אתה צריך להאחז - שיש אנשים שכן. ואתה צריך להאחז בזה שאתה שווה מספיק כדי להיות פה. ושכל "החרא הזה של החיים", כל המחשבות הטורדניות האלה, הן חלק מהלבטים והבלבול שלך, הן הדרך שלך ללמוד. את כולנו זה תוקף. באמת, אם היית יודע כמה לילות לבנים העברתי רק כי דברים הציפו לי את המוח, רק כי כאב לי מדי בשביל להחליט מה נכון בשבילי, רק כי דברים הטרידו אותי. ובכל זאת, למדתי מכל זה. למדתי המון על עצמי, למדתי איך להתמודד עם דברים. ושגיתי, וטעיתי, ולמדתי שוב. זו הדרך שלנו להתקדם, וזו דרך נכונה ביותר, לדעתי. לפעמים היא כואבת יותר, אבל הכאב הזה שווה את האושר שיכול להציף אותך אח"כ. והוא מגיע באיזשהו שלב. הצורך הזה, ללכת לישון ולא לקום, פשוט להעלם איכשהו, כ"כ מוכר שזה מפחיד. יש פעמים שאני חושבת שאני לא אוכל להכיל עוד את כל מה שאני מרגישה, שאני רוצה לגרום לרגש להעלם. אני זוכרת שפעם אמרתי לחברה שלי שצריך לשים מתג על הרגשות שלנו. שאפשר יהיה לכבות אותם לפעמים. והיא אמרה לי שאם לא נדע להיות עצובים לא נדע להיות שמחים. וזה די נכון. העניין בללכת לישון הוא לדעת לקום. מכל תחושה שלילית אנחנו צריכים ללמוד להתעורר, וזה האתגר שלנו. וזה קשה, אבל זה מלמד אותנו המון על עצמינו. אתה בנאדם חזק, גל. מההכרות שלי איתך אני בהחלט יכולה להגיד שאתה בנאדם חזק. יש לך המון כוח רצון, והמון יכולת להתמודד עם מצבים. אתה צריך להאמין בעצמך, להאמין שגם כשמכבים את האור ואתה לא יכול לראות מה יש שם, אתה לפחות יודע שזה שלך. תמיד הערכתי אנשים שיכולים להיות לבד ולהרגיש נוח עם זה, כי לי זה תמיד היה קשה. וברגע שאתה מרגיש נוח לבד, זה אומר שאתה מספיק בטוח שיש אנשים שאוהבים אותך, גם אם הם לא שם באותו הרגע. ובאמת שיש כאלה, אתה צריך להאמין שהם שם, שהם אוהבים אותך גם אם הם לא לידך. וזה אומר שאתה צריך להאמין שיש בך מספיק כדי לגרום להם להיות שם, ובאמת שיש בך. תנסה להתמודד עם הרגשות האלה בדרך אחרת. אולי תנסה להוציא אותן החוצה בכתיבה, או במוזיקה, או בריצה או משהו? לפעמים מרגישים כל-כך מלאים ברגש שחייבים לנקז קצת ממנו כדי להמשיך לנשום. ויש כל-כך הרבה דרכים לעשות את זה, דרך שיחה ועד אימון או ריקוד או משהו כזה. אולי תמצא לעצמך את הדרך לפרוק? אם קשה לך להתמודד עם המשפחה, ושיחה או משהו כזה לא עולים על הפרק, תשתדל לבלות בחברתם כמה שפחות. אבל כשאתה כן צריך להיות שם, תזכור שיש מקומות אחרים עם אנשים אחרים שכן אכפת להם ממך, שאם תיקח סכין ותעשה משהו לעצמך (גם אם זה רק מטאפורי) הם לא יידעו איך להתמודד עם זה. כי אתה חשוב להם. וגם אני אוהבת אותך, מה
.

Charmed Gal

New member
קרה לי המון...

העניין עם הלילות הלבנים. יודעת מה מצחיק? החוויה הכי זכורה לי כזו היא בערך חודש וחצי בין כתה י' ל-יא' שמה שחשבתי עליו כל היום זה מוות. אבל אז פחדתי ממנו. פחד אימה. לא יכולתי לישון. פחדתי לישון כי מה אם יקרה משו שאשן ולא אתעורר יותר? לא רציתי למות לעולם. לחיות לנצח. זה היה החלום שלי. בסופו של דבר השלמתי עם קיומו של המוות ויכולתי להמשיך לחיות. אבל חודש וחצי זה כל מה שהיה לי בראש וזה כל כך הפחיד אותי. עכשיו מה שכל כך הפחיד אותי נראה כמו המתנה הכי גדולה שאני יכול לקבל. אפילו יכול להעניק אותה לעצמי, ובגלל זה אני תוהה לפעמים, למה לא לתת אותה לעצמי עכשיו? ואני בנאדם שתמיד עם כל החלטה שהוא עושה ממשיך לתהות רבות על מה היה קורה אם הייתי בוחר בדרך השניה. אבל זה מה שיפה במוות בעייני, בסופו של דבר הוא מגיע, ואני באופן אישי לא מעניין בנשמות או גלגולים או כלום. אני מוח ושאמות והמוח ירקב לא ישאר ממני כלום. אז מה אכפת לי אם זה יקרה עכשיו או בעוד 50 שנה? כשאמות אמות, לא אדע כמה חייתי ומה הפסדתי או לא הפסדתי והשגתי או לא השגתי בחיים. אז אם לא טוב לי בחיים, למה לי לסבול סתם עוד 50? גם אם יכול להיות שה-40 הבאות יהיה נהדרות, אבל למה אני צריך לסבול את כל בדרך? ועוד אחד הדברים שמשגעים אותי בעצמי זה בדיוק מה שקורה פה עכשיו. שני דברים. אני אוהב נורא למשל לנקז את הרגש שלי בציור. היום ציירתי ציור מאד אבדני. זה קורה לי הרבה, אני לא מתכוון לזה, אבל הציורים שלי ממש מפחידים. אבל אם אני אתחיל ציור כדי לבטא את הרגש והוא לא יפה בעייני זה רק יוסיף לשיגוע ולתסכול שלי. כי אני לא חושב שאני מצייר יפה, רק פה ושם יש לי הברקות. אני אוהב לשחק, ואת זה כבר אין לי בחיים. וביום יום אם אני אהיה פסיכו אנשים יסתכלו עלי מוזר. זה כבר קורה מספיק. והדבר השני שאני מדבר עליו זה עצם כל השירשור הזה. כתבתי כי הרגשתי את הצורך לשחרר, אבל אני מרגיש כל כך צומי ובכייני בלעשות את זה שזה משגע אותי. לא משנה מה אני עושה אני לא מרוצה. נמאס לי. נמאס.

noosh

New member
חח כן, אה?

שונא להרגיש צומי. מכירה את זה. אבל גל, אתה לא צומי. אתה בסה"כ מרגיש שאתה צריך לפרוק משהו ואתה חולק את זה עם אנשים, והם מנסים לתת לך את השני פני שלהם. זה לא צומי, ממש לא. להפך, יש בזה המון אומץ. לא הרבה אנשים יכולים לכתוב את כל מה שהם מרגישים ולחשוף את עצמם ככה. בקשר לציור אני ממש מבינה, במיוחד לאור העובדה שציור זו הדרך שלי גם לפרוק דברים, ואני ממש לא יודעת לצייר. פשוט כל-כך התרחקתי מהפרפקציוניזם שעכשיו אני מסוגלת לצייר פשוט בשביל לפרוק. כשהיינו במגמה, היינו ממציאים שמות לסגנונות ציור. כלומר, יש עבודת-שחרור, ויש עבודת-הכנה, ויש עבודת-חיפוש וכל מני כאלה. ועבודות-השחרור שלי אף פעם לא היו עבודות יפות. באמת, סתם כשהייתי צריכה לפרוק, הייתי פשוט מוציאה את העצבים שלי על הדף בכל דרך אפשרית. לפעמים יצא מזה דברים יפים, לפעמים זה פשוט היה פורקן וזהו. אבל זה עזר לי לשחרר משהו, וזה מה שהיה חשוב, באיזשהו מקום. אז לא ציירת יפה.. אז מה? לא תמיד הציורים שלנו יצליחו לבטא את הרגש. לפעמים, לא משנה כמה צבעים נשים על הבד, הוא עדיין ייראה דהוי מדי יחסית למה שאנחנו מרגישים, כי אנחנו פשוט מרגישים המון ולא מוצאים את הדרך הנכונה לתרגם את הרגשות לתמונה. משהו בדרך מתפקשש. וזה לאו דווקא זה, זה הקטע. צריך להבין שגם אם הציור בראש לא תואם את הציור על הנייר, הדרך שעשית היא חשובה מספיק. כי זה הגיע ממך. אתה צריך לסבול את השנים בדרך כי הן לאו דווקא סבל. אל תסתכל על זה ככה. הן לא חייבות להיות שנים של סבל, הן יכולות להיות שנים של צמיחה ושל למידה. זה נורא תלוי איך אתה מסתכל עליהן. וזה לא שאתה מחוייב לסבול, זה בידיים שלך, זה מה שאתה בוחר לעשות מזה. ואני לא בטוחה שזה נפסק, אולי ממשיכים לתהות ולחשוב כל החיים, אבל ככל שהזמן עובר צוברים ניסיון ולומדים איך להתמודד עם זה. ומתחזקים. את עוד תתמודד עם דברים בחיים שלך, כמו שאני אתמודד וכמו שכל אחד אחר יתמודד. אנחנו צריכים להיות מספיק חזקים כדי להאמין שיש לנו את הכלים להתמודד עם זה, שיש לנו את האנשים שיעזרו לנו אם אנחנו לא מרגישים חזקים מספיק, ושיש לנו את הכוח לחזק את עצמנו. וזה אפשרי, אני גם בטוח שאתה יודע שזה אפשרי כי התמודדת. וההתמודדות הזאת יכולה לכלול ימים קשים, ורגעים של רצון להפסיק להרגיש ולהעלם, וכאב ותיסכול, אבל ההתמודדות הזאת גם גורמת לנו להמשיך האלה מכל זה, לקחת את הדברים שחיזקו אותנו ולהיות שמחים שוב. החיים זה עליות וירידות, זה אף פעם לא עליה לנצח או ירידה לנצח. קלישאתי, אבל ככה זה. יש הכל מהכל, וזה גם מה שאתה עושה מזה. לפעמים אתה יכול לגרום לדרך להתעקל כלפי מעלה, לפעמים לא. החוכמה היא לדעת להתמודד עם כל המצבים, לדעת להרגיש אותם עד הסוף, לנצל גם את העצב וגם את השמחה. אם החלום שלך הוא לשחק, אל תחשוב שזה לא יקרה יותר. פשוט תנסה לממש אותו בכל דרך שאתה רואה לנכון, גם אם זה להצטרף לחוג או קבוצה או משהו. וגם אם צריך לעשות הפסקה באמצע, בגלל צבא או דברים שכאלה, אף פעם לא מאוחר מדי להמשיך. בטח לא אם זה משהו שממש חשוב לך.

Charmed Gal

New member
...

את אומרת שנאי חושף את עצמי כל כך ואמיץ על כך, אבל זה גם לא לגמרי נכון. אני לא אומר לאנשים ולחברים כל מה שיש לי לומר להם. אני מת לומר לכל מיני אנשים המון דברים על מה אני באמת חושב ומרגיש ולהפך, אני מנצל את ה"יכולת המשחקית" שלי כדי להעמיד פנים ומסיכות כל היום. נמאס לי גם מזה. היום היה אחד הימים הכי גרועים בחיי. אני יושב פה עם דמעות בעיניים ומדבר עם אנשים בחיוכים ובצחוקים וסבבה כשבפנים אני חווה סערת רגשות. גם הייתי עכשיו עם החברה וחברות שלה והיה נחמד, אבל כל הזמן שהייתי איתן וצחקתי ישבתי שם וחשבתי שם על דברים אחרים לגמרי. נמאס לי מהחברה המערבית והמטופשת שלנו עם סטריאוטיפים מפגרים לכל דבר בעולם. ארג. כן. אז בחזרה לנושא, אני לא מרגיש שאני יכול לדבר עם אף אחד בעולם הזה בעצמי על מה שעובר עלי וזה רק מציק עוד יותר. כי יהיה לי את המישהו הזה ברגע שאני ארגיש שיש מישהו כזה בעולם שאני בשבילו, ופה נעוצה הבעיה שלי, אני מניח. ממש בא לי שהחיים האלו יגמרו. כשאני חושב על לשים להם סוף אני אפילו חושב בכיוונים של כמה טוב זה יעשה לאנשים טובים כמוך, למשל, שמבזבזים את הזמן שלהם, למרות שאני בטוח שבשל היותך נשמה טובה וטהורה כל כך את לא מרגישה ככה, בלנסות לעזור לאנשים כמוני. זה לא צריך להיות ככה. אנשים כמוני לא צריכים למשוך אנשים כמוך ולקבל את הרחמים שלהם. אנשים כמוני צריך להשמיד או משהו. מעוררי הרחמים האלה, גם כן.
אני לא רוצה לחיות.

noosh

New member
WTF?!

אתה גורם לאנשים כמוני "לבזבז את הזמן שלהם"?! אוקיי, תקשיב. אתה לא גורם לאף אחד לבזבז את הזמן שלו. כשמישהו צריך עזרה - עוזרים לו. זו משוואה די פשוטה, בערך לכל האנשים בעולם. או לפחות לאלה שרוצים לעזור, ויש המון כאלה. זה לא יעשה טוב לאנשים כמוני אם החיים שלך יגמרו, אין לך מושג כמה זה יפגע באנשים כמוני. אין לך מושג, אתה פשוט לא מבין. לאבד מישהו זה אחד הדברים הכי נוראיים, הכי קשים, הכי כואבים והכי מתסכלים שיש. אני אומרת לך כי חוויתי את זה, ואפילו לא חוויתי את זה עם מישהו שהיה קרוב אליי כל-כך. אבל ראיתי איך זה משפיע על אלה שכן, וזה כ"כ כאב לי שאני לא יכולה לתאר בכלל. איבדתי כל חשק לעשות פעולות בסיסיות. אתה לא יכול לדבר עם חברים שלך, למה, בעצם? אני גם הייתי טיפוס נורא מופנם, עד שקלטתי מה זה עושה לי. אין אף אחד מהחברים שלך שאתה יכול לדבר איתו? אתה בטוח? כי ברגע שאתה כותב כאן הודעה כזאת, במקום שנגיד לחברים שלך, אתה כאילו נותן להם כן להבין מה עובר עליך. וזה חשוב, זה חשוב שתיתן לאנשים להבין שקשה לך, שלא תנסה להסוות את זה כל הזמן בחיוכים. אם לא תדבר אנשים לא יצליחו לראות, לפעמים. ואם תיתן להם, הם ינסו לעזור. אתה לא "מעורר רחמים", אתה בסה"כ צריך לפרוק דברים. אין בזה שומדבר רע, תבין. זה בסדר גמור, זה לגיטימי ומובן לחלוטין. אני לא עוזרת לך כי אני "נשמה טהורה" או משהו כזה, אלא כי אכפת לי ממך ואתה חשוב לי, אז חשוב לי שיהיה לך טוב. כמו לשאר החברים שלך, אני משערת.

תודי

שזו הייתה דוגמה יפה לאיך מישהו מלביש עליך את המציאות שלו בלי לבדוק עובדות. לגל רק אגיד שתשובתך הייתה 80% פרשנות אישית והסקת מסקנות לגבי מי שכתב ולא מה שכתבו לך. היית עסוק בה ובמניעים שלה לעזור במקום לקרוא את המילים המחזקות ולהיעזר.

כשאת כותבת משהו

לא משנה מה - ןאחר כך בתשובה כותבים לך: "[אני גורם] לאנשים כמוך לבזבז זמן" זה מייד מקטלג אותך כ'אנשים כמוך' אצל מישהו שאת לא יודעת למה הוא התכוון. מה זה 'אנשים כמוך'? אמפטים? כותבים באריכות? אוהבים לעזור? וכולם אותו הדבר? האם 'אנשים כמוך' גם כולם 'נשמות טהורות' או שזה תקף רק לגבייך? מה שאני מנסה להגיד זה שכשעונים לך ועל הדרך מספרים לך מי את (כלומר איך את נתפסת אצל זה שעונה) - בשנייה שהוא עונה לך מי את, הפוקוס בהקשבה שלו זז מהתוכן שאת אומרת, אל הגדרות המגדירות אותך... שאולי רק מסבירות לו *למה* בכלל עונים לא ולא *מה באמת* ענו לו. קשה להסביר, אני יודעת. מקווה שעכשיו אולי זה קצת יותר ברור. ושגל לא יחשוב לרגע שהוא לבד בעסק הזה - כולנו עושים זאת. הפואנטה היא שאם באמת רוצים להיעזר, צריך לנסות לשים לב ולהיות מודע לתהליך הזה וללמוד להעביר את מיקוד ההקשבה בחזרה פנימה ולא רק החוצה. במקום לפרש את האדם שעוזר ואת מניעיו לעזור, לפרש את תוכן דבריו.

OK

שני דברים: האחד - כדי מאוד שתתחיל "למיין" את החוויות שלך לא רק ברמה של "עושה לי טוב" ו"עושה לי רע". כל דבר בעולם יכול בקונטקסט מסויים להיות טוב ובקונטקסט אחר רע. גם החבר הכי מדהים שמגיע בזמן לא טוב עושה רע. השהייה עם החברים זו דוגמה מצויינת כי סיכמת את כל הימים כ"טובים" ויכלת למנות דברים "לא טובים" בהם. ככה החיים מתנהלים, אגב. כל הזמן!. אז נכון שאי אפשר להימלט מזה - "טוב ליהודים / רע ליהודים" זה משהו שנעשה ממש באופן אוטומטי. מה שלא נעשה באופן אוטומטי, אלו המיונים אחרים שאותם אתה אמור ללמוד ולאמץ. למשל "האם זה מקדם אותי או לא מקדם אותי" או... "האם זה נכון או לא נכון עבורי" או... "האם זה שווה את המאמץ או לא שווה את המאמץ" - מיונים שכאלה. בשביל מיונים כאלה צריך שתהיה לך איזו תכנית בראש או איזה יעד. היעד הבא הכי קרוב זה גיוס. האם אתה יודע כבר לאן אתה הולך? או לאיזה בסיס טירונות? האם החלטת כבר שבאמת עדיף לא לחזור הביתה כל כך הרבה? האם יהיה זה שיקול נבון במשך הזמן לפעול ולקבל מעמד של חייל בודד? - בקיצור, צריך תכנית - ואחריה כל מה שקורה לך לטוב או לרע צריך להשקל מול ההתקדמות לקראת היעדים שלך. ושוב - גם כשמפעילים מיונים נוספים זה לא מבטיח לך שכל החיים יהיה רק סבבה. זה רק מבטיח לך שתהיה לך איזו פרספקטיבה עם קורטוב של תחושת שליטה על מה שמתחולל מסביב.

Charmed Gal

New member
תודה, לקחתי לתשומת ליבי.

אפשר עוד קצת עזרה? מה אם יש לי בעיות נפשיות חמורות וכשאני פוגש אנשים חדשים שאני אוהב את חי בפחד שיותר לא אראה אותם וזה פשוט מטריד ומפחיד אותי 24/7? כי אני כזה. וזה נורא. וזה מפריע לי לישון.

גל

כשיש "בעיות נפשיות חמורות" - הולכים לטיפול. אין משהו אחד שאוכל לכתוב פה שיוכל לפתור "בעיות נפשיות חמורות" - מה שאני כותבת כאן הוא רק איזה כוון - אחד מיני רבים - שאפשר לקחת ומקסימום לחשוב עליו קצת. בטיפול רואים אותך פנים אל פנים, ועובדים באופן יותר אינטנסיבי על הדברים שמפריעים לך. אני יכולה רק להניח שהדפוס הזה ש"כולם יעלמו לך" והפחד הזה שכל הקשרים האנושיים שלך הם זמניים בלבד, מאוד קשור לאיך שההורים שלך מנהלים את הבית או מתנהלים בעצמם. אם תלך מתי שהוא לטיפול, אני מאוד מקווה שתלמד לאט לאט לסמוך על עצמך ועל השכל היישר שלך - שאני יודעת שיש לך, שתלמד להיות המשענת של עצמך, ולא תחפש את התמיכה והאישור שאתה בסדר אצל הוריך שלא יודעים לתת אישורים כאלה... והכי חשוב שתלמד לא להניח באופן אוטומטי שגם אחרים הם כמו הוריך. שאם הם 'נעלמים' או 'עסוקים בעניינים שלהם' זה לא אומר שזו הוכחה לכך שאי אפשר לסמוך עליהם יותר ושהם לא יהוו לך משענת. לא כל מי שעוזב או הולך לענייניו עושה זאת בגלל שהוא נוטש אותך לבד במערכה כמו ההורים. לאנשים יש עניינים לעשות וחיים לחיות גם בלי קשר אליך. כשתלמד לעמוד על שתי רגליך יותר איתן, יהיה לך יותר קל לשחרר אחרים לעניינים שלהם בלי להפיל עליהם את "תיק המשענת" שלך מהבית.

Charmed Gal

New member
שוב תודה.

לקחתי לתשומת ליבי ואשתדל לשים לב אם אני באמת עושה את זה ואם כן - למנוע את זה.

למעלה