איך בוחרים שירות?

אלעריש

New member
../images/Emo40.gif איך בוחרים שירות? ../images/Emo40.gif

בס"ד שמיניסטית? לחוצה חבל"ז? באמת שאין צורך להלחץ! שלב א' - מה מתאים לי? * תחומי עשיה: רווחה, הוראה, בריאות, הדרכה (כללי), הדרכת טיולים, מדרשות ליהדות, קומונה, פנימיות, מודיעין וביטחון, עיתונאות ותקשורת, עבודה משרדית. (סמני על כל תחום האם - 1. ממש כן!!! / 2. נראה לי שכן / 3. אולי? / 4. נראה לי שלא / 5. ממש לא!) * סוג אוכלוסיית היעד: התנחלויות, קהילה, עיירת פיתוח, מושבים וקיבוצים, עולים חדשים, אוכלוסיה עירונית, אוכלוסיה בעלת מגבלות פיזיות, אוכלוסיה בעלת מוגבלות נפשית, אוכלוסיית מצוקה. (סמני על כל סוג אוכלוסיה האם - 1. ממש כן!!! / 2. נראה לי שכן / 3. אולי? / 4. נראה לי שלא / 5. ממש לא!) * גיל אוכלוסיית היעד: גיל הרך, ילדים, נוער, מבוגרים, קשישים. (סמני על כל קבוצת גיל האם - 1. ממש כן!!! / 2. נראה לי שכן / 3. אולי? / 4. נראה לי שלא / 5. ממש לא!) * מי אני? תכונות אופי: סבלנית, אוהבת להקשיב, אופטימית, מסודרת, אחראית, ראש גדול, תקיפה ואסרטיבית, בעלת ידע כללי, בעלת יכולת הוראה, אמפטית ורגישה, יצירתית, יוזמת, עצמאית, אוהבת מסגרת, מקורית, אנרגטית, מקבלת סמכות. (סמני על כל תכונה האם - 1. ממש כן!!! / 2. נראה לי שכן / 3. אולי? / 4. נראה לי שלא / 5. ממש לא!) לאחר שמילאת את הכל תהיה לך תמונה כללית לאן כדאי לפנות, או לאן בטוח לא כדאי לפנות (כלומר מה בטוח לא מתאים לך ואפשר להריד מהפרק). נסי לקחת את האופציות הראשונות מכל דבר, למשל - אם ב"תחומי עשיה" יש לך המון דברים ב"אולי" ו3 דברים ב"ממש כן", קחי בינתיים רק את 3 התחומים ב"ממש כן" בתור התחלה. נספח לשלב א': כדאי שתרשמי לעצמך נקודות שאת רוצה או לא רוצה שיהיה בשירות שלך, ושאת מעוניינת לברר מראש, לדוגמה: * מקום עם/בלי קשר לקהילה * קבוצה קבועה (כמו עבודה בגן, למשל), או קבוצה מתחלפת (כמו הדרכת טיולים) * קבוצה קטנה או אפילו אדם בודד (כמו שירות לאומי עם ילד שזקוק לליווי צמוד), או קבוצה גדולה (כמו כיתה) * באיזה איזור/מרחק יהיה השירות (קרוב לבית, רחוק מהבית, רק בצפון, לא יותר מX שעות נסיעה, וכו'...) * עבודה סביב השעון או לעשות את השעות שלך וללכת וכן הלאה... תכתבי על כל נקודה כזו כמה היא עקרונית לך, למשל - אני אישית לא רציתי לשרת בירושלים, והתעקשתי על זה, ומראש הורדתי את כל האופציות של ירושלים. מצד שני היו נקודות אחרות שהסכמתי להתפשר עליהן במקרה הצורך (אם כי ב"ה בסוף לא הייתי צריכה :) ) שלב ב': חיפוש שירות נסי לצייר לעצמך תמונה כללית של מה שאת רוצה. לדוגמה - "תחום של הדרכה לכל סוג אוכלוסיה שהיא בכל גיל" (כמו הדרכה בבית התפוצות); "תחום של בריאות עם קבוצת הגיל הצעיר" (כמו מחלקת ילדים בבית חולים). אם את מתחילה להתבלבל, לכי על דרך השלילה, כמו - "רק לא ילדים קטנים"; "העיקר לא בית חולים". יש לך כבר כיוונים בראש? מעולה - עכשיו גשי לקשרית! הקשרית תעזור לך למצוא מקומות שירות שעונים על הדרישות שלך. אם יש לך יותר מדי אופציות - קחי מתוכן את אלו שנראים לך הכי הרבה, אבל לא למחוק את שאר הרשימה בשום אופן!!! הרבה פעמים מקומות שנראו מעולים על הנייר התגלו בצורה שונה לגמרי כשבאתם לבקר, ואז תרצו לבדוק מקומות אחרים... כדאי גם להיעזר באנשים קרובים או אפילו באינטרנט, אולי הם יוכלו להמליץ לך על מקומות מתאימים שהקשרית לא חשבה עליהם.

אלעריש

New member
המשך!

שלב ג': בירור נסי לברר כמה שיותר מידע על כל מקום בו את רוצה לבדוק. חבל שתטרחי ותבזבזי יום לימודים + כסף לנסיעות בשביל להגיע למקום שכלל לא מתאים לך. תוכלי לברר ע"י מציאת מידע באינטרנט (על המקום עצמו או דרך האתרים של האגודות של הש"ל), בפורומים של שירות לאומי באינטרנט, אנשים שמכירים את המוסד (או יכולים להציע לך מקומות נוספים), והכי הכי מועיל וחשוב - בנות שירות שמשרתות/שירתו שם (אפשר להתקשר למוסד/לרכזת לבקש טלפונים של בנות). כדאי גם לברר אצל הרכזת מה הדרישות של אותו מקום - אני אישית נסעתי מרחק נסיעה גדול בשביל לבדוק במוסד מסויים ובסוף התברר לי שהם מעדיפים בנות בית ומראש הסיכויים שלי להתקבל יהיו קטנים יותר אם יבואו אליהן בנות מהאיזור... דוגמאות לשאלות: מה תפקיד בת השירות במוסד, מה סדר היום שלה פחות או יותר, מה היחס של הצוות לבנות השירות ואיך העבודה איתם, כמה בנות משרתות במוסד, איך הרכזת (לברר אצל בנות השירות כמובן.. ), מהו בדיוק סוג האוכלוסיה איתה עובדים, כל כמה שבתות חוזרים הביתה (בקרית שמונה למשל זה כל שבת שלישית...), האם יש קשר לקהילה ואיך הוא מתבטא, וכו'. אחרי הבירור יתכן שחלק מהאופציות ייפסלו, ואז כדאי לגשת לשאר הרשימה שהשארת בצד... שלב ד': סיירות ותכל'ס! ביררת על מספר מקומות שמתאימים לך? מעולה! בררי אצל הקשרית/המוקד/אתר האינטרנט מתי הסיירות של אותו מקום, והירשמי לתאריך הנוח לך. בסיירת בד"כ תעברי ראיון אצל מנהל המוסד (או אחראי אחר) והרכזת. לאחר תקופה מסויימת (כדאי לברר מראש כמה זמן) תקבלי תשובה האם התקבלת או לא. לעתים יתכן ותקבלי תשובה שאת ב"רשימת המתנה", כלומר - יש בנות אחרות שהתקבלו, אבל מחכים לתשובה מהן. אם אחת מהן תודיע שהיא לא מעוניינת, הבאה ברשימה תוכל להכנס במקומה, וכן הלאה. שימי לב: במקומות מסויימים הסיירת היא רק שלב א', ואם עברת אותו תצטרכי לעבור גם שלב ב', ולעתים אפילו שלב ג'... אם קיבלת תשובה חיובית כלשהי (שהתקבלת או שעברת לשלב הבא), תעשי חושבים עם עצמך ותבדקי אם את אכן מעוניינת. בשירות לאומי הרבה פעמים לא כ"כ קל להתקבל לכל דבר ולכן לא כדאי להוריד אופציות אלא אם כן המקום ממש לא מתאים לך. עדיף לבזבז זמן וכסף ולמצוא שירות מאשר להתקמצן ואח"כ לשבת לבד שנה שלמה בבית.... אבל לא להגזים - עדיף ללכת ללמוד באוניברסיטה או במדרשה (או ללכת לעבוד שנה) מאשר לשרת במקום שבכלל לא מתאים לך ורק תסבלי שם! אם הרכזת אמרה שיודיעו לך תקופה תוך פרק זמן מוגדר, ואין תשובה - אל תהססי להתקשר לרכזת. שלב ה': תשובה חיובית קיבלת תשובה חיובית ואת מעוניינת במקום? מזל טוב!!! התקשרי עוד היום מהטלפון הקרוב לביתך והודיעי לאחראי (הרכזת/המנהל) שאת מעוניינת בתקן! משם העניינים ימשיכו להתגלגל - תקבלי מכתב מהאגודה, תמלאי את פרטיך האישיים ותשלחי חזרה, ועוד כל מיני מכתבים מעניינים כאלו על סמינריונים וכו'... אבל העיקר שמצאת שירות לאומי :) בהצלחה רבה!!!! ט י פ י ם * קחי לך פנקס צמוד בו תכתבי את כל הפרטים הדרושים - טלפונים של רכזות, תאריכים של סיירות, פרטים על מקומות, שאלות שצריך לברר, וכו'. לי אישית היה פנקס כזה והוא עזר המון!!! * אני אישית גם הכנתי תיקיה שבה שמתי את כל הדברים שקשורים - טפסים לראיונות, מידע על מקומות, חומר מהאינטרנט, וכו'. ששום דבר לא ילך לאיבוד - רק אחרי שתסגרו שירות תרשו לעצמכן להשמיד את תוכן התיקיה... * שמיניסטיות לחוצות בדר"כ, ונוהגות לשוטט בכל הארץ בלי גבולות. באמת לא כדאי לסגור לעצמך אופציות, אבל הרבה יותר חשוב לדעת גם להגביל את עצמך למספר מסוים של סיירות (האגודה, למשל, מגבילה אותך ל5 סיירות בהתחלה). חבל על הכסף, חבל על הזמן. וחבל עלייך - כל סיירת זה מתיש ושוחק! (מצד שני גם לא להיות שאננית מדי ולבדוק במקום אחד וזהו...) * אם מקום לא נראה לך, אל תלכי לשם. ובטח שאל תחזרי לשם לשלב ב'. תמשיכי לחפש הלאה, יש עוד הרבה מקומות אחרים! (אם כי לפעמים צריך להתפשר על דברים...) * לסגור שירות זו התחייבות. ברגע שאת סוגרת במקום ומבטלת, המקום נשאר עם פחות בת שירות. יכול להיות שהוא ימצא תחליף [וגם זה לא בטוח!!!], אבל זה גם מוציא שם רע למקום כי "יש בת שביטלה...". אז אל תסגרי במקום שיהיה "ליתר ביטחון". לחשוב קודם! * מצד שני, אל תשארי במקום שלא נראה לך, רק כדי לא לדפוק אותו. אם קרה וסגרת שירות ופתאום מתגלה לך שזה בכלל לא מה שחשבת - לפעמים עדיף לבטל ולא לסבול שנה שלמה... * לא להכנס ללחץ! אם רק תחילת השנה, אין טעם להלחץ וישר לסגור במקום הראשון שמקבל אותך, יש לך מלא זמן. יש בנות שסוגרות ב1 בספטמבר... גם אם נראה לך שכולם מסביב סגרו, רוב הסיכויים שזה לא נכון. [אפילו עכשו אני מכירה שמיניסטיות שלא סגרו...] * לא להתייאש כלל!!! גם הבנות המוצלחות ביותר שומעות את ה"לא", זה לא אומר כלום לגביך - יש בנות שבודקות אפילו ב12 מקומות עד שהן מוצאות את המקום המתאים להן באמת... (כל הזכיות שמורות לתמר גורפינקל, סרוג.)

למעלה