דיון: כללים לזיהוי ואיתור

../images/Emo40.gif דיון: כללים לזיהוי ואיתור

בעקבות דיון שהתפתח ביני לבין רולן חשבנו שכדאי יהיה לארגן מעין כללים לזיהוי ואיתור של בנות או בנים כחשודים להיות עם הפרעות אכילה כלשהן. כולכם מוזמנים להוסיף כדי שיהיה לנו מאגר גדול ויפה שיסכם את הסימנים החיצוניים של המחלה הנוראית הזו

הסימנים שלי

* כשלא רואים את הילדים אוכלים *ששיחה על אוכל הופכת להיות שיחה של היתממות והכחשות *היעלמות קבועה לאחר הארוחה *הרגלי אכילה לא מסודרים *התעניינות גוברת בספורט *דיבור על משקל, יופי, ביגוד וכו' *שינויים בהרגלי הארוחה *יש לשים לב באופן מיוחד למי שמתעסקת בדוגמנות וריקוד *ירידה במשקל *שינויי מצב רוח דרסטיים, ניתיקי קשרים,התרחקות מאירועים משפחתיים כל אחד בנפרד הוא לאוו דווקא סממן למחלה אולם ביחד ניתן להרגיש כי משהו מתבשל שם.... וכדאי לשים לב למצב הנפשי של הנער/ה בכלל היות והפרעות אכילה הנן פתרון חיצוני לסבל פנימי.

ועוד קצת

- כמעט לא אוכלת. - מחביאה אוכל. - מבלה זמן רב בשירותים אחרי ארוחות. - לוקחת משלשלים, כדורי הרזיה או אמצעים אחרים לשם ירידה במשקל. - יורדת באופן משמעותי במשקל. - נראת עייפה ומדוכאת. - מתקשה להתרכז. - מחזור לא סדיר. - לובשת שכבות של בגדים על מנת להסתיר את הגוף. - מתעלפת לעיתים קרובות.

rolan

New member
ומנסיוני...

התפרצויות כעס בלתי מוסברות בכי לעיתים תכופות וללא סיבה נראית לעין עיסוק באוכל - הכנת ארוחות גדולות לכל המשפחה דיבורים אובדניים שתייה מרובה רעידות קור, שפתיים כחולות עצבנות וחוסר סבלנות אף שחלק מהם מאפיינים את גיל ההתבגרות, כדאי לשים לב בכל מקרה. אם אזכר בעוד אכתוב... בינתיים זה כבר הרבה מאוד. בכל מקרה, אאסוף את כולם למאמר מסודר שיהיה בין מאמרי הפורום.

מוסיפה

* תנודות גדולות במשקל (לא רק ירידה במשקל- אלא ירידה ועלייה באופן דראסטי בפרקי זמן קצרים). * סגירות ומופנמות גדולה * נטייה לדיכאונות * הסתגרות בבית, בלי חברים וחברות. זה בינתיים מה שעולה לי.

Just Efrat

New member
מוסיפה:

- כמויות אוכל שנעלמות מהמטבח. - עצבנות ונטייה למצבי רוח קיצוניים. - עיניים נפוחות/דומעות/אדומות. - סימנים על כפות הידיים (כתוצאה מהקאה). - התעסקות כפייתית באוכל: בקנייה, בבישול (לאחרים), ספירת קלוריות. - דימוי עצמי נמוך.

rolan

New member
אוסף של סימנים

מתוך האתר של "סהר סיוע והקשבה ברשת": איבוד משקל משמעותי הסתגרות/התכנסות בתוך עצמו עייפות/לאות הרגשת קור תמידית חולשת שרירים אובססיה לגבי מזון, קלוריות, מתכונים שימוש בתירוצים כדי לפסוח על ארוחות (אכלתי קודם, לא מרגישה טוב) הרגלי אכילה בלתי שגרתיים (חיטוט באוכל, חיתוך האוכל לפירורים קטנטנים) הפגנת אי-נוחות סביב אוכל תלונות על היותם "שמנים מדי" למרות שהם רזים הגבלת הבחירות למזון דיאטטי בלבד אשמה או בושה לגבי אכילה דיכאון, עצבנות, חילופי מצב-רוח הקאות, שימוש מוגזם במשלשלים, כדורי דיאטה או משתנים כדי לשלוט במשקל מחזור וסת בלתי-סדיר הפסקה מוחלטת של מחזור הוסת לבישת בגדים רפויים להסתרת איבוד המשקל בדיקת המשקל בתדירות גבוהה התקפי עילפון וסחרחורות קושי באכילה בחברה חשאיות רבה לגבי דפוסי אכילה גוון פנים חיוור כאבי ראש גישה פרפקציוניסטית הרגשת הערך העצמי מוגדרת ע"י מה שנאכל או לא נאכל אין שום מחלה פיזית שמסבירה את איבוד המשקל.

MooKuSh

New member
ממ, אני.

*התעניינות אובססיבית בתזונה נכונה. *הסתגרות. *העלמות שמחת חיים לחלוטין. *בטן נפוחה מאד אחרי ארוחות. *התחמקות מאכילה בחוץ. *שינה מרובה/נדודי שינה. (מצבים קיצוניים) *התחלת עיסוק בהמון סוגי ספורט בבת אחת. *חוסר ריכוז, שכחה. *אצלי לפחות, נטיה בולטת לדאוג שכולם מסביב יאכלו כמו שצריך (חוץ ממנה). *מצבי רוח קיצוניים (HIGH, ואז נפילה חדה).

B o o b a

New member
בתור ילדה

יש אנשים כמוני שקצת שאמא שלי חושבת שיש לי בעיות כאלה..אבל מאוד רחוקה מלחשוב על זה ברצינות.. והיא כן שואלת אותי אם אני חושבת שאני שמנה וברור שאני אומרת לא.. אז לא כל הילדים יש להם סימנים ברורים.. אז הנה כמה סימנים פחות ברורים.. *מקלחחות עם מוזיקה גבוהה.. *או סתם מוזיקה גבוהה והילדה בשירותים הרבה זמן.. *אם יש גדורים משלשלים או דברים כאלה לספור אותם ולראות שהם לא נגמרים לאט לאט.. *כמה שלא הייתי רוצה שיעשו לי את זה אבל כן לחטט בחדר ובתיק..הכי חשוב במחשב !!להיכנס למועדפים. ואתרי אינטרנט בהיסטוריה.. *שתית המון מים.. *כמות אוכל לא נגמרת..ולבדוק בפח שלא נזרק..(יש גם סיכוי לזרוק לפח בחוץ או לתת לכלב כמוני אבל יש כאלה שלא עושים את זה ) *תמשקל לשים אותו במקום מסוים שלא יזוז במקרה שנתקלים בו או שעוברים לידו אלה רק אם נשקלים..ואז לראות אם הוא זז ממקומו והוחזר לא נכון.. (לא בטוח שהייתי מובנת חח ) *סימנים פציעות על גב היד .. *ביציאה מהשרותים עיינים אדומות.. *רובם לא חייבות להקיא ישר אחרי הארוחה..אז גם אחרי אם הם דוחפות במשפחה לצאת מהבית. שאין אף אחד בבית מבררות כמה זמן יקח למישו להגיע.. וזהו נראה מקווה שעזרתי :)

דניש21

New member
לא יודעת אם מוסיף...

ברז אמבטיה או כיור פתוחים זמן רב בשירותים מבלי שהילד/ה מתרחצים, הפיכה לצמחוניים, טבעוניים, לעיסת מסטיקים באופן קבוע ותלותי(זה אצלי לפחות) מקווה שעזרתי

SummerSpirit

New member
עוד משהו

לבישת בגדים גדולים (Baggy), לפעמים גם "זרוקים" כדי להסתיר את השומנים. חוסר חשק להתאפר, להתגנדר.

ורדונה2

New member
כמה שאני יודעת...

הסתגרות בחדר חוסר חשק לצאת לבלות עייפות ותשישות הימנעות מהתחייבויות יש עוד הרבה.. אני אוסיף כשאזכר.

למעלה