(
) הזהות השנייה שלי

(../images/Emo40.gif) הזהות השנייה שלי

באינטרנט נורא קל ליצור זהויות חדשות. קמים בבוקר ומחליטים שהיום אתם אנשים חדשים ושונים. פותחים בלוג חדש ויוצרים לעצמכם זהות וירטואלית חדשה לחלוטין. אם תעשו את זה טוב, אף אחד לא ידע בכלל שזה אתם. אלו שמכירים אתכם בזהות האמיתית שלכם יכולים לקרוא את הבלוג השני שאתם כותבים בזהות השנייה שלכם ולא לדעת שמדובר באותו אדם. קורה, וזה מה שקרה גם לאביעד. אביעד כתב בלוג מאוד פופולרי בתפוז במשך המון זמן. את הבלוג, כמובן, כתב בזהות וירטואלית שהמציא. לאחר תקופה ארוכה בה הבלוג זכה לעשרות אלפי כניסות ומאות תגובות (ועבר מתפוז לבלוגלי), לאביעד נמאס והוא החליט לחשוף את עצמו בבלוג האישי שלו. בין היתר, הבלוג שכתב בזהות השנייה שלו אשר זכה להצלחה רבה יעבור ככל הנראה גם לטורים בעיתונות המודפסת ("החלום של כל בלוגר").
ועכשיו אתם - האם בשלב כלשהו במהלך גלישתכם באינטרנט ניהלתם זהות שנייה? כתבתם בלוג נוסף בזהות שסיפרתם עליה רק למעטים ולקרובים? (או לאף אחד?). מה דעתכם באופן כללי על הנושא הזה? (אולי הכרתם מישהו שהיו לו 2 זהויות?) בתור אחד שכתב בלוג בזהות "סמויה" (או שנייה) באינטרנט למשך תקופה קצרה (ואז סגר הכל), אני מעריך את החשיפה עצמה של הזהות (מי כותב מאחורי הבלוג) ובכלל את העובדה שמצליחים לעשות את זה במשך תקופה כל כך ארוכה. בעיני זה לא צעד פשוט.

Tali1912

New member
ינעל דינק

אין יותר צפניה?
זהו? לפחות היה מחכה עד יום רביעי , להשלים לי את הצחוקיה. אביעד או צפניה בשבילי זה צפניה וככה ישאר, הרסת אותי מצחוק ביחוד הצפיה המשותפת בכוכב נולד עם אום צפניה בואך נצרת עילית. אבל תכלס אבל מי זה אביעד בכלל?
יש לו בלוג נוסף בתפוז?

דנטל

New member
יואולוהים, אפשר להפסיק להתאפק לשמור בסוד

אני שונאת סודות. שונאתתתתתת. זה לא שהוא ביקש ממני לשמור את זה בסוד וגם לא שאני חושבת שהוא בכלל יודע שאני יודעת. היה אירוח של משפחת תאקט, הוא היה, אני הייתי, ידעתי שזה צפניה. פעם אחרת פגשתי אותו על תקן אביעד. את הפעם הזו אני יודעת שהוא זוכר. לא יודעת אם הוא זוכר את הפעם על תקן צפניה. וטלי, אביעד זה המנהל השותף שלי בפורום מומלצים, אבל יותר מכך הוא עורך התוכן של תפוז. לשאלתך - אני לא מתאימה לניהול זהות בדויה. מספיק קשה בשבילי לשמור סודות של אחרים, גם אם אני מצליחה בכך. אני אוהבת חיים קלים.

Tali1912

New member
הופה טי נה ניי ניי

אז הוא קליקה ממערכת תפוזינה, פשששששששששש, בכל אופן אני לא מכירה את אביעד כאביעד, ככה שזה לא נותן לי תמונה מי זה אביעד חוץ מעצם התפקיד שלו במערכת. אבל בתור צפניה, למרות שחלק אומרים שלא אהבו והבלוג שלו היה דבילי ודברים כאלה, כשהייתי קוראת את הבלוג היתה לי הרגשה כמו זבוב על הקיר, זה היה כמו לשבת עם אום צפניה וצפניה עצמו בליל שישי בסלון ולהרגיש חלק ממה שהולך שם <רק בלי כיבודים
,קמצנים
>. ניסיתי איך שהוא להסביר במילים מה היה לי מיוחד בבלוג של צפניה
עכשיו מעניין, אם הוא עורך בתפוז איך הוא הלך למערכת בלוגים אחרת.

דנטל

New member
לא יודעת

אבל כשדיברתם על זה שעם כמות כניסות כמו שלו הוא יכול לעשות כסף בתפוז ובבלוגלי לא, היה לי הכי קשה עם הלהתאפק לא לגלות. כל כך רציתי להגיב "הוא עובד תפוז - הוא במילא לא מקבל כסף". בכל מקרה, גם פגעסוס עובד תפוז ויש לו בלוג גם באתרים אחרים.

כלכלונת

New member
מעולם לא סבלתי את הבלוג של צפניה בעיקר הבלוג על כוכב נולד שתכלס מבוסס כולו על ירידות על אחרים. לא מבינה מה תרם לו לכתוב בתור מישהו הזוי אחר, אבל חופשי. בכיף.

wranger

New member
אף פעם לא אהבתי אותו יותר מדי

כן, הוא היה משעשע לפעמים, אבל לפעמים אפילו יותר מדי. כשעזב את תפוז ויתרתי לגמרי על הפנינים שלו - אם כי אי אפשר להתווכח עם זה שהוא עבר לעיתונות המודפסת והצליח לזכות בהכרה בכתיבה שלו גם מחוץ לבלוגיה. מה שמעצבן אותי עוד יותר בזה, היא העובדה - ואנא, תקנו אותי אם לא הבנתי נכון - שכאביעד הוא קידם את הבלוג של צפניה לעמוד השער כל הזמן? זהו, אין אתיקה יותר?

בוקר טוב!

פה זה ישראל. אם אלוהים יתחיל לחלק לאנשים כאן אתיקה, חצי מעם ישראל יאלץ להתאבד כי הוא לא מסוגל לחיות עם עצמו.

suki da yo

New member
../images/Emo6.gif

אם אלוהים יתחיל לחלק פה משהו, אני דיי בטוחה שאתיקה לא תהיה הבחירה הראשונה שלו. אולי כדורי ציאניד.

דנטל

New member
הוא לא עורך התוכן היחיד

אבל בראש ובראשונה מה שחשוב לתפוז זה להביא הקלקות ומה לעשות שכוכב נולד עושה את זה.

פגעסוס

Well-known member
אם אני זוכר נכון

הוא התבקש לקדם את הבלוג שלו לעמוד הבית ובהחלט קדמו לכך הרבה התלבטויות מצידו. גם בפעמים שאני ערכתי את עמוד הבית בסופ"שים קידמתי את הבלוג שלו, זה פשוט היה מתבקש.

suki da yo

New member
טוב, יפה לו..

ואחלה בחלה לו... אני לא הייתי מצליחה... חשבתי פעם או פעמים לפתוח בלוג נוסף, אנונימי, וההחלטה תמיד היתה נגד. אני לא טובה בלהסתיר דברים, ולא טובה בלשקר. המקסימום שהיה יוצא מזה זה שהייתי מתחילה להתכתב עם עצמי בפורומים,כי זה היה מצחיק אותי, ואז היו חוסמים לי את שני הכינויים

dafdia

New member
זהות שניה

ניהלתי גם ניהלתי...או או...כמה זמן הייתי מישהי אחרת! אתהבנו בטירוף...אני במי שידעתי שהוא באמת והוא במי שחשב שאני הכל הלך וסגר עלי...לא יכולתי לישון..לא יכולתי לתפקד..כל יום המצאתי סיבה חדשה למה לא לפגוש אותו..כל יום סיפור אחר..הרגשתי שאני הולכת וניגמרת... יום אחד אמרתי די...על החיים ועל המוות..השארתי לו הודעה..מי אני..ומה אני...חזר אלי מיד בטלפון..עכשיו את ניפגשת איתי! קבענו מקום..ובאתי...היה הרבה בכי..הוא מאכזבה אני מכאב.. הרבה טענות מצידו..הכל מוצדק... פלא ופלא..מאז עברו 4 שנים ואנחנו עדיין יחד לא נוכל לעולם לממש את ההאבה שלנו עד הסוף..20 שנה מפרידים בינינו אבל מנסים להפיק את המירב מהמצב לעולם לא אעשה את זה יותר..דרכו גיליתי שככה כמו שאני גם אני יכולה לגלות עולמות ניסתרים DI

dafdia

New member
זהות שניה

הגיל משנה כאשר בגללו אתה לא יכול לממש....הרי אם זה היה הפוך...הוא היה יוצא אחלה כלי...תיראה הגבר הזה עם הצעירה הזאת...שמישהי מבוגרת הולכת עם צהיר...אז זה...כמה היא משלמת לו...

דנטל

New member
../images/Emo6.gif כן, אבל במקרה כזה זה צריך להפריע לך

ברור שלא נעים שאומרים עליך "כמה היא משלמת לו", אבל פער הגילאים הפריע לך, או הפריע לו? או שמפריע לשניכם?

dafdia

New member
הגיל....

לא מפריע לנו ליהיות בקשר של אהבה...אבל הוא יש לו חיים לפניו...ילדים להוליד...לחוות דברים... חלק אנחנו חווים יחד...חלק...הוא חייב לבד הוא צוחק תמיד...ואומר שיש לו זכות גדולה לעשות סקס עם סבתא לעתיד...:)-

דנטל

New member
אה, בגלל זה

נו, לא חשבתי על קשר רציני לטווח ארוך (אני ולקסיקון האנטי-זוגיות שלי), אלא על "רומן", שזה אכן מה שיש. כל השנים האלה ינצרו אצל שניכם גם כשכבר לא תהיו ביחד, ועם כל הכבוד לבר-קיימא - גם זכרונות זה לא ענין של מה בכך ורצוי שיהיו הרבה טובים כאלה
. (מסביר קצת למה יש לי בלוג שמזכיר לי דברים שאני לא מסוגלת לזכור לבד)

למעלה