"זה לא אני, זה השופט!!!"

../images/Emo40.gif"זה לא אני, זה השופט!!!"

בעקבות ביקורת על השופט הבלגי שהיה בתחרות באלונים, עלה במוחי רעיון יפה לדיון.
שופטים בתחרויות
האם לדעתכם שופטים "כסחנים", כאלה שקשה לרצות, משפיעים על ענף הרכיבה בארץ
איך
לטובה או לרעה
האם יש הבדל בין ההשפעה שיכולה להיות משופט "כסחן" על האינגליש לבין ההשפעה על הווסטרן
ואתם בתור מתחרים- מה הייתם מעדיפים
שופט "כסחן" או שופט "רחמן"
למה
בואו נרחיב:
מה היתרונות של סופט "כסחן" לעומת "רחמן"
מה החסרונות
איזה סוג שופט לדעתכם יותר טוב
וכמובן, מוזמנים להרחיב עוד יותר

בקפיצות...

אין כל כך חשיבות למושגים כסחן ורחמן כי לא שופטים לפי סגנון ברוב המקרים, אלא אם כן זה מקצה סגנון שנקבע מראש (או אקוויטישן בעצם?). אבל בכל זאת ,לדעתי לפחות, חשוב שהשופט יהיה ערני ובקיא מאוד בחוקים, ישים לב לזמנים ולמסלול (במהלך המקצה ולפני שפותחים אותו להליכה) בדקדקנות יתרה כדי לתת לכל הרוכבים סיכוי שווה ולמנוע מצבים לא נעימים. ככל שהשופטים יקפידו על כמה שיותר חוקים ככה גם המתחרים והרמה תעלה, גם בקפיצות.

2eye

New member
מקצה קפיצות בעצם

רק שהשופט לא מסתכל רק כמה קורות על הרצפה, אלא איך הסוס הולך בין המכשולים, את המכשולים... יעני מיקס של דראסג' פשוט עם קפיצות... למשל, מה שעושים בFEI בסופשבוע הקרוב, מנסים לעשות אקוויטישן... יש קו שמספר הצעדים מוגדרים מראש, ומי שעושה צעד יותר או פחות, מקבל 4 נק'.... וכו'....

Ruf Lil RusGal

New member
אז זה אמור להיות מקצה קשה.. לא?

ויש למישו איזה קליפ או סרטון וידאו של מקצה כזה כדי שנוכל [אנחנו הווסטרנים] להביו מה זה?

aloniguy

New member
הוא לא נראה קשה...

אם את מראי וידאו של מקצה אקוויטיישן את תצחקי.... לרכב אחד זה כבר משו אחר... לא פשוט לרכב מקצה כזה עם כל סוס. הסוס צריך להיות רגוע ולקבל את הרוכב שעליו. מצד שני על הרוכב להיות כמה שיותר עדין, רך, ישיבה קלילה ואפקטיבית וצריך להגיע למצב שפקודותיו כמעט ובלתי נראות. צרי לראות הרמוניה ושיתוף פעולה בין הרוכב והסוס, בלי התנגדות מצד הסוס ובלי שימוש ביותר מדי כוח מצד הרוכב. אני אחפש הסבר קצת יותר מקיף ואעלה אותו פה. מקווה שעזרתי...

הצעה../images/Emo9.gif

אם יש לך זמן ורצון כמובן
אולי תכתוב מאמר מסכם נחמד כזה עם הסברים ודוגמאות בנוגע לאקווטיישן ונעלה אותו לטאגליינס?

aloniguy

New member
אחלה רעיון!

אבל כשיהיה לי קצת יותר זמן.... תקופה קצת לחוצה עכשיו.... אבל בהחלט אחלה רעיון!

למעלה