(
) יום הבלוגים 2007

(../images/Emo40.gif) יום הבלוגים 2007

כפי שאתם יודעים (ואחרי כל ההודעות בנושא, קשה לשכוח) היום הוא יום הבלוגים הבינלאומי. למי שבכל מקרה עדיין לא יודע במה מדובר - ניתן לקרוא באתר הרשמי של BlogDay. בכל אופן, הנה היום יום שישי ואנחנו חוגגים בפעם השלישית ברציפות את BlogDay. מישהו נתקל בהמלצה על הבלוג שלו? האם היה קשה לבחור 5 בלוגים ולהמליץ עליהם? ספרו חוויות מהיום שעובר. פוסטים בתפוז - http://www.tapuz.co.il/blog/tags.asp?tagname=blogday2007
סלינק| בישראבלוג: הנושא החם, תגית BlogDay2007 טכנוראטי - http://technorati.com/posts/tag/BlogDay2007 נענע - BlogDay שמח - http://net.nana10.co.il/Article/?ArticleID=508666&sid=127 BlogDay שמח!

TheWhiteTigris

New member
בפעם הראשונה

לא הצטרפתי, כי אני לא אוהב להיות בעדר בכתיבה. שנה שעברה החלטתי בכ"ז לנסות, כי מדובר במשימת פרגון, וזה נחמד מאוד לדעתי. ולכן גם המשכתי עם זה השנה.

suki da yo

New member
בבלוג דיי הקודם עוד לא היה לי בלוג..

ולכן , מן הסתם, זה הפעם הראשונה שהשתתפתי.. היה קשה לבחור, באופן יחסי, אבל בגלל שאני כלבה אגוצנטרית, ואין לי קובית בלוגים בבלוג, ניצלתי את ההזדמנות להזכיר את כל (טוב, רוב) בלוגיי הקבועים, כך שבחרתי העצם את הפיתרון בקל. השתדלתי לבחור בלוגרים פחות מוכרים, ובעיקר חיפשתי כאלה שלא מסתובבים בפורום הזה ובתאומו (הבלוגיה) כך שהחשיפה שלהם פחות גדולה. היה כיף :) אה, ותודה לטל החמוד שהמליץ עלי!

דנטל

New member
המליצו על הבלוג dantel

(וכמה מוזר שמדובר במישהו שעזב את תפוז לטובת מערכת בלוגים אחרת
) http://onefather.blogli.co.il/archives/183 אני לא השתתפתי בזה, כי אני הרי לא קוראת בלוגים, אז אני לא יודעת על מי להמליץ, ובאמת הייתי מעדיפה להמליץ על בלוגים לא מוכרים, אבל המעט שקראתי היה שייך לרוב לבלוגרים שגולשים פה והם כן מוכרים.

פגעסוס

Well-known member
כמעט ושכחתי

אני מטיף לכל מי שאני מכיר לא לשכוח לפרסם פוסט ביום הבלוגים ובסוף אני כמעט ושוכח. לפחות היה לי תירוץ, אני חולה כבר 3 ימים

mary lou

New member
תהיה בריא

דבר ה
: רשומה זו דרך יחסית פאסיבית וסבירה להעביר זמן מחלה.

תרגיש טוב

דרך אגב, משום שאתה משתמש בוורדפרס - למה אם כבר לא קבעת שהפרסום של הפוסט הזה יהיה מתוזמן? ככה לא היו לך דאגות

פגעסוס

Well-known member
בשביל זה צריך לכתוב אותו קודם

החלטתי מראש על אילו בלוגים אני אמליץ, אבל לא כתבתי את הפוסט בפועל...

ועכשיו אני על ההודעה של עצמי

הצלחתי להכיר לא מעט בלוגים חדשים ומעניינים. בכל פעם שקראתי המלצות בבלוגים שאני נוהג לקרוא בהם על בלוגים אחרים, יישר הוספתי לקורא ה-RSS שלי כל בלוג שנשמע טיפה מעניין והומלץ. עלי המליצו פעם אחת, לפי מה שאני יודע עד עכשיו.

wranger

New member
בלוג דיי 2007

כדי לבחור 5 בלוגים, קודם כל קראתי המלצות של אחרים, כדי לשאוב השראה. אחר כך הלכתי לרשימה הארוכה של הבלוגים שאני מנוי עליהם וכתבתי בצד את כל מי שלדעתי מגיע לו. ואז, לשמחתי, הייתי צריך לסנן החוצה ולא לחפש עוד. הקריטריונים לסינון - שיהיה בלוג שלא ראיתי כשקראתי המלצות של אחרים, ושיהיה שונה מהסגנון של הבלוג שלי. אני מאוד גאה בחמישה שיצאו לי.
עלי המליצו שלושה, למיטב ידיעתי (ותודה רבה!), אבל רק על אחד מהם קיבלתי מסר. את השניים האחרים מצאתי במקרה, אז אולי יש עוד שהמליצו עלי ולא סיפרו לי.

לא הצלחתי

בשום אופן לבחור... גם ברשומת המיליון היה אותו סיפור, הגעתי ל-25 רשומות... מה שכן, דרך פוסטים שקראתי גיליתי כמה בלוגים מעניינים. נתקלתי בשלוש המלצות על הבלוג שלי, קיבלתי הודעה אחת.

כלכלונת

New member
קצת נדפקו לך הקישורים ../images/Emo3.gif לא היה קשה למצוא על מי להמליץ, יותר על מה. ואיך לכתוב. הסתפקתי בפירוט מוזר למדי וקצרצר כמה שיותר. שני בלוגים המליצו עלי, אחד הודיע

כן, קצת. זה לא יכל להיות מושלם

מה זאת אומרת "על מה"? (הרי אם מוצאים על מי.. או שאת מכתוונת לבחירה מבין כמה בלוגים שהתלבטת איזה מהם ראוי יותר להמלצה?) איך הגעת לבלוג השני שהמליץ עלייך ולא הודיע?

כלכלונת

New member
בתוך הבלוג כי המלצתי על בלוגים שלא קראתי מלפני טונה זמן, בכוונה. כי ב7.7 עשיתי רשומה של הבלוגים שאני אוהבת מהרשימה שלי והסברתי למה. הפעם בחרתי משימה קשה יותר והמלצתי על בלוגים שלא קראתי הרבה זמן, ולכן היה קשה לתת את הסיבה להמלצה. זה היה בלוג שאני קוראת קבועה בו, ולכן מצאתי.

mary lou

New member
כמה מסקנות מיום הבלוגים

בשנה שעברה המלצתי רק על חברים (בכוונה), השנה המלצתי בעיקר על אנשים שאני תמיד רוצה לכתוב עליהם ולא יכולה (גם אם מטעמי "כבר כתבתי עליהם בעבר"). קראתי את רוב הרשומות שנכתבו בתפוז ובערך 75% מאלו שנכתבו בישראבלוג והרי התובנות: -בישראבלוג יש המון בלוגים מעניינים ולא ידועים עם רעיון ייחודי (דווקא הופתעתי, הייתי בטוחה שכל הילדים ימליצו רק על החברים העילגים שלהם או על הבלוגרים המפורסמים, ואכן רוב הילדים עשו זאת, אבל לא כולם). - בישראבלוג הרבה יותר פתוחים (שם היו הרבה המלצות על בלוגרים מתפוז, בלוגים עצמאיים וגם בלוגים מחו"ל. גם בתפוז היו אבל פחות). - ילדים קוראים לא מעט מבוגרים.

מסקנות מעניינות

למה את חושבת שזה המצב בתפוז? (שאולי יש פחות פתיחות או היכרות לבלוגים בישראבלוג/עצמאיים/בחו''ל)

Tali1912

New member
יש משהו במסקנות

של מרי לו בהשוואה בין ישראבלוף לבין תפוזינה.

mary lou

New member
שאלה טובה

כמו שדנטל הגדירה, אני חושבת שזה נובע מסנוביזם (לא ממש מוצדק) מספיק לבדוק את הבלוגרים בפורום הזה כדי לראות שיש אחוז לא מבוטל של כותבים שלא קוראים את ישראבלוג מתוך עקרון מפוקפק (אבל כן קוראים בלוגלי ובלוגים עצמאיים, תחי ההיררכיה).

אז האם הבעיה היא רק בנוגע לישראבלוג

כי כמו שציינת, כן קוראים את בלוגלי ובלוגים עצמאיים כאלו ואחרים, אבל לא את ישראבלוג.. אולי בגלל איזו תדמית שנוצרה למערכת בלוגים הזו. באופן אישי אני קורא שם מעט מאוד בלוגים לעומת מספר הבלוגים שאני קורא בהם, ולא משום שיש לי משהו נגד - פשוט לא מצאתי שם בלוגים שמעניינים אותי. האם נראה לך שעובר איזשהו תהליך וככל שעובר הזמן, יותר בלוגרים בתפוז פתוחים לשמוע על אפשרויות אחרות ועל בלוגים במקומות אחרים, או שהמצב נשאר כמו שהוא?

למעלה