משפט השבוע

noosh

New member
../images/Emo40.gif משפט השבוע

אני לא יודעת אם זה יהיה יום קבוע לפינה (אם אנחנו בכלל רוצים פינה קבועה שכזו, אבל ננסה
), פשוט אממ, מעבר דירה וזה, אין לי כלכך חיים כרגע. אניוואי! מעבר דירה. אז סתם, עלה לי בראש המשפט הבא, ולכן הוא יהיה המשפט שלנו לשבוע הזה:
So many dreams on the shelf אז, מה המשפט הזה בשבילכם? למה אתם חושבים שהתכוונה הטורי, למה אתם מקשרים אותו אצלכם, אם בכלל? וכל חפירה עליו תתקבל, כמובן. קחו את זה לאן שבא לכם. רק מידע קצרצר על המשפט: הוא לקוח מ-Winter, מתוך האלבום Little Earthquakes. והמיקום שלו בשיר עצמו: Hair is grey, and the fires are burning So many dreams on the shelf You say 'I wanted you to be proud of me' I always wanted that myself. (למילים המלאות של השיר: http://www.hereinmyhead.com/collect/earth/le5.html)

רעוּת

New member
../images/Emo16.gif

זה על אנשים שרצו תואר שני בפסיכולוגיה, ואז ניגשו למתאם, והבינו שהם יצטרכו כנראה לוותר על זה. אז הם שמו את חלומותיהם על המדף והלכו לעבוד במלצרות
.

רעוּת

New member
איכס, מי רוצה קלינית בכלל ../images/Emo46.gif

אבל אפילו לחברתית אני לא אתקבל
.

רעוּת

New member
את מתכוונת ל"מגמה החברתית המחקרית?" ../images/Emo5.gif

או לפסיכוביולוגיה

משפט שמעציב אותי ../images/Emo10.gif

פעם השתמשתי במשפט הזה כשורת נושא ב-skype ואבא שלי קרא אותו ואמר לי שזה משפט מאוד יפה. אז אמרתי לו שנכון, אבל שזה גם משפט מאוד עצוב. התחושה המועברת בשיר זה שהיא הגיעה לגיל מבוגר (שיער אפור), אבל לא הצליחה להגשים כל מה שרצתה לעצמה - החלומות עדיין על המדף - אולי בהישג יד - אבל לא הוגשמו. ולפעמים אני מרגישה ככה.... בעיקר עכשיו כשאני לא מצליחה למצוא עבודה...
בעיקר כי חשוב לי שאבא שלי יהיה גאה בי אחרי שהוא תמך בי כל השנים של הלימודים. וזהו. חפרתי

shiray

New member
משפא מבאס... מוכר כ"כ...

עם ההקשר של השיר ובלי... עם התמונה של האישה המבוגרת מול האח, נזכרת בכל מה שעשתה/לא עשתה חלומות שהוגשמו/השתנו/נשארו חלומות... סיכום חיים שכזה... וגם בלי ההקשר של השיר, ותחושת הסוף, וההקשר לסביבה (אב בעיקר), זה באמת משפט עצוב כמו שליבי אמרה... הרי בכל שלב בחיים, כשיש לך חלום, עזבו חלום- רצון חזק, חלום זה קצת גדול לפעמים, אז הרבה פעמים זה נשאר רצון במשך הרבה זמן, לפעמים עושים איתו משהו ומגשימים אותו, אבל הרבה פעמים האוסף פשוט גדל. הרשימה מתארכת, וככל שהיא מתארכת יותר קשה לבצע אותו ויותר צריך למצוא לו מקום אחסון זמני, רק שמהמדף/בויידעם די קשה להחזיר אותו ולבצע...

זה לא מגיב לי ../images/Emo10.gif

נועה, הרגת אותי סופית
מסקנה: לא לבוא לפה כשמחפשים משהו שיגרום לך לחייך. לבכות, לעומת זאת...
!!!

האמת,לא עושה לי יותר מדי..

די בנלי,לדעתי\: אם יש בו מעבר זה רק בגלל הלחן והעובדה שהוא פיסה מווינטר.

noosh

New member
טוב, אני אגיב על זה באיחור מה

אל תעברו דירה לעולם. בחיי. אניוואי, יש לי שניה פנויה
. אז! זה אחד המשפטים האהובים עליי בשיר, אפילו שהוא עצוב ממש ממש. כי התחושה הזאת, של חלומות שלא מומשו, כלכך מתסכלת. אבל אני חושבת שמה שהכי מתסכל כאן, זה שזה מרגיש כאילו היא אפילו לא נסתה. מסיבותיה שלה, משהו עצר אותה (או שהיא עצרה אותה) והחלומות על המדף מאוכסנים שם, לאו דווקא כי הם לא הוגשמו, אלא כי היא פשוט ויתרה עליהם מראש. והם על המדף והוא גבוה מדי והיא מרגישה שהיא לא יכולה להגיע, עדיין. אני פשוט כלכך אוהבת את הדרך הפשוטה שלה להעביר תחושות כלכך עמוקות. אני חושבת שהמשפט מייצג את זה ממש טוב - כלכ ךהרבה חלומות על המדף. זה כלכך פשוט, זה מצטייר בראש כמו מדף עם ארגזים עליו, זה ויזואלי ומינימליסטי ופשוט, ואוצר בתוכו כלכך הרבה תחושות, שבשש מילים ותיאור מצב רגיל היא הצליחה להוציא כמויות של רגש. זה מדהים.

למעלה